reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂
Dołączam się - trzymam mocno kciuki i daj znać!

Ależ się rozkręca sytuacja na wątku. 🙈

reklama
Dołączam się - trzymam mocno kciuki i daj znać!

Ależ się rozkręca sytuacja na wątku. 🙈
trzymam kciuki ✊✊✊

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, jestem tuż przed owulacją także mamy działać 🙂
Pytałam też lekarki o karmienie przy staraniu się ,powiedziała, że można spokojnie karmić i potem w tandemie, ale w którymś tyg. zmienia się smak mleka i dziecko może samo odrzucić piers. No zajść można tylko troszkę.moze to.dluzej zająć przy karmieniu bo jest coś blokowane 💁‍♀️

A co tam u Was ?😁

trzymam kciuki ✊✊✊

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, jestem tuż przed owulacją także mamy działać 🙂
Pytałam też lekarki o karmienie przy staraniu się ,powiedziała, że można spokojnie karmić i potem w tandemie, ale w którymś tyg. zmienia się smak mleka i dziecko może samo odrzucić piers. No zajść można tylko troszkę.moze to.dluzej zająć przy karmieniu bo jest coś blokowane 💁‍♀️

A co tam u Was ?😁
Ja trochę niecierpliwie czekam na rozwój sytuacji ale coś mi mówi, że ten test to przypadek 😂 zobaczymy 🙂 daje sobie tydzień ... Albo @ albo beta

Hej 🙂 który u Ciebie dzień cyklu?
Jest i on 🙂 wychodzi na to, że nie ma tragedii z długością cyklu ale przy karmieniu mam bardzo krótką fazę lutealną (chyba dłuższa niż ostatnio ale nadal krótko). No nic...spróbujemy zredukować karmienia 🤷 i zobaczymy za miesiąc ale tym razem chyba będę robić testy owulacyjne, to przynajmniej jakiś obraz będę miała co się tam dzieje 😂

Jest i on 🙂 wychodzi na to, że nie ma tragedii z długością cyklu ale przy karmieniu mam bardzo krótką fazę lutealną (chyba dłuższa niż ostatnio ale nadal krótko). No nic...spróbujemy zredukować karmienia 🤷 i zobaczymy za miesiąc ale tym razem chyba będę robić testy owulacyjne, to przynajmniej jakiś obraz będę miała co się tam dzieje 😂
Niektóre dziewczyny tu na forum są zdania, że testy owulacyjne przy kp dają przekłamany wynik 🤔
Ja na początku starań też z nich korzystałam, ale nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Zresztą raz pozytywne były w 10dc, a w kolejnym miesiącu dopiero w 17dc. Gdzie cykle tak samo długie.

Niektóre dziewczyny tu na forum są zdania, że testy owulacyjne przy kp dają przekłamany wynik 🤔
Ja na początku starań też z nich korzystałam, ale nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Zresztą raz pozytywne były w 10dc, a w kolejnym miesiącu dopiero w 17dc. Gdzie cykle tak samo długie.
No to mi teraz zabiłaś klina 🙈 ale faktycznie przy skokach prolaktyny, progesteron też będzie skakał... I w sumie to już zbieg szczęśliwych skoków daje szansę na ciążę lub nie 🤷. No nic 😔 muszę próbować zredukować karmienia i zobaczymy

reklama
Hej dziewczyny 🙂
U mnie dziś 27dc i na porannym teście blada różowa kreseczka 🥰
Na zdjęciu słabo uchwycona, ale taki aparat w tel🙈 @ spodziewałam się za około 2 dni, ale to tak plus minus. Test mam zamiar powtórzyć we wtorek.
To był nasz 7 cykl starań.
Z racji długiego weekendu na betę pojadę dopiero za tydzień - w poniedziałek i środę.
Już umówiłam wizytę na znanym lekarzu na 18 maja.

Załączniki

• 20230430_082609.jpg
    20230430_082609.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 68
Do góry