reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

32 tydzień

Patka95

Zaciekawiona BB
Dziewczyny czy któraś z Was była w Ostrowie w szpitalu.? Trafiłam w poniedziałek do szpitala ponieważ miałam 1.5 cm rozwarcia i skurcze, na drugi dzień 3 cm i dostałam 2 zastrzyki na rozwój płuc. Dzisiaj z KTG wyszły skurczy 0 i tak się zastanawiać czy jest szansa że wyjdę wcześniej? W domu czeka za Mną syn i strasznie za Nim tęsknię... Biorę tabletki no spe, aspargin, luteinę itd

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was była w Ostrowie w szpitalu.? Trafiłam w poniedziałek do szpitala ponieważ miałam 1.5 cm rozwarcia i skurcze, na drugi dzień 3 cm i dostałam 2 zastrzyki na rozwój płuc. Dzisiaj z KTG wyszły skurczy 0 i tak się zastanawiać czy jest szansa że wyjdę wcześniej? W domu czeka za Mną syn i strasznie za Nim tęsknię... Biorę tabletki no spe, aspargin, luteinę itd
Jeśli nic się nie dzieje powinni Cie wypuścić. 8 tyg w szpitalu? Nie. Tym bardziej, że skurczy brak a z rozwarciem i to chyba do 5 cm duzo dziewczyn chodzilo. Także spokojnie. Nie zebym sugerowała czy coś, ale też nie ma przymusu trzymania kogoś w szpitalu. Rozumiem obawy, ale z tego co piszesz ciąża nie jest zagrożona. Takie rzeczy się zdarzają. Zawsze moga zalecić kontrole w szpitalu czy coś.

@Patka95 A moim zdaniem potrzymają Cię minimum tydzień na obserwacji. Najpierw będą chcieli sprawdzić czy tych skurczy nie masz jak nie dostaniesz leków. A wiadomo dlaczego skurcze się pojawiły? Ja chyba bym nie ryzykowała powrotu do domu bez pewności, że wszytko jes w porządku. To że dzisiaj KTG wyszło ok, to nie oznacza. że wieczorem też tak wyjdzie.

@Patka95 A moim zdaniem potrzymają Cię minimum tydzień na obserwacji. Najpierw będą chcieli sprawdzić czy tych skurczy nie masz jak nie dostaniesz leków. A wiadomo dlaczego skurcze się pojawiły? Ja chyba bym nie ryzykowała powrotu do domu bez pewności, że wszytko jes w porządku. To że dzisiaj KTG wyszło ok, to nie oznacza. że wieczorem też tak wyjdzie.
Dzisiaj właśnie mają mnie badać jak wygląda z rozwarcie. Dzisiaj miałam Ktg o wyszły 0 skurczy :)

To dobrze, że tak wyszło.
Ale podejrzewam, że dostałaś kroplówkę z lekami rozkurczającymi i magnezem.
Ja urodziłam w 35t1d - przed tą datą codziennie byłam na KTG i skurcze były słabe i pojedyncze.... A jak odeszły wody, to już nie było jak zatrzymać porodu. A dostałam do przyjmowania w dużych dawkach - nospę. spasmolinę, duphaston i magnez. To nie wystarczyło.
32tc to jednak zbyt wcześnie na poród. A w domu przy starszym dziecku na pewno nie poodpoczywasz. Zastanów się czy warto ryzykować dla tej tęsknoty przedwczesny poród. Życie z wcześniakiem wcale nie jest na początku takie fajne.

Trochę miałam nadzieję, że uda się wyjść wcześniej jak skurcze minęły. Wiem, że robię to dla Dziecka ale tęsknię za Synkeim 😂

reklama
Napiszę to jeszcze raz - to że skurcze chwilowo minęły, nie oznacza że za chwilę nie wrócą.
Jak chcesz się upewnić, że jednak warto zostać w szpitalu, to poczytaj sobie histerie wcześniaków z 32tc ;-)

Do góry