reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik :-):-):-):-) Boże, ale się cieszę :-D i ogromnie gratuluję!!!!!!!

przepraszam, że nie wpadam do Was, ale mam sporo pracy, a jeszcze Sz wyjechał i jestem sama z całym tym domowym bałaganem na głowie. wieczorami nie mam siły już na bb :-(

ściskam Was wszystkie bardzo mocno :tak:

reklama
dziewczyny, ja tu ciągle jak gość się czuję, ale zaglądam regularnie i chyba jestem na bieżąco. złapało mnie przeziębienie w dwa tygodnie po zabiegu, pani gin chyba się przestraszyła czy to nie jakieś komplikacje, tak się mną teraz zaczęła interesować, że aż mi dziwnie... Tylko czy trzeba bylo przejść przez coś takiego żeby poczuć się zaopiekowaną???
Będę miała niestety do sprawdzenia parę rzeczy, mały przegląd organizmu jak już dojdę calkiem do siebie. A ja chciałabym mieć jeszcze dziecko, chociaż jedno ... Zastanawiam się czy robić badania na toksoplazmozę, wcześniej nie zrobiłam, trochę kosztują, a miałam sporo innych. Zastanawiam sie jak będę wracać do normalnych funkcji, czy cykl mi się ureguluje (wcześniej nie miałam większych problemów) i różne takie pytania mi chodzą po głowie, o których trudno z mężem rozmawiać.... Cieszę się że tu mogę zaglądać i pogadać czasem z Wami...

Stasiek śmiga, ostatnio codzien zaskakuje mnie nowymi umiejetnosciami, jest bardzo gadatliwy, ruchliwy i zadowolony z zycia i pozdrawia wszystkie ciotki 30tki ;-). Od miesiaca Stasiek jest na Humanie SL (Nutramigenu nie zaakceptowal), wolalabym go pokarmic piersia, ale zaczelam miec problemy "kobiece", mimo lactovaginalu i przyjmowania probiotyku, a chcielibysmy miec szybko drugiego takiego budrysa :tak:

Najeczko - ja na poczatku tez mialam problemy z pokarmem, musialam nawet dokarmiac (mleiem HA, bo M jest alergikiem) bo stwierdzilam ze najwazniejsze zeby dziecko bylo najedzone. Pomoglo w produkcji pokarmu jednodniowe lezenie w lozku ze Stasiem przy cycu, ciumkal co 10 minut po pare łyczkow, a nastepnego dnia mleczarnia ruszyla pelna para :-D. Bardzo bolaly mnie brodawki, gdyby nie silikonowe nakladki to moja kariera matki karmicielki szybko by sie skonczyla:tak:
Lece na zamniety zobaczyc Ewe! Najeczko, oszczedzaj sie, to szybciej wrocisz do pelnej formy.

Onna - ja bym Ci radzila zrobic te badania na toksoplazmoze, a na cytomegalie robilas?

Rotaneczko - gratulacje! ja nie mialam proponowanego badania, nie mam jeszcze 35 lat, ale podobnie jka Sensi - myslalam o tym w ten sposob, ze jesli wszystko ok - to niczego nie zmieni, a jesli nie - to tez niczego zmieni, wiec wolalabym nie wiedziec.

...czy któras z was robiła badania prenatalne? chodzi mi o test paapa? i czy któras z was miala aminopunkcje? moze nie macie powyzej 35 i wskazan nie bylo....sorki ze tu atakuje ale ...czekam niecierpliwie na info

A to z sierpniówek znam Twojego Nicka ;-) Rotaneczka - ja dostałam skierowanie na test Pappa, ale nie zrobiłam go, bo przezierność była ok, kość nosowa również. Wybór należy do Ciebie.

... Zastanawiam się czy robić badania na toksoplazmozę,

Onna koniecznie zrób badania. Nie martw się na pewno doczekasz się co najmniej jednego bobaska :tak:

Stasiek śmiga, ostatnio codzien zaskakuje mnie nowymi umiejetnosciami, jest bardzo gadatliwy, ruchliwy i zadowolony z zycia i pozdrawia wszystkie ciotki 30tki ;-).

Ciotki pozdrawiają Staśka :tak:

Ubezpieczenie wykupione, bank poinformowany - wczoraj z tej gonitwy troszkę mnie pobrzusze pobolewało :zawstydzona/y: ale z dzidziulkiem porozmawiałam, że to był jednodniowy maraton i dzisiaj jest już w porządku ;-) Przeprowadzka w połowie marca - jak ja wytrzymam bez netu :-:)-(

Miłego dnia

Witajcie trzydziesteczki :-)

Leyna Fajnie że wpadłaś :-) Dziękuję za gratulacje:-) A co tam u Was słychać. Jak sprawy zdrowotne się mają:confused:
Rotaneczka Witaj wsród nas :-) A co do badań to posłuchaj swojej intuicji ;-)
Onna zrób te badańka na toxo :tak:Na prawdę warto wydać na to trochę grosza.
Moniolku jak Wam fajnie że sprawy papierkowe macie już za sobą:-) I do nowego domku już niedługo się wprowadzicie. My będziemy papierki podpisywać prawdopodobnie w następnym tygodniu. Mężuś ma wszystko załatwić i mnie przywiezie tylko na oficjalne podpisy.
Carioca dziękujemy za pozdrowienia od Stasia :-) Super że się dobrze rozwija :-)

Pozdrowionka dla wszystkich trzydziesteczek :-)

Carioca buziaczki dla Stasiulka. Czy dobrze zrozumiałam, że już niedługo zaczniecie się starać o rodzeństwo dla Stasia:confused:
Rotaneczka witaj:happy2:
Moniolku najgorsza biurokracja już za wami uff. Wcale się nie dziwię, ze dzidzia wczoraj też się zmęczyła
Esch jak prace nad folderem:confused:
Onna ja myślę, że warto zrobić te badania:tak:
Monik jak się czujesz?
Udanego weekendu wszystkim życzę:happy2:Ja niestety spędzę dwa dni w pracy:baffled:

Dziewczyny, zrobię te badania jak tylko wyjde z grypy i wrocę do życia po zwolnieniu. Musze mieć jeszcze konsultację z nefrologiem, mam nadzieję, że jednak nic poważnego tam nie będzie i przeciwwskazań tez nie. Wraca mi nadzieja,że jeszcze się uda. Dzisiaj rozmawialam z koleżanką , którą do Niemiec wywiało - mówi,że tam bardzo dużo kobiet rodzi po 30tce a nawet po 40tce pierwsze dziecko i nikt tego za ewenement nie uważa. Pocieszające to jest... Zresztą sama jest lekarzem, więc wie co mówi :)

Carioca - nie wiem nic o cytomegalii, nie chce mi się szukać, ostatnio tylko przeszukiwałam stronki różne, Może za dużo tej wiedzy mi szkodzi? Ale chetnie poslucham w skrocie co to takiego...

moniolek, nie pamiętam - czy kupowaliscie mieszkanie? Dobrze że zdążycie trochę pomieszkać i się przyzwyczaić do nowych miejsc zanim maleństwo do Was dołączy. Chyb wtedy łatwiej sie zorganizować...
My własnie podpisaliśmy umowę remontową, kasy masa, ale jak wziełam ten niby-kosztorys to już mi się coś wydaje że facet źle policzył. Nie omieszkam policzyć jeszcze raz i zapytać przyz następnym spotkaniu. Remont mamy zacząć od połowy maja i do wakacji się wyrobić. Aż jestem ciekawa jak to jest mieszkać w swoim mieszkaniu... My co prawda będziemy mieszkać z babcią, ale mamy i tak dużooooooooo miejsca. Remonty czekają nas w odstępach pewnie 5letnich, bo wszystko tam trzeba wymienić, na razie się bierzemy za kuchnie i lazienkę. MAm więc zajęcie podczas siedzenie w domu...

monik, a jak Twoje ciążowe pierwsze miesiące? Dobrze sie czujesz? Tez już niedługo zamieszkacaie u siebie, mienie szybko. Tylko nic nie dźwigaj przy przeprowadzce, wiem jak czasem trudno sie powstrzymać żeby się za jakąś robotę nie zlapać......

Antila, dwa dni w pracy niezbyt przyjemna perspektywa, zwłaszcza po całym tygodniu. Mój małżon tez pracuje co drugi weekend, ale wolę już być na miejscu opuszczonej zony niż siedzoiec w pracy tyle godzin.....

pozdrawiam te co mają labę do poniedzialku i te co pracują też.....pewnie sięe tu pojawię jeszcze bo tyle godzin w łóżku nie wyrabiam. Ale postanowiląm się doleczyć i twaardo nic nie robię.

Witajcie w ten piatkowy wieczor!!!!

Leyna jak to milo ze znalazlas chociaz chwilke zeby do nas zagladnac!!

Onna kuruj sie kochana!!!

Moniolek ciesze sie ze udalo Ci sie wszystko zalatwic!!! A czemu bedziesz bez netu - bo jakos nie moge nic doczytac...:zawstydzona/y:

Monik gdzie Twoj suwaczek??

Antila czekam na razie na materialy.... no i na klepniecie tego projektu przez Zarzad.... A weny nadal brak :-:)zawstydzona/y::no:

Najeczko jak tam zycie w trojke?? Jak Ewunia??

reklama
Moniolku super, ze tak ładnie sprawa domku się rozwija:) Ja tez bałam się karmienia piersią, przede wszystkim czy będę miała pokarm, szpital nie sprzyja, ale mi powrót do domu naprawdę dużo pomógł. Więc i u Ciebie będzie OK:tak:
Sensi Ewunia już nie jest spokojna:no:, ma kłopoty z brzuszkiem, wzdęcia itp, pediatra dzis była na wizycie patronażowej i powiedziała, że to przez niedojrzały układ pokarmowy. I dała kropelki, zobaczymy, wczoraj trudny wieczór i noc i dzisiejsze popołudnie też:no:
Antilko szwy mam już wyciągniete, ale była lekka reakcja zapalna na nitkę, więc jeszcze mam pieczenia. Ale to juz lada dzień się skończy, tak myśle:) Szkoda, że dwa dni musisz w pracy siedzieć, żeby chociaż spokojnie było:)
Eschen nie daj sobie ciśnienia podnosić! Jak plany weekendowe?
Leyna Onna:-)
Carioca podziękuj za pozdrowienia Stasiowi:-) Co do karmienia to od wczoraj jest naprawdę świetnie, a nie spodziewałam się. Piję herbatkę Hippa, ale nie wiem czy już nawet nie przestać, bo coś dziś to już nawet mi piersi się za bardzo przepełniły:-D, chyba zaraz będę odciagać albo Ewcię budzić. A nie chce mi sie jej budzić, bo dziś mało spała i troszkę wysiadam:)
Monik właśnie, jak sie czujesz? Jakieś objawy masz?
Pozdrawiam Wszystkie 30stki!

Do góry