reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

reklama
Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
Gratulacje, bardzo się cieszę! Przyszły Tata już wie? 🤪 Jak jego reakcja i jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Na kiedy planujesz pierwszą wizytę? Daj znać czasem co u Ciebie.

A powiedz proszę (jeśli czujesz się z tym komfortowo oczywiście) - jak u Ciebie wygląda kp i co planujesz zrobić? Wiesz może czy Twój lekarz jest pro czy anty kp w ciąży? Czy ograniczałaś karmienie w cyklu, w którym się udało? 🤗 Przepraszam, że tak dopytuję, no ale to wątek starań przy kp, ciężko tego tematu nie wpleść. 🤪

Ja się (powoli) zabieram za dalszą diagnostykę.

A z niestaraczkowych rzeczy - próbuję ogarnąć swoją szafę, zabawki dziecka. Mam wrażenie, że toniemy w rzeczach i zaczyna mnie to przytłaczać. Mała mi wczoraj gorączkowała, a dziś już jest spoko. Podejrzewałam zęby, ale tak czytam i niby gorączka przy zębach to mit i już sama nie wiem... Obserwuję dalej, zobaczymy co z tego będzie.

Dobrego dnia dla Was Dziewczyny! ❤️

Gratulacje, bardzo się cieszę! Przyszły Tata już wie? 🤪 Jak jego reakcja i jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Na kiedy planujesz pierwszą wizytę? Daj znać czasem co u Ciebie.

A powiedz proszę (jeśli czujesz się z tym komfortowo oczywiście) - jak u Ciebie wygląda kp i co planujesz zrobić? Wiesz może czy Twój lekarz jest pro czy anty kp w ciąży? Czy ograniczałaś karmienie w cyklu, w którym się udało? 🤗 Przepraszam, że tak dopytuję, no ale to wątek starań przy kp, ciężko tego tematu nie wpleść. 🤪

Ja się (powoli) zabieram za dalszą diagnostykę.

A z niestaraczkowych rzeczy - próbuję ogarnąć swoją szafę, zabawki dziecka. Mam wrażenie, że toniemy w rzeczach i zaczyna mnie to przytłaczać. Mała mi wczoraj gorączkowała, a dziś już jest spoko. Podejrzewałam zęby, ale tak czytam i niby gorączka przy zębach to mit i już sama nie wiem... Obserwuję dalej, zobaczymy co z tego będzie.

Dobrego dnia dla Was Dziewczyny! ❤️
z wizytą właśnie jest problem, bo najszybszy termin na nfz to 11maj . Oczywiście pójdę prywatnie, ale fajnie byłoby zapisać się na nfz ,aby mieć te badania za darmo. Moja ginekolog nie przyjmuje już wogóle, prowadziła mi wcześniejszą ciążę.

Dalej delikatnie jestem w szoku, tym bardziej że jedne testy były pozytywne a drugie negatywne. Noo ,ale beta prawdę powiedziała ☺️
Co do kp , dalej na cycu i wydaje mi się że więcej mały przy nim jest ( czyżby czuł co się świeci 🫣)
Nie zamierzam kończyć kp puki co, zobaczymy co czas pokaże 🙂 Nie ograniczałam kp wogóle.

Ostatnio robiłam sobie ogólne badania krwi itp i wszystko jest ok .

Mojej siostry dzieciaczki gorączkowały przy ząbkowaniu, więc i może Twoja jednak też przez to miała gorączkę.

😉

Cześć kobietki ☺️

Mam wyniki.
Z piątku (07.04.23r) beta 32
A z wczoraj (11.04.23r) beta 309
Zrobię jeszcze jedną betę i więcej już nie robię.

Co tam u Was, jak po świętach? ☺️
Piękne informację ❤️
Gratuluję raz jeszcze i zdrowo zazdroszczę 😘
Który to cykl starań okazał się owocny?
Pytam z czystej ciekawości, u nas zaczyna się 7.

z wizytą właśnie jest problem, bo najszybszy termin na nfz to 11maj . Oczywiście pójdę prywatnie, ale fajnie byłoby zapisać się na nfz ,aby mieć te badania za darmo. Moja ginekolog nie przyjmuje już wogóle, prowadziła mi wcześniejszą ciążę.

Dalej delikatnie jestem w szoku, tym bardziej że jedne testy były pozytywne a drugie negatywne. Noo ,ale beta prawdę powiedziała ☺️
Co do kp , dalej na cycu i wydaje mi się że więcej mały przy nim jest ( czyżby czuł co się świeci 🫣)
Nie zamierzam kończyć kp puki co, zobaczymy co czas pokaże 🙂 Nie ograniczałam kp wogóle.

Ostatnio robiłam sobie ogólne badania krwi itp i wszystko jest ok .

Mojej siostry dzieciaczki gorączkowały przy ząbkowaniu, więc i może Twoja jednak też przez to miała gorączkę.

😉
Dzięki za te słowa. Nigdy wcześniej tak nie przechodziła, tzn. marudziła i więcej chciała być na piersi, ale gorączka to pierwszy raz. Dla mnie to od razu stres milion. Ale był to jednodniowy incydent.
A co z jakimiś "standardami" dostępności? Czy dla kobiety w ciąży nie powinien się szybciej termin znaleźć?

w sumie 4 .
Spoczko, pytaj pytaj 😉

Beta z wczoraj 843 ☺️
Wow, to w sumie całkiem szybko się udało. Ale też jestem w stanie uwierzyć, że mogło Ci się dłużyć. Z ciekawości ja sobie podliczyłam, że u Nas dopiero 5 cykl teraz leci, a mam wrażenie, że to już trwa wieczność. 🙈

Piękne informację ❤️
Gratuluję raz jeszcze i zdrowo zazdroszczę 😘
Który to cykl starań okazał się owocny?
Pytam z czystej ciekawości, u nas zaczyna się 7.
Hej @Aro12, a u Ciebie jak cykle przy kp? Masz regularne czy loteria? U mnie jak wspominałam wyżej, dopiero 5 cykl odkąd wróciła mi miesiączka, 3 pierwsze powyżej 40 dni każdy, dopiero ostatni się skrócił do 33. Teraz jestem w 17 dc i sama nie wiem na co się nastawiać, tzn. ile potrwa tym razem. 😉

Hej @Aro12, a u Ciebie jak cykle przy kp? Masz regularne czy loteria? U mnie jak wspominałam wyżej, dopiero 5 cykl odkąd wróciła mi miesiączka, 3 pierwsze powyżej 40 dni każdy, dopiero ostatni się skrócił do 33. Teraz jestem w 17 dc i sama nie wiem na co się nastawiać, tzn. ile potrwa tym razem. 😉
U mnie można powiedzieć, że zaczęły się regularne. Między 28, a 30 dni wszystkie są. Tylko pierwszy po porodzie był dość długi jak na mnie, bo 36 dni.

reklama
Hej 😁 mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć 🥰 mój synek ma 9 miesięcy, 30 dni temu miałam pierwszą @ 🙈 nie zabezpieczamy się od 6 miesiąca życia młodego. Jesteśmy KP i mam wyjątkowo przyklejonego ssaka 😂 próbuje go odstawić ale niestety gość nienawidzi butelki 😔. Pierwsza owulację prawdopodobnie miałam jakiś tydzień przed @ ale wtedy nie działaliśmy (tak wyszło 😂 ) i faza lutealna zdecydowanie za krótka. Teraz też jakieś dziwy 🤷 śluz płodny i to taki mega w 23-27 dzień cyklu 🙈 zobaczymy jak będzie z druga faza 🤷
Trzymam kciuki za kreseczki i gratuluję tych już wysikanych

Do góry