reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

Ja dzisiaj trochę rozrywki 🤦 Robię regularnie testy od kiedy się nie zabezpieczamy dla świętego spokoju. Nie powiem ile przez 2,5 roku wcześniejszych starań zrobiłam testów 🙈 i dzisiaj taka sytuacja 🤷 cień cieniowanego cienia patrzył sobie na mnie z testu... Wiem, że te testy miewają białą kreskę fabryczną....ta jest różowa ale nie wiem co z tego wyniknie. Nie mam nawet pojęcia kiedy dokładnie mogłam mieć owulację, bo trochę mi w tym cyklu organizm płata figli. Uzupełniłam zapasy testów i zobaczymy.
Betę zrobię jak za tydzień nadal będzie taka sytuacja 🤷 bo narazie bez sensu. Zdziwiłam się, bo nawet mąż stwierdził że widzi 😂 a on raczej z tych ślepych. No nic, trzymajcie kciuki 🙂
Dołączam się - trzymam mocno kciuki i daj znać!

Ależ się rozkręca sytuacja na wątku. 🙈

reklama
Dołączam się - trzymam mocno kciuki i daj znać!

Ależ się rozkręca sytuacja na wątku. 🙈
trzymam kciuki ✊✊✊

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, jestem tuż przed owulacją także mamy działać 🙂
Pytałam też lekarki o karmienie przy staraniu się ,powiedziała, że można spokojnie karmić i potem w tandemie, ale w którymś tyg. zmienia się smak mleka i dziecko może samo odrzucić piers. No zajść można tylko troszkę.moze to.dluzej zająć przy karmieniu bo jest coś blokowane 💁‍♀️

A co tam u Was ?😁

trzymam kciuki ✊✊✊

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, jestem tuż przed owulacją także mamy działać 🙂
Pytałam też lekarki o karmienie przy staraniu się ,powiedziała, że można spokojnie karmić i potem w tandemie, ale w którymś tyg. zmienia się smak mleka i dziecko może samo odrzucić piers. No zajść można tylko troszkę.moze to.dluzej zająć przy karmieniu bo jest coś blokowane 💁‍♀️

A co tam u Was ?😁
Ja trochę niecierpliwie czekam na rozwój sytuacji ale coś mi mówi, że ten test to przypadek 😂 zobaczymy 🙂 daje sobie tydzień ... Albo @ albo beta

Hej 🙂 który u Ciebie dzień cyklu?
Jest i on 🙂 wychodzi na to, że nie ma tragedii z długością cyklu ale przy karmieniu mam bardzo krótką fazę lutealną (chyba dłuższa niż ostatnio ale nadal krótko). No nic...spróbujemy zredukować karmienia 🤷 i zobaczymy za miesiąc ale tym razem chyba będę robić testy owulacyjne, to przynajmniej jakiś obraz będę miała co się tam dzieje 😂

Jest i on 🙂 wychodzi na to, że nie ma tragedii z długością cyklu ale przy karmieniu mam bardzo krótką fazę lutealną (chyba dłuższa niż ostatnio ale nadal krótko). No nic...spróbujemy zredukować karmienia 🤷 i zobaczymy za miesiąc ale tym razem chyba będę robić testy owulacyjne, to przynajmniej jakiś obraz będę miała co się tam dzieje 😂
Niektóre dziewczyny tu na forum są zdania, że testy owulacyjne przy kp dają przekłamany wynik 🤔
Ja na początku starań też z nich korzystałam, ale nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Zresztą raz pozytywne były w 10dc, a w kolejnym miesiącu dopiero w 17dc. Gdzie cykle tak samo długie.

Niektóre dziewczyny tu na forum są zdania, że testy owulacyjne przy kp dają przekłamany wynik 🤔
Ja na początku starań też z nich korzystałam, ale nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Zresztą raz pozytywne były w 10dc, a w kolejnym miesiącu dopiero w 17dc. Gdzie cykle tak samo długie.
No to mi teraz zabiłaś klina 🙈 ale faktycznie przy skokach prolaktyny, progesteron też będzie skakał... I w sumie to już zbieg szczęśliwych skoków daje szansę na ciążę lub nie 🤷. No nic 😔 muszę próbować zredukować karmienia i zobaczymy

reklama
Hej dziewczyny 🙂
U mnie dziś 27dc i na porannym teście blada różowa kreseczka 🥰
Na zdjęciu słabo uchwycona, ale taki aparat w tel🙈 @ spodziewałam się za około 2 dni, ale to tak plus minus. Test mam zamiar powtórzyć we wtorek.
To był nasz 7 cykl starań.
Z racji długiego weekendu na betę pojadę dopiero za tydzień - w poniedziałek i środę.
Już umówiłam wizytę na znanym lekarzu na 18 maja.

Załączniki

• 20230430_082609.jpg
    20230430_082609.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 62
Do góry