reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie!
Słoneczko dziś wygląda zza chmur:-), aż mam dużo energii! Idę sobie kupić koszulke do szpitala i biustonosz do karmienia. A jutro jedziemy m.in. po ten materacyk, przewijak, ochraniacze na łóżeczko. Mam nadzieję, że już wszystko wtedy będziemy mieć.:-)
Monik fajnie, że są takie ziółka, nawet nie wiedziałam, a pamiętam też mnie lekarz zrostami straszył, bo kiedyś miałam zapalenie przydatków. Coś czuje, że u Ciebie żadne hsg nie będzie potrzebne!:tak:
Aluś uściski! A po @ masz brać jakiś lek, tak? A wyprawka już prawie skompletowana.:happy2: Jeszcze musze ubranka przejrzeć, czy na pewno starczy...
Leyna z materacykiem, racja, więc kupujemy:) Na szczęście mnie za bardzo nie męczyli przesądami, chociaż mama była trochę niechetna kupowaniu, ale umiarkowanie.
Moniolku bardzo się cieszę, że Wasze maleństwo tak ładnie rośnie!:-) Ja też zastanawiałam sie nad badaniami prenatalnymi, ale w rezultacie lekarz na usg zbadał przezierność karkową, była OK i nie zrobiłam tych badań.
Kajduś fajnie, że lepiej sie czujesz i już niedługo wizytka! A potem i ty te najmilsze zakupki zaczniesz robić:tak:
Ewuś i jak tam przeziębienie? No i zakupy?:-) Nie, nie jeszcze nie rodzę!:-D Jeszcze chcę poczekać do zdjęcia tego pessarka co najmniej - 16 dni:) A może nawet więcej. Bardzo chcę zobaczyć córeczkę, ale jakoś tak czuję, że lepiej, żeby posiedziała. Nie mówiąc o tym nieszczęsnym remontowanym oddziale. :no:
Sensi i jak sobie tatuś radzi z Kubusiem?
Eschenbach o kominku my też tylko możemy pomarzyć w bloku. Ale jak do rodziców jedziemy to się zawsze pogrzejemy trochę i w ogień pogapimy, też uwielbiam!:)
Antilko i jak?
Carioca:-)
Wszystkich pozdrawiam!

reklama
Dzień dobry pracowo;-)

Sensi to mąż ma teraz szkołę przetrwania sam na sam z Kubusiem i domem ;-)

czy ktoś wie co się stało z Novaczką? tak zniknęła i już się długi czas nie odzywa :baffled:

Mąż na własnej skórze przekona się jak dobrze być mamą;-):-D
Novaczka pisała wczesnej, że teraz udziela się na forum "Smyki".

Ja dziś miałam bardzo pracowity dzień w robocie..po 2 tygodniach nieobecności nazbierało się trochę rzeczy:baffled: ale chociaż nie mam czasu na myślenie..

Oluś dobrze, że pracujesz. W tym trudnym czasie w domu można byłoby oszaleć, bo w głowie krążą te same myśli:-(. Ja też od razu wróciłam do pracy.

Sensi czy ja Ci już kiedyś pisałam, że Cię podziwiam :tak::tak::tak::-)

Za co:confused:

Sensi i jak sobie tatuś radzi z Kubusiem?

Myślę, że bardzo dobrze:tak:

Buziaczki:happy2:

To kilka obiecanych zdjęć ubranek:

Załączniki

• Obraz 064.jpg
    Obraz 064.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 31
  • Obraz 071.jpg
    Obraz 071.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 34
Może teraz:

Załączniki

• Obraz 075.jpg
    Obraz 075.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 31
  • Obraz 080.jpg
    Obraz 080.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 31
Dzień dobry :-)

Najeczko chyba musisz wykasować poprzednie załączniki. Dopiero wtedy pójdą te nowe. Ale tych wcześniejszych nie będzie już widać :cool:
Ale te co już widać są superowe.
Jak ja bym już też z taką pasją chciała kupować i pokazywać wam wszystkim takie śliczne ubranka :cool2:
Sensi podziwiam Cię za to jaką wspaniałą i zaradną kobieto jesteś :-) Zawsze podziwiałam ludzi, którzy w ciągu jednego dnia tyle spraw potrafią załatwić. Dom, praca, dziecko, dom, mąż i BB też :-):-D i jeszcze wiele innych spraw.

moniolku, ciesze sie z dobrych wiesci:)
Najko, sliczne te ubranka:-)
monik, sensi, Leyna, alek - milego dzionka:tak:

Dzień dobry na szybciocha :-)

Oluś dobrze, że masz troszke więcej zajęć - nie będziesz miała czasu na myślenie, uściski

Najeczko jakie przecudne śliczności

Monik ziółka na pewno pomogą

Anuś, Kajduś, Antila, Esenbach, Ewo, Carioca, Leyna, Sensi pozdrowienia

Dzisiaj mam dzień na obrotach i od rana ochotę na bigos - jak to wszystko pogodzić ;-) miłego popołudnia

reklama
witajcie Kobitki
no dzisiaj w robocie to miałam.. kolorowy zawrót głowy:baffled: nie dość, że mam dużo zaległej dłubaniny systemowej, to jeszcze jutro i pojutrze mamy gości z UK:baffled: ufff..ledwo żyje..
Najeczko śliczne ciuszki:tak: a w którym szpitalu Ty chcesz rodzić? bo moja przyjaciółka rodziła w szpitalu na Kraśnickich, miała cesarkę też i jest bardzo zadowolona z opieki:tak:
Moniś był bigosik..?;-)
Sensi a jak w pracy u Ciebie? wdrożyłaś się już?
Monik przegnaj poranne buuu, bo zwyciężymy:tak:
Kajduś leniuszku;-) uściski!
Anuś daj znać Słońce, co u Ciebie..
Antilko:confused::confused::confused:

A ja w sobotę jadę oglądać Bliźniaczki mojej Gosi urodzone 16.01:happy2:
miłego wieczorku..

Do góry