reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

Hej 😁 mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć 🥰 mój synek ma 9 miesięcy, 30 dni temu miałam pierwszą @ 🙈 nie zabezpieczamy się od 6 miesiąca życia młodego. Jesteśmy KP i mam wyjątkowo przyklejonego ssaka 😂 próbuje go odstawić ale niestety gość nienawidzi butelki 😔. Pierwsza owulację prawdopodobnie miałam jakiś tydzień przed @ ale wtedy nie działaliśmy (tak wyszło 😂 ) i faza lutealna zdecydowanie za krótka. Teraz też jakieś dziwy 🤷 śluz płodny i to taki mega w 23-27 dzień cyklu 🙈 zobaczymy jak będzie z druga faza 🤷
Trzymam kciuki za kreseczki i gratuluję tych już wysikanych
Hej 🙂 ja pierwszą @ miałam równo 10 miesięcy po porodzie. W pierwszych cyklach, bym powiedziała, ze śluzu nie było prawie wcale.
Dopiero po około roku od porodu zaczął się pojawiać i to w dziwnych momentach cyklu 🙈
Więc moim zdaniem w tych pierwszych cyklach nie ma się tym co sugerować, zwłaszcza przy kp.

reklama
Hej 🙂 ja pierwszą @ miałam równo 10 miesięcy po porodzie. W pierwszych cyklach, bym powiedziała, ze śluzu nie było prawie wcale.
Dopiero po około roku od porodu zaczął się pojawiać i to w dziwnych momentach cyklu 🙈
Więc moim zdaniem w tych pierwszych cyklach nie ma się tym co sugerować, zwłaszcza przy kp.
Narazie czekam na drugą @ 🤷 zobaczymy, czy będzie za kilka dni, czy po 2 tygodniach od dni płodnych.

Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
gratulacje 👏 jak miło przeczytać takie wiadomości:)

Powoli zaczęłam wątpić w zajściu przy karmieniu, ale jednak się da😁

U mnie narazie cisza... jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa, także zobaczymy:)
Mała właśnie skończyła rok, ale nie ma opcji przejść na butle, w nocy to częściej ją karmie niż jak była niemowlakiem, czuje jakby była do mnie przyklejona 🙄

U mnie narazie cisza... jutro mam wizytę kontrolną u ginekologa, także zobaczymy:)
Mała właśnie skończyła rok, ale nie ma opcji przejść na butle, w nocy to częściej ją karmie niż jak była niemowlakiem, czuje jakby była do mnie przyklejona 🙄
Hej, a współśpicie? 🤗 My tak i też swoją Małą bardzo często w nocy "karmię" - w cudzysłowie, dlatego że u Nas raczej ssanie nieodżywcze. Raczej dla uspokojenia. Na pewno nad ranem mi je z piersi, ale większość nocnych przyssań to dla komfortu.
Myślisz o odstawieniu czy chciałabyś długo kp? Długo się staracie o rodzeństwo?

Daj znać po kontroli, czy wszystko w porządku. 😉

Mój smerf o dziwo druga noc z rzędu wstał tylko raz na karmienie i w dzień też je dużo rzadziej

Hej, a współśpicie? 🤗 My tak i też swoją Małą bardzo często w nocy "karmię" - w cudzysłowie, dlatego że u Nas raczej ssanie nieodżywcze. Raczej dla uspokojenia. Na pewno nad ranem mi je z piersi, ale większość nocnych przyssań to dla komfortu.
Myślisz o odstawieniu czy chciałabyś długo kp? Długo się staracie o rodzeństwo?

Daj znać po kontroli, czy wszystko w porządku. 😉
znaczy tak spi w swoim łóżeczku do 1 w nocy a potem budzi się na jedzenie to biorę ja do nas i już zostaje do rana. Takie typowo karmienie to jest raczej dwa razy na noc a reszta to raczej wygląda tak, że złapie cyca i spi dalej no i się przytulić lubi 🥰 narazie poki co karmię i nie myślę o odstawieniu. W sumie to dopiero zaczęliśmy teraz będzie 3 cykl 😊

Dam znać co i jak😉

Veronica89 jak się czujesz ? 🤗wszystko w porządku?

znaczy tak spi w swoim łóżeczku do 1 w nocy a potem budzi się na jedzenie to biorę ja do nas i już zostaje do rana. Takie typowo karmienie to jest raczej dwa razy na noc a reszta to raczej wygląda tak, że złapie cyca i spi dalej no i się przytulić lubi 🥰 narazie poki co karmię i nie myślę o odstawieniu. W sumie to dopiero zaczęliśmy teraz będzie 3 cykl 😊

Dam znać co i jak😉

Veronica89 jak się czujesz ? 🤗wszystko w porządku?
Cześć, wszystko dobrze :-) chodź ostatnio hormony robią swoje, wstaje taka nabuzowana i zła że szok, płakać mi się czasami aż chce 🫣

Co do ciąży i kp, sama nie wierzyłam puki na własnej skórze się nie przekonałam, że jednak można zajść w ciążę ☺️

Jestem po pierwszym USG (wczoraj) ciąża młodsza niż wychodzi z @ ponieważ puki co to pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte .
Kolejną wizytę mam na koniec następnego tygodnia - chyba zniosę jajo do tego czasu....

Mój mały też non stop na cycu wisi i podobnie jak Twoja córcia śpi do 1 w łóżeczku i później już u nas.

Daj Jutro znać co tam lekarz Ci powiedział. ☺️

Cześć, wszystko dobrze :-) chodź ostatnio hormony robią swoje, wstaje taka nabuzowana i zła że szok, płakać mi się czasami aż chce 🫣

Co do ciąży i kp, sama nie wierzyłam puki na własnej skórze się nie przekonałam, że jednak można zajść w ciążę ☺️

Jestem po pierwszym USG (wczoraj) ciąża młodsza niż wychodzi z @ ponieważ puki co to pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte .
Kolejną wizytę mam na koniec następnego tygodnia - chyba zniosę jajo do tego czasu....

Mój mały też non stop na cycu wisi i podobnie jak Twoja córcia śpi do 1 w łóżeczku i później już u nas.

Daj Jutro znać co tam lekarz Ci powiedział. ☺️
o no to dobrze ;) No tak te hormony 😬i ta cała huśtawka to potrafi człowieka wymęczyć 😔 oby było już lżej 🤞

Aż te dzieciaczki nawet jak śpią to są spragnione bliskości 🤭☺️

Jasne dam znać🙂

Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂

Załączniki

• IMG_20230419_165437.jpg
    IMG_20230419_165437.jpg
    175,7 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20230419_165350.jpg
    IMG_20230419_165350.jpg
    177,4 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂
zrób kochana betę. Ewentualnie kolejny test 😉 trzymam kciuki 😘

Do góry