reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Sensi przy takiej dawce Twojego optymizmu z rana to już jest super :tak::-D:-)
Powiadasz że dzisiaj serek pleśniowy, hmmm... :happy: Bardzo chętnie bym zjadła, ale powiadają że dla starających się i tych w ciąży to nie wskazane jeść sery pleśniowe. Czy to prawda :confused:

A :happy: Powiem Wam jeszcze, że wczoraj w banku zostaliśmy zakwalifikowani do kredytu :-) Teraz tylko, wystarczy dostarczyć im całą górę dokumentów i kredycik będzie gotowy. Tylko ta góra papierów to mnie przeraża :szok: Ale damy rade :happy:

Monik to prawda-serów pleśniowych nie powinno się jeść w ciąży ze względu na (ewentualną) zawartość histaminy i obecność listerii :dry:

Kredycik hmm.......mam nadzieję, że podzielisz się ze mną szczegółami (gdzie, jak i dlaczego tak drogo:-p), bo ta operacja czeka nas w następnym roku. A na naszą działkę wczoraj zaczęto doprowadzać prąd (dziś finał):tak:. Wodę już mamy;-)

reklama
Kredycik hmm.......mam nadzieję, że podzielisz się ze mną szczegółami (gdzie, jak i dlaczego tak drogo:-p), bo ta operacja czeka nas w następnym roku. A na naszą działkę wczoraj zaczęto doprowadzać prąd (dziś finał):tak:. Wodę już mamy;-)

No pewno że się podzielę wszelkimi wiadomościami na tematy bankowe i papierkowe :tak:. Ale Wam fajnie bo już macie działeczkę, a my będziemy dopiero kupować. Ta działka którą chcemy kupić ma już wszystkie media i jest pomiędzy domami więc nie będzie problemu z warunkami zabudowy :happy: Oblecieliśmy wszystkie urzędy "mediowe" i wszędzie dostaniemy pozwolenia na przyłącza:happy:.
Jak dobrze pójdzie to całkiem możliwe, że już w marcu będziemy lać fundamenty :rofl2: Ale zobaczymy, bo życie ciągle nas czymś zaskakuje :baffled:

ja co prawda serków pleśniowych w ciąży nie jadłam, ale słyszałam o podziale na serki typu brie (gdzie tylko skórka jest tzw pleśniowa) i serki z pleśnią w środku. ponoć te pierwsze można jeść, tych drugich nie. ale jak jest naprawdę to nie wiem.

dziś tylko tyle, bo mnie robota goni :dry:

uściski :tak:

Cześć 30steczki!
Dzisiaj słonko zawitało do Lublina:) Po południu koleżanka do mnie przychodzi i pogadamy troszkę, więc dzień sie miło zapowiada.
Carioca dzięki :biggrin2: Cieszę się, że z Twoją mamą już wszystko na dobrej drodze. Moja też miała taką operację, ale to dawno, z 10 lat temu. Wszystko dobrze, tylko musi stale brać leki-hormony. Te kilka dni po operacji były najtrudniejsze, później dobrze.
A co do przygotowań to w poniedziałek mają szafę zrobić w pokoiku, potem malowanie pokoiku(pewnie w sobotę następną), planowaliśmy to wcześniej, ale się opóźniło. Chcielibyśmy też jakąś komódkę kupić, bo szuflady się przydadzą. A w tą sobotę prawdopodobnie wybierzemy sie na jakieś małe zakupy ubrankowe i rozeznać sie w sprawie wózka i łóżeczka. Nie wiem jak to wyjdzie, bo jednak muszę uważać z chodzeniem, jak pochodzę jest różnie, zobaczymy, najwyżej na raty będziemy kupować.
Aluś i jak spałaś dzisiaj? Cieszę się, że już tak niedługo zaczynacie!:biggrin2:
Antilko to czekam na wieści od Ciebie:tak:
Monik to swietnie, ze dostaniecie kredycik, a przez papierki jakoś przebrniecie:)
Wagnies odezwij się!
Leyna Sensi Ewo Eno inne30stki miłego dnia!

zezarło mi posta :-/
Najeczko - pamietasz moze po jakim czasie Twoja mama zaczela normalnie mowic? A propos wozkow: moze zrobisz sobie wstepne rozeznanie w necie, zeby szybciej cos pozniej znalezc?
np. bobowozki.pl

dzien dobry!
u mnie dzisiaj juz znacznie lepiej... tempke znowu zmierzylam -ktos mi powiedzial,ze zaleca sie mierzyc do 3 miesiaca ciazy- ale chyba jednak przestane... w kazdym badz razie jest z powrotem w gorze...
poza tym w pracy jak zwykle dezorganizacja... i sie zastanawiam czy perfidnie nie poprosze moja rodzinna o zwolnienie w przyszlym tygodniu... a tak w ogole dzis mija 7tc i jestem z tego powodu bardzo zadowolona :-) jeszcze tydzien i usg i wreszcie zobacze moja kruszyne :tak::-)
Monik-super,ze kredyt zatwierdzony :-) teraz czekamy na zdjecia projektu :-)
Sensi-polecam za moja mama kupno dzialki i domku - moja mama stwierdzila,ze przeprowadzka na wies do domku byla najlepsza decyzja po oczywiscie posiadaniu nas jaka podjeli z moim tata w zyciu :-)
Alus- czekam cierpliwie z toba na ponowienie staranek :-)
Najeczko-milych pogaduszek :-)
Leyna-jak przeziebienie? mija?
Carioca- zdrowka dla mamy!
Antilko-tulam ( popisze pozniej o mnie...)
30-tki - buziaki :-)

czyli projekt już macie:confused: gotowy czy na specjalne zamówienie:confused: jakiej wielkości dom:confused:

Tak, projekt już mamy gotowy. Jest to bardzo skromny i prosty projekt domku o powierzchni 100m2, parterowy. Zdjęcia i więcej na ten temat popiszę jak już będziemy mieli tą działeczkę zapłaconą i na własność:-).

Najeczko to na dzisiaj rozrywkę masz już zapewnioną :-)
Ewuś gratuluję kolejnego tygodnia :-)

Carioca to było dawno, więc nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi się, że to kwestia kilku dni była, może tygodnia.
A z wózkami masz rację, popatrzymy najpierw w necie.
Ewo zwolnienie dobra myśl, należy Ci sie trochę odpoczynku!
Monik:biggrin2:

reklama
witajcie Kobitki,

Antilko napisałam na zamkniętym, jakby co jestem na gg;-)
Najeczko ale Ci fajnie, takie zakupy przed Tobą:-) jest teraz tyle takich ślicznych rzeczy:-)
Monik to gratuluję kredytu i trzymam kciuki za cierpliwość w kompletowaniu papierów:-)
Ewuś, Leyna dziękuję:happy:

Niestety herbatka melisowa mało pomogła i znowu w nocy się budziłam:baffled: kolejny tydzień chodzę do pracy nie wyspana, czuję się kiepsko, na dodatek denerwuję się już zbliżającymi przygotowaniami:baffled: ale dzisiaj pojawiło się malutkie światełko w mojej pracy, bo mam szanse zmienić dział:-) w poniedziałek mam rozmowę;-)

miłego wieczorku i nocy:happy:

Do góry