reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

reklama
Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
Gratulacje, bardzo się cieszę! Przyszły Tata już wie? 🤪 Jak jego reakcja i jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Na kiedy planujesz pierwszą wizytę? Daj znać czasem co u Ciebie.

A powiedz proszę (jeśli czujesz się z tym komfortowo oczywiście) - jak u Ciebie wygląda kp i co planujesz zrobić? Wiesz może czy Twój lekarz jest pro czy anty kp w ciąży? Czy ograniczałaś karmienie w cyklu, w którym się udało? 🤗 Przepraszam, że tak dopytuję, no ale to wątek starań przy kp, ciężko tego tematu nie wpleść. 🤪

Ja się (powoli) zabieram za dalszą diagnostykę.

A z niestaraczkowych rzeczy - próbuję ogarnąć swoją szafę, zabawki dziecka. Mam wrażenie, że toniemy w rzeczach i zaczyna mnie to przytłaczać. Mała mi wczoraj gorączkowała, a dziś już jest spoko. Podejrzewałam zęby, ale tak czytam i niby gorączka przy zębach to mit i już sama nie wiem... Obserwuję dalej, zobaczymy co z tego będzie.

Dobrego dnia dla Was Dziewczyny! ❤️

Gratulacje, bardzo się cieszę! Przyszły Tata już wie? 🤪 Jak jego reakcja i jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Na kiedy planujesz pierwszą wizytę? Daj znać czasem co u Ciebie.

A powiedz proszę (jeśli czujesz się z tym komfortowo oczywiście) - jak u Ciebie wygląda kp i co planujesz zrobić? Wiesz może czy Twój lekarz jest pro czy anty kp w ciąży? Czy ograniczałaś karmienie w cyklu, w którym się udało? 🤗 Przepraszam, że tak dopytuję, no ale to wątek starań przy kp, ciężko tego tematu nie wpleść. 🤪

Ja się (powoli) zabieram za dalszą diagnostykę.

A z niestaraczkowych rzeczy - próbuję ogarnąć swoją szafę, zabawki dziecka. Mam wrażenie, że toniemy w rzeczach i zaczyna mnie to przytłaczać. Mała mi wczoraj gorączkowała, a dziś już jest spoko. Podejrzewałam zęby, ale tak czytam i niby gorączka przy zębach to mit i już sama nie wiem... Obserwuję dalej, zobaczymy co z tego będzie.

Dobrego dnia dla Was Dziewczyny! ❤️
z wizytą właśnie jest problem, bo najszybszy termin na nfz to 11maj . Oczywiście pójdę prywatnie, ale fajnie byłoby zapisać się na nfz ,aby mieć te badania za darmo. Moja ginekolog nie przyjmuje już wogóle, prowadziła mi wcześniejszą ciążę.

Dalej delikatnie jestem w szoku, tym bardziej że jedne testy były pozytywne a drugie negatywne. Noo ,ale beta prawdę powiedziała ☺️
Co do kp , dalej na cycu i wydaje mi się że więcej mały przy nim jest ( czyżby czuł co się świeci 🫣)
Nie zamierzam kończyć kp puki co, zobaczymy co czas pokaże 🙂 Nie ograniczałam kp wogóle.

Ostatnio robiłam sobie ogólne badania krwi itp i wszystko jest ok .

Mojej siostry dzieciaczki gorączkowały przy ząbkowaniu, więc i może Twoja jednak też przez to miała gorączkę.

😉

Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
Piękne informację ❤️
Gratuluję raz jeszcze i zdrowo zazdroszczę 😘
Który to cykl starań okazał się owocny?
Pytam z czystej ciekawości, u nas zaczyna się 7.

z wizytą właśnie jest problem, bo najszybszy termin na nfz to 11maj . Oczywiście pójdę prywatnie, ale fajnie byłoby zapisać się na nfz ,aby mieć te badania za darmo. Moja ginekolog nie przyjmuje już wogóle, prowadziła mi wcześniejszą ciążę.

Dalej delikatnie jestem w szoku, tym bardziej że jedne testy były pozytywne a drugie negatywne. Noo ,ale beta prawdę powiedziała ☺️
Co do kp , dalej na cycu i wydaje mi się że więcej mały przy nim jest ( czyżby czuł co się świeci 🫣)
Nie zamierzam kończyć kp puki co, zobaczymy co czas pokaże 🙂 Nie ograniczałam kp wogóle.

Ostatnio robiłam sobie ogólne badania krwi itp i wszystko jest ok .

Mojej siostry dzieciaczki gorączkowały przy ząbkowaniu, więc i może Twoja jednak też przez to miała gorączkę.

😉
Dzięki za te słowa. Nigdy wcześniej tak nie przechodziła, tzn. marudziła i więcej chciała być na piersi, ale gorączka to pierwszy raz. Dla mnie to od razu stres milion. Ale był to jednodniowy incydent.
A co z jakimiś "standardami" dostępności? Czy dla kobiety w ciąży nie powinien się szybciej termin znaleźć?

w sumie 4 .
Spoczko, pytaj pytaj 😉

Beta z wczoraj 843 ☺️
Wow, to w sumie całkiem szybko się udało. Ale też jestem w stanie uwierzyć, że mogło Ci się dłużyć. Z ciekawości ja sobie podliczyłam, że u Nas dopiero 5 cykl teraz leci, a mam wrażenie, że to już trwa wieczność. 🙈

Piękne informację ❤️
Gratuluję raz jeszcze i zdrowo zazdroszczę 😘
Który to cykl starań okazał się owocny?
Pytam z czystej ciekawości, u nas zaczyna się 7.
Hej @Aro12, a u Ciebie jak cykle przy kp? Masz regularne czy loteria? U mnie jak wspominałam wyżej, dopiero 5 cykl odkąd wróciła mi miesiączka, 3 pierwsze powyżej 40 dni każdy, dopiero ostatni się skrócił do 33. Teraz jestem w 17 dc i sama nie wiem na co się nastawiać, tzn. ile potrwa tym razem. 😉

Hej @Aro12, a u Ciebie jak cykle przy kp? Masz regularne czy loteria? U mnie jak wspominałam wyżej, dopiero 5 cykl odkąd wróciła mi miesiączka, 3 pierwsze powyżej 40 dni każdy, dopiero ostatni się skrócił do 33. Teraz jestem w 17 dc i sama nie wiem na co się nastawiać, tzn. ile potrwa tym razem. 😉
U mnie można powiedzieć, że zaczęły się regularne. Między 28, a 30 dni wszystkie są. Tylko pierwszy po porodzie był dość długi jak na mnie, bo 36 dni.

reklama
Hej 😁 mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć 🥰 mój synek ma 9 miesięcy, 30 dni temu miałam pierwszą @ 🙈 nie zabezpieczamy się od 6 miesiąca życia młodego. Jesteśmy KP i mam wyjątkowo przyklejonego ssaka 😂 próbuje go odstawić ale niestety gość nienawidzi butelki 😔. Pierwsza owulację prawdopodobnie miałam jakiś tydzień przed @ ale wtedy nie działaliśmy (tak wyszło 😂 ) i faza lutealna zdecydowanie za krótka. Teraz też jakieś dziwy 🤷 śluz płodny i to taki mega w 23-27 dzień cyklu 🙈 zobaczymy jak będzie z druga faza 🤷
Trzymam kciuki za kreseczki i gratuluję tych już wysikanych

Do góry