reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

32 tydzień

Patka95

Zaciekawiona BB
Dziewczyny czy któraś z Was była w Ostrowie w szpitalu.? Trafiłam w poniedziałek do szpitala ponieważ miałam 1.5 cm rozwarcia i skurcze, na drugi dzień 3 cm i dostałam 2 zastrzyki na rozwój płuc. Dzisiaj z KTG wyszły skurczy 0 i tak się zastanawiać czy jest szansa że wyjdę wcześniej? W domu czeka za Mną syn i strasznie za Nim tęsknię... Biorę tabletki no spe, aspargin, luteinę itd

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was była w Ostrowie w szpitalu.? Trafiłam w poniedziałek do szpitala ponieważ miałam 1.5 cm rozwarcia i skurcze, na drugi dzień 3 cm i dostałam 2 zastrzyki na rozwój płuc. Dzisiaj z KTG wyszły skurczy 0 i tak się zastanawiać czy jest szansa że wyjdę wcześniej? W domu czeka za Mną syn i strasznie za Nim tęsknię... Biorę tabletki no spe, aspargin, luteinę itd
Jeśli nic się nie dzieje powinni Cie wypuścić. 8 tyg w szpitalu? Nie. Tym bardziej, że skurczy brak a z rozwarciem i to chyba do 5 cm duzo dziewczyn chodzilo. Także spokojnie. Nie zebym sugerowała czy coś, ale też nie ma przymusu trzymania kogoś w szpitalu. Rozumiem obawy, ale z tego co piszesz ciąża nie jest zagrożona. Takie rzeczy się zdarzają. Zawsze moga zalecić kontrole w szpitalu czy coś.

@Patka95 A moim zdaniem potrzymają Cię minimum tydzień na obserwacji. Najpierw będą chcieli sprawdzić czy tych skurczy nie masz jak nie dostaniesz leków. A wiadomo dlaczego skurcze się pojawiły? Ja chyba bym nie ryzykowała powrotu do domu bez pewności, że wszytko jes w porządku. To że dzisiaj KTG wyszło ok, to nie oznacza. że wieczorem też tak wyjdzie.

@Patka95 A moim zdaniem potrzymają Cię minimum tydzień na obserwacji. Najpierw będą chcieli sprawdzić czy tych skurczy nie masz jak nie dostaniesz leków. A wiadomo dlaczego skurcze się pojawiły? Ja chyba bym nie ryzykowała powrotu do domu bez pewności, że wszytko jes w porządku. To że dzisiaj KTG wyszło ok, to nie oznacza. że wieczorem też tak wyjdzie.
Dzisiaj właśnie mają mnie badać jak wygląda z rozwarcie. Dzisiaj miałam Ktg o wyszły 0 skurczy :)

To dobrze, że tak wyszło.
Ale podejrzewam, że dostałaś kroplówkę z lekami rozkurczającymi i magnezem.
Ja urodziłam w 35t1d - przed tą datą codziennie byłam na KTG i skurcze były słabe i pojedyncze.... A jak odeszły wody, to już nie było jak zatrzymać porodu. A dostałam do przyjmowania w dużych dawkach - nospę. spasmolinę, duphaston i magnez. To nie wystarczyło.
32tc to jednak zbyt wcześnie na poród. A w domu przy starszym dziecku na pewno nie poodpoczywasz. Zastanów się czy warto ryzykować dla tej tęsknoty przedwczesny poród. Życie z wcześniakiem wcale nie jest na początku takie fajne.

Trochę miałam nadzieję, że uda się wyjść wcześniej jak skurcze minęły. Wiem, że robię to dla Dziecka ale tęsknię za Synkeim 😂

reklama
Napiszę to jeszcze raz - to że skurcze chwilowo minęły, nie oznacza że za chwilę nie wrócą.
Jak chcesz się upewnić, że jednak warto zostać w szpitalu, to poczytaj sobie histerie wcześniaków z 32tc ;-)

Do góry