reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

bry wieczór :)

jdnak dopadło mnie choróbsko :( w pracy działałam w spowolnieniu a miałam - jak to przy poniedziałku - kupę roboty. i nie zdążyłam z wszytskim i jutro też będę miała do bani :( na zwolnienie raczej szans nie mam iść, więc cóż... położylam się do łóżka z aspiryną i laptopem Sz ;)

Ena a czemu tak bardzo martwi Cię ten śluz? może to waśnie śluzik ciążowy? nie możesz zawsze z góry zakładać tylko najgorszego, bo wiesz... czasami można to sobie wykrakać. głowa do góry! :)

Ewa odpoczywaj ile możesz, bo potem faktycznie odpoczynku będziesz miała mało ;)

Sensi nie byłam jeszcze w Instytucie, bo najpierw robiłam te irygacje, które zalecił gin (i co dziwne, nawet pomogły na najbardziej dokuczliwe objawy grzybka) a zaraz po nich dostałam @ i właśnie ją kończę. w przyszły poniedziałek idę do gina, żeby pobrał wymaz, bo w Instytucie tego nie robią :( z rozmów wywnioskowałam, że najlepiej robić te badania około połowy cyklu. wtedy są ponoć najbardziej wiarygodne. choć jakbym przyniosła próbki w każdym innym dniu to też zbadają. mnie się akurat tak fajnie ułoży wizyta u gina przed owulacją, więc się nie spieszę. jakoś zrobiłam się spokojniejsza :)

Carioca nie wiem co Ci doradzić :( ja z probiotyków zażywam LaciBios Femina. dobry jest też Lacidofil. choć nie da się ukryć, że wszystkie z nich zawieraja pałeczki kwasu mlekowego. jak kiedyś musiałam podać Lacidofil Piotrkowi to też go wysypało i podawałam mu Enterol. ale to raczej nie będzie miało takiego ochronnego działania, na jakim Tobie zależy. może spróbuj odstawić to jajko a probiotyki zażywać nadal. ja bym tak zrobiła.

reklama
Dzień dobry :-)

Ena spokojnie. Jak chcesz to opisz nam ten śluzik. Co w nim jest takiego że Cię tak bardzo martwi:confused: A wiesz że takie emocje nie pomagają potencjalnej fasolce. Spróbuj nie nastawiać się tak pesymistycznie.
Ja do ginka jeszcze nie pójdę. Dam sobie jeszcze czas. Jak by w tym cyklu też takie same wariacje zaistniały jak w tym poprzednim to wtedy wybiorę się do lekarza.
Leyna a może na to choróbsko to mleczko z miodkiem i czosneczkiem by pomogło ;-) Dobrze że te preparaty ziołowe do irygacji pomogły. Widać siła natury jest lepsza od ludzkich wynalazków :happy2:
Sensi Ty nabiałowy obżartuchu ;-):-D Ale powiem Ci że ja to bez nabiałowych dobrodziejstw to bym nie przeżyła. Tak bardzo je lubię że nawet najlepszą szynkę bym oddała za kawałek sera, obojętnie jakiego :-)
Ewuś a jak w pracy nastroje? Unormowało się to już?

Wiecie powiem Wam że w tym miesiącu to przynajmniej jeden plus się nam pokazał. Otóż sprawa z działką bardzo się przybliżyła i w tym tygodniu zaczynamy działać z kredytem. Bardzo proszę trzymajcie kciuki, żeby chociaż to się udało :blink:

Dziewczyny teraz jest oki juz go nie ma, były mikroskopijne ilości i nie był czysty biały tylko troche brudny a że ja jestem przewrazliwiona to sprawdzam dosłownie pod swiatłem i nie był czysciutki . A wiecie jakakolwiek zmiana powoduje panikę. No zobaczymy do jutra , jutro dzień na @

A jednak dziewczyny okres, te bóle pleców zawsze sa u mnie przed okresem, troche mi szkoda bo i tak miałam malutką nadzieję:-(, no cóz próbujemy w następnym miesiącu może sie uda zobaczymy. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Grunt to sie nie poddawać i próbować dalej. Może tak jak mówicie Gwiazdor będzie łaskawszy. Monik próbujemy dalej, ale te powiekszone piersi wczesniej co to mogło znaczyc, bo ty tez tak miałaś.?

Ena dopóki @ niema nadzieja na fasolkę jest;-) A z tymi objawami to bywa różnie. Przyczyn może być całe mnóstwo. Np. żeby była owu to mózg musi wysłać sygnał do jajników, tak więc wszystko zaczyna się w naszej głowie ;-):-D A jak my się nastrajamy na ciążę to różnie z tym sygnałem może być. Tak samo pewne objawy mogą być wymysłem naszego umysłu. Nic tu się chyba nie da pomędrkować, i pozostaje tylko czekać :tak:

witam...
jestem bardzo niewyspana i przez to juz marudna do samej siebie.... poza tym moja tempka dzis jest dosc niska -tylko 36.7- a do tej pory ladnie utrzymywala sie na 37 i powyzej.... poza tym wczoraj mialam pierwsze przytulanka z panem kibelkiem - moja piekna kolacja calusna wyladowala w nim.... nie wiem czy to fasolce niezasmakowalo czy po prostu cos mi na zoladku usiadlo.... chyba przestane mierzyc tempke,bo mnie ona ciut podstresowala....
Ena-dokladnie jak pisze Monik poki @ niet poki jeszcze szansa....
Monik-trzymam mocno kciuki za dzialke :-)
Leyna-kuruj sie !
Sensi-:-)
Wagnies,Antilka i reszta 30-tek-
odezwijcie sie czasem :-)

Witajcie 30steczki!
Wczoraj miałam jakiś gorszy dzień. Sobota i niedziela z mężem, a wczoraj sama siedziałam, może dlatego. Jeszcze poczytałam o tej bakterii, którą u mnie wykryto, okazało się, że może prowadzić do wcześniejszego porodu i jest bardzo niebezpieczna dla noworodków.:((( Jakos dołkowato mi było i musiałam poryczeć sobie (może jeszcze szpital odreagowałam?), tak bym chciała, żeby już wszystko było dobrze, żebyśmy mogli sie cieszyć i być spokojni. Bardzo sie staram byc dobrej myśli, ale tak średnio wychodzi, szczególnie jak sama siedzę. Ale może już będzie lepiej:)
Aluś :biggrin2: Ty chyba już niedługo kończysz leczenie, prawda?
Sensi to świetnie, że Wam tak służy przestawienie Kubusia na butelkę:) A w domku najlepiej, święta prawda!:tak:
Leyna szkoda, że przeziębienie Cię dopadło, teraz taki czas. Mój mężyk też przeziębiony, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo o zwolnienie ciężko by było mu w tym tygodniu. Ty też do pracki chodzisz pewnie?
Carioca rzeczywiście dużo masz na głowie... A kiedy przeprowadzka?
Monik przykro, że @ przylazła, ale już zaraz kolejne miłe staranka!:) Trzymam kciuki, żeby były owocne i za szczęśliwy finał sprawy z Waszą działeczką!:biggrin2:
Ewo Twoje usg już chyba za tydzień? To dobrze i miło odpoczywaj sobie ile możesz:) W Kanadzie zima, a tutaj ciepło i szaro, ale bliżej Świąt na jakiś śnieżek liczę jednak:)
Wszystkie 30stki pozdrawiam!

reklama
Ewo może faktycznie na razie sobie odpuść mierzenie tempki skoro Cię to stresuje?

Do góry