reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A co z nasza waga?

reklama
zwazyli mnie u lekarza i od ostaniej wizyty plus 1,4kg czyli jestem na plusie 7 kg, ale brzusio przez pare dni zrobil sie ze 104 cm do 108cm!!! wiec podejrzwam ze Niunia urosla!!!

Ja wciąż +18kg, więc od dwóch tygodni nic mi nie przybyło, co mnie bardzo cieszy :happy: W brzuszku 108cm, pozostałymi wymiarami chwalić się lepiej nie będę :-p

Przez ostatni miesiąc przybrałam na wadze 1 kg (+11 kg od normy) ale podejrzewam, że waga była zepsuta, bo z kolei mój synuś przybrał 1,1 kg, a mój obwód w pasie +5 cm - czy to możliwe, że ja straciłam na wadze :confused:.

Przez ostatni miesiąc przybrałam na wadze 1 kg (+11 kg od normy) ale podejrzewam, że waga była zepsuta, bo z kolei mój synuś przybrał 1,1 kg, a mój obwód w pasie +5 cm - czy to możliwe, że ja straciłam na wadze :confused:.

Możliwe, możliwe:tak: . Obwód brzuszka w dużej mierze zależy od tego, jak się dzidzia ułoży, a nie od jej wielkości - mój obwód "w talii" potrafi się wahać dobre 3-5 cm w obie strony w ciągu kilku dni.

ostatnio bylo 72.7, wczoraj 73.1, dziś 72.9 ... caly czas od miesiaca oscyluje wokol 73 i nic wiecej. nie kapuje, przeciez teraz maly duzo przybiera i ja tez powinnam tyc... a tu nic.. zaczyna mnie to martwic

reklama
Nie martw się mrs_szaya :-). Ja w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam ledwie 1 kg ( a były Święta ;-)) . W czwartek pytałam ginkę czy powinnam się martwić, ale ona powiedziała, że jeżeli przybrałam 20% wyjściowej masy ciała to jest ok :happy:. Więc myślę, że będzie dobrze :tak:. Trochę jestem ciekawa ile teraz mój maluszek waży, ale muszę jeszcze te 2 tygodnie wytrwać, bo usg będę miała 25.01 :blink:

Do góry