reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

Hej 😁 mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć 🥰 mój synek ma 9 miesięcy, 30 dni temu miałam pierwszą @ 🙈 nie zabezpieczamy się od 6 miesiąca życia młodego. Jesteśmy KP i mam wyjątkowo przyklejonego ssaka 😂 próbuje go odstawić ale niestety gość nienawidzi butelki 😔. Pierwsza owulację prawdopodobnie miałam jakiś tydzień przed @ ale wtedy nie działaliśmy (tak wyszło 😂 ) i faza lutealna zdecydowanie za krótka. Teraz też jakieś dziwy 🤷 śluz płodny i to taki mega w 23-27 dzień cyklu 🙈 zobaczymy jak będzie z druga faza 🤷
Trzymam kciuki za kreseczki i gratuluję tych już wysikanych
Hej 🙂 ja pierwszą @ miałam równo 10 miesięcy po porodzie. W pierwszych cyklach, bym powiedziała, ze śluzu nie było prawie wcale.
Dopiero po około roku od porodu zaczął się pojawiać i to w dziwnych momentach cyklu 🙈
Więc moim zdaniem w tych pierwszych cyklach nie ma się tym co sugerować, zwłaszcza przy kp.

reklama
Hej 🙂 ja pierwszą @ miałam równo 10 miesięcy po porodzie. W pierwszych cyklach, bym powiedziała, ze śluzu nie było prawie wcale.
Dopiero po około roku od porodu zaczął się pojawiać i to w dziwnych momentach cyklu 🙈
Więc moim zdaniem w tych pierwszych cyklach nie ma się tym co sugerować, zwłaszcza przy kp.
Narazie czekam na drugą @ 🤷 zobaczymy, czy będzie za kilka dni, czy po 2 tygodniach od dni płodnych.

Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
gratulacje 👏 jak miło przeczytać takie wiadomości:)

Powoli zaczęłam wątpić w zajściu przy karmieniu, ale jednak się da😁

U mnie narazie cisza... jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa, także zobaczymy:)
Mała właśnie skończyła rok, ale nie ma opcji przejść na butle, w nocy to częściej ją karmie niż jak była niemowlakiem, czuje jakby była do mnie przyklejona 🙄

U mnie narazie cisza... jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa, także zobaczymy:)
Mała właśnie skończyła rok, ale nie ma opcji przejść na butle, w nocy to częściej ją karmie niż jak była niemowlakiem, czuje jakby była do mnie przyklejona 🙄
Hej, a współśpicie? 🤗 My tak i też swoją Małą bardzo często w nocy "karmię" - w cudzysłowie, dlatego że u Nas raczej ssanie nieodżywcze. Raczej dla uspokojenia. Na pewno nad ranem mi je z piersi, ale większość nocnych przyssań to dla komfortu.
Myślisz o odstawieniu czy chciałabyś długo kp? Długo się staracie o rodzeństwo?

Daj znać po kontroli, czy wszystko w porządku. 😉

Mój smerf o dziwo druga noc z rzędu wstał tylko raz na karmienie i w dzień też je dużo rzadziej

Hej, a współśpicie? 🤗 My tak i też swoją Małą bardzo często w nocy "karmię" - w cudzysłowie, dlatego że u Nas raczej ssanie nieodżywcze. Raczej dla uspokojenia. Na pewno nad ranem mi je z piersi, ale większość nocnych przyssań to dla komfortu.
Myślisz o odstawieniu czy chciałabyś długo kp? Długo się staracie o rodzeństwo?

Daj znać po kontroli, czy wszystko w porządku. 😉
znaczy tak spi w swoim łóżeczku do 1 w nocy a potem budzi się na jedzenie to biorę ja do nas i już zostaje do rana. Takie typowo karmienie to jest raczej dwa razy na noc a reszta to raczej wygląda tak, że złapie cyca i spi dalej no i się przytulić lubi 🥰 narazie poki co karmię i nie myślę o odstawieniu. W sumie to dopiero zaczęliśmy teraz będzie 3 cykl 😊

Dam znać co i jak😉

Veronica89 jak się czujesz ? 🤗wszystko w porządku?

znaczy tak spi w swoim łóżeczku do 1 w nocy a potem budzi się na jedzenie to biorę ja do nas i już zostaje do rana. Takie typowo karmienie to jest raczej dwa razy na noc a reszta to raczej wygląda tak, że złapie cyca i spi dalej no i się przytulić lubi 🥰 narazie poki co karmię i nie myślę o odstawieniu. W sumie to dopiero zaczęliśmy teraz będzie 3 cykl 😊

Dam znać co i jak😉

Veronica89 jak się czujesz ? 🤗wszystko w porządku?
Cześć, wszystko dobrze :-) chodź ostatnio hormony robią swoje, wstaje taka nabuzowana i zła że szok, płakać mi się czasami aż chce 🫣

Co do ciąży i kp, sama nie wierzyłam puki na własnej skórze się nie przekonałam, że jednak można zajść w ciążę ☺️

Jestem po pierwszym USG (wczoraj) ciąża młodsza niż wychodzi z @ ponieważ puki co to pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte .
Kolejną wizytę mam na koniec następnego tygodnia - chyba zniosę jajo do tego czasu....

Mój mały też non stop na cycu wisi i podobnie jak Twoja córcia śpi do 1 w łóżeczku i później już u nas.

Daj Jutro znać co tam lekarz Ci powiedział. ☺️

Cześć, wszystko dobrze :-) chodź ostatnio hormony robią swoje, wstaje taka nabuzowana i zła że szok, płakać mi się czasami aż chce 🫣

Co do ciąży i kp, sama nie wierzyłam puki na własnej skórze się nie przekonałam, że jednak można zajść w ciążę ☺️

Jestem po pierwszym USG (wczoraj) ciąża młodsza niż wychodzi z @ ponieważ puki co to pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte .
Kolejną wizytę mam na koniec następnego tygodnia - chyba zniosę jajo do tego czasu....

Mój mały też non stop na cycu wisi i podobnie jak Twoja córcia śpi do 1 w łóżeczku i później już u nas.

Daj Jutro znać co tam lekarz Ci powiedział. ☺️
o no to dobrze ;) No tak te hormony 😬i ta cała huśtawka to potrafi człowieka wymęczyć 😔 oby było już lżej 🤞

Aż te dzieciaczki nawet jak śpią to są spragnione bliskości 🤭☺️

Jasne dam znać🙂

Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂

Załączniki

• IMG_20230419_165437.jpg
    IMG_20230419_165437.jpg
    175,7 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_20230419_165350.jpg
    IMG_20230419_165350.jpg
    177,4 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂
zrób kochana betę. Ewentualnie kolejny test 😉 trzymam kciuki 😘

Do góry