reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Przede wszystkim Dzień Dobry :-)

Dzisiaj mam wizytę u ginka. Trzymajcie za nas kciuki żeby było ok.
Jutro dam znać co i jak.

Monik czekamy :-)

... widzielismy nasza kruszyne :) ruszala sie tak,ze musze isc na ponowne usg za tydzien,bo techniczka nie mogla zrobic wszystkich pomiarow,ale powiedziala nam,ze wyglada na to iz bedzie dziewcze :))

to ja wstępnie bardzo gratuluję :tak:

Ja też chętnie na pifko, ale bezalkoholowe ;-)

Miłego dnia, jutro poproszę o kciuki żeby wszystko poszło sprawnie - założyłam sobie jeden dzień na załatwianie wszystkich formalności związanych z kupnem mieszkania mam nadzieję, że się uda. Notariusz o 9:30 reszta pójdzie gładko :-pchyba :-p

reklama
Witam wszystkich

Monia - trzymam kciuki za notariusza- no ale notariusz to też chyba gładko :-)

Monik - za wizytę

Ewa- gratuluję Córci:-)

Najka- Ciesze sie ,ze juz jesteście w domku - no niestety po cc to trochę nieprzyjemnie jest dopóki się nei wygoi- i tak Cie szybko wypuścili:-)

Oluś buziak:blink:

Ewus, ciesze sie ze takie wiesci z wizyty:-)co do tetna dziecka, to u mojego wychodzilo juz pare razy 150-160, a ostatnio lekarz powiedzial, ze chyba chlopak, wiec ja tam nie wierze w te ludowe przesady, heh:) zreszta mi jest naprawde obojetne!
moniolek, za udane i bezproblemowe zalatwienie spraw:)
anus, sensi, Antilka, Eschenbach, Olus, monik - udanego dnia:_)

witam...
Carioca
- niestety nie Zenobia .... myslelismy o Adrianna ale Joe teraz sie zastanawia :-D...
Kajda-z tym biciem serca to nie wadomo,ale podobno w wiekszosci przypadkow sie sprawdza... moje dziecie mialo 169 w 8tc; 144 w 13tc i 135 w 17tc a wczoraj w 19tc i podczas duzej aktywnosci 147... na razie czekam jeszcze na kolejne usg zeby mi potwierdzilo,ze na pewno dziewcze :-)...
Esch-wykorzystuj meza skutecznie :tak::-D
Monik-pisz nam tutaj o wizycie tez :-)
Najko-czekam z niecierpliwoscia na zdjecia Ewy :-)
Anusienko-:-)
Sensi-nie zazdroszcze budowy samej w sobie,ale efekt bedzie super i warty trudu :-)
Alek,Vonko-co u was?

a moje dziecie caly dzien wczoraj niby bylo aktywne,czego ja nie czulam... za to pod wieczor i dzis nad ranem ( 3 w nocy ku scislosci!) zrobilo sie jeszcze bardziej aktywne i je juz czulam dosc wyraznie :tak::-)... no i tak pokutuje od srodku nocy.... ale i tak sie ciesze,ze wszystko wyglada dobrze i nie czuje jej jeszcze kazdorazowo :-D.... tak sie zastanawiam po kim to to takie aktywne-pewnie mojej mamie,ktora wedle opowiesci byla "diablem wcielonym" za mlodu ;-):-D:-D:-D

Sensi-ja od 12 roku zycia wiedzialam,ze moja corka bedzie miec na imie Eleonora... do momentu az poznalam pewna Eleonore.... a szkoda,bo samo imie ciagle mi sie podoba,ale nie dam mojej corce,bo przed oczami mialabym ta znajoma.... sama ciekawa jestem co Joe znajdzie... no ale z jego meskim refleksem to bede szczesliwa jak znajdzie jakies propozycje jeszcze przed lipcem ;-):-D:-D on po prostu ma czas.... no ale musze dac mu sie oswoic z mysla o corce :tak::-D... zreszta sama musze sie tez oswoic :-D... do tej pory staralam sie nie nastawiac i raczej myslalam o chlopcu,chociaz bardzo pragnelam dziewczynki... czy ktoras z was tez tak miala po poznaniu plci? nie wiem tez czy mam mowic w pracy,ze to dziewczynka czy nie.... na razie wezme na zawloke do przyszlego tygodnia,ale jak to moja mama mowi u mnie z mojej twarzy wszystko mozna wyczytac....

Ewo od kiedy sie dowiedzielismy, że zaszłam w ciążę, mój mąż powtarzał,że urodzi sie nam Olka (Aleksandra) i bardzo przywykliśmy do tej myśli. Pewnej nocy mąż przyśnił, że będzie to chłopiec. Wzięłam sprawy w swoje ręce i stwierdziłam, że skoro mąż wymyślił Aleksandrę, to ja wymyślę Jakuba;-). Kiedy usg wykazało, że będzie to synek, mąż-mimo oczekiwań na Olę-był przeszczęśliwy. Od tego czasu zwracaliśmy się do brzucha Kubuś. W pracy wszyscy obstawiali od początku chłopaka.
Myślę, że po spersonalizowaniu i nadaniu dziecku/brzuszkowi imienia wcześniejsze preferencje nie mają już znaczenia.

Gorzej, jak przy porodzie okaże się inaczej:-D:-D:-D

Monik czekam z niecierpliwością na wieści po wizycie u lekarza
Carioca w ustach nie miałam kolczyka, ale w nosie i łuku brwiowym to i owszem:tak::tak::tak:Szalik ma też swój wydźwięk ideologiczny:cool2:
Esch piwko na Kazimierzu zawsze:-D:tak:

reklama
Dzień dobry :-)
Jestem jestem :-)

Na wizycie było ok. Ginek zrobił USG ale jeszcze fasoleńki nie było widać. Jest to całkiem początek. Za to doktorek pocieszył i pochwalił grubą śluzówkę co wskazuje na ciąże maciczną :-) Wczorajsza beta to 301. Więc całkiem początek. Mam nadzieję że będzie ładnie rosła. Zalecenia lekarza to : leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Mam się oszczędzać. Na wszelki wypadek dostałam duphaston 1x1 i Lactovaginal co drugi dzień. Następna wizyta za miesiąc.
Dzisiaj zaniosłam zwolnienie do pracy i powiedziałam szefowi co i jak. Nawet ok przyjął wiadomość.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo :-)

Do góry