reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A co z nasza waga?

ja przytyłam około 2 kg a to oznacza że wróciłam do wagi z początku ciąży...
mam podobnie jak Ty ana.30. niestety i w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg, ale jeśli to utrudniło 0mi poród to obawiam się że gdybym przytyła mniej to nie zdążyłabym do szpitala ;-)

reklama
mi sie wydaje ze waga chyba nie ma takiego duzego wplywu na przebieg porodu moja kuzynka przytyla niecale 8 kg a jej porod byl bardzo dlugi i meczacy wiec chyba nie ma reguly tak przynajmniej mi sie wydaje;-)

NIE MA ZADNEGO WPŁYWU -BO NIBY CZEMU ŁATWIEJ???!!!
WIEM NAPEWNO ,ZE JESLI KOBITA PRZYTYJE DUZO TO WAGA DZIDZI NIE MUSI BUC ADEKWATNA DO PRZYBRANYCH KG(CZYLI MOZE BYC MALUSIA)
JA MIAŁAM +36 A MOJ MAŁY ZALEDWIE 3350 I 53 CM-SMIALI SIE ZE MAMUSIA SIE SPASŁA:tak: A DZIDZ MAŁY
A teraz mój mały ma 5 lat i nikt nie daje mu tyle ,pytaja sie wrecz do ktorej klasy chodzsz chłopczyku a on sie wkurza ,ze do przedszkola do 5 latków.:wściekła/y:

lil kate: na pewno nie tragicznie bo do mnie to Ci jeszcze brakuje :-p Nie wiem jak to się stało ale w 2 tygodnie przybyło mi 4kg i w efekcie mam już 7,5 - 8kg na plusie od początku :szok: :baffled: Ale nie da się w 2 tygodnie nagromadzić tyyyyyle fatu, to po prostu niemożliwe, musiałabym mieć nadwyżkę 2000kcal ponad normę na dzień, więc pocieszam się że to głównie woda którą gromadzi organizm :-p

pewnie masz racje ja poprzednim razem przytylam 24 kg a po 1,5 tyg po porodzie mialam juz 16 kg mniej pozniej to juz szybko schodzily te kilogramy ale do wagi sprzed ciazy zawsze brakowalo mi 1-2 kg a przy czym wogole sie nie odchudzalam tak samo jakos te kilogramy schodzily:-)

Ja od poczatku juz + 5 kg i tak moze zostac
nazekałam ze nie tyje no to mam teraz. Moj maz mowi ze co to jest 5 kg a pamietasz z Konradem 36 to jest waga ..NIGDY WIECEJ TYLE
Mam nadzieje ze po porodzie (jesli przytyje do 10 kg )schudne jakies 30 tak bym chciała .Mam 180 prawie a chciała bym wazyc nie wiecej niz 68 kg

reklama
Ja jestem w 22 tygodniu i na razie+ 2.Jestem juz bardzo gruba,wiec dlatego uwazam,choc jakos specjalnie sie nie ograniczam:-)

Do góry