reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

bry wieczór :)

jdnak dopadło mnie choróbsko :( w pracy działałam w spowolnieniu a miałam - jak to przy poniedziałku - kupę roboty. i nie zdążyłam z wszytskim i jutro też będę miała do bani :( na zwolnienie raczej szans nie mam iść, więc cóż... położylam się do łóżka z aspiryną i laptopem Sz ;)

Ena a czemu tak bardzo martwi Cię ten śluz? może to waśnie śluzik ciążowy? nie możesz zawsze z góry zakładać tylko najgorszego, bo wiesz... czasami można to sobie wykrakać. głowa do góry! :)

Ewa odpoczywaj ile możesz, bo potem faktycznie odpoczynku będziesz miała mało ;)

Sensi nie byłam jeszcze w Instytucie, bo najpierw robiłam te irygacje, które zalecił gin (i co dziwne, nawet pomogły na najbardziej dokuczliwe objawy grzybka) a zaraz po nich dostałam @ i właśnie ją kończę. w przyszły poniedziałek idę do gina, żeby pobrał wymaz, bo w Instytucie tego nie robią :( z rozmów wywnioskowałam, że najlepiej robić te badania około połowy cyklu. wtedy są ponoć najbardziej wiarygodne. choć jakbym przyniosła próbki w każdym innym dniu to też zbadają. mnie się akurat tak fajnie ułoży wizyta u gina przed owulacją, więc się nie spieszę. jakoś zrobiłam się spokojniejsza :)

Carioca nie wiem co Ci doradzić :( ja z probiotyków zażywam LaciBios Femina. dobry jest też Lacidofil. choć nie da się ukryć, że wszystkie z nich zawieraja pałeczki kwasu mlekowego. jak kiedyś musiałam podać Lacidofil Piotrkowi to też go wysypało i podawałam mu Enterol. ale to raczej nie będzie miało takiego ochronnego działania, na jakim Tobie zależy. może spróbuj odstawić to jajko a probiotyki zażywać nadal. ja bym tak zrobiła.

reklama
Dzień dobry :-)

Ena spokojnie. Jak chcesz to opisz nam ten śluzik. Co w nim jest takiego że Cię tak bardzo martwi:confused: A wiesz że takie emocje nie pomagają potencjalnej fasolce. Spróbuj nie nastawiać się tak pesymistycznie.
Ja do ginka jeszcze nie pójdę. Dam sobie jeszcze czas. Jak by w tym cyklu też takie same wariacje zaistniały jak w tym poprzednim to wtedy wybiorę się do lekarza.
Leyna a może na to choróbsko to mleczko z miodkiem i czosneczkiem by pomogło ;-) Dobrze że te preparaty ziołowe do irygacji pomogły. Widać siła natury jest lepsza od ludzkich wynalazków :happy2:
Sensi Ty nabiałowy obżartuchu ;-):-D Ale powiem Ci że ja to bez nabiałowych dobrodziejstw to bym nie przeżyła. Tak bardzo je lubię że nawet najlepszą szynkę bym oddała za kawałek sera, obojętnie jakiego :-)
Ewuś a jak w pracy nastroje? Unormowało się to już?

Wiecie powiem Wam że w tym miesiącu to przynajmniej jeden plus się nam pokazał. Otóż sprawa z działką bardzo się przybliżyła i w tym tygodniu zaczynamy działać z kredytem. Bardzo proszę trzymajcie kciuki, żeby chociaż to się udało :blink:

Dziewczyny teraz jest oki juz go nie ma, były mikroskopijne ilości i nie był czysty biały tylko troche brudny a że ja jestem przewrazliwiona to sprawdzam dosłownie pod swiatłem i nie był czysciutki . A wiecie jakakolwiek zmiana powoduje panikę. No zobaczymy do jutra , jutro dzień na @

A jednak dziewczyny okres, te bóle pleców zawsze sa u mnie przed okresem, troche mi szkoda bo i tak miałam malutką nadzieję:-(, no cóz próbujemy w następnym miesiącu może sie uda zobaczymy. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Grunt to sie nie poddawać i próbować dalej. Może tak jak mówicie Gwiazdor będzie łaskawszy. Monik próbujemy dalej, ale te powiekszone piersi wczesniej co to mogło znaczyc, bo ty tez tak miałaś.?

Ena dopóki @ niema nadzieja na fasolkę jest;-) A z tymi objawami to bywa różnie. Przyczyn może być całe mnóstwo. Np. żeby była owu to mózg musi wysłać sygnał do jajników, tak więc wszystko zaczyna się w naszej głowie ;-):-D A jak my się nastrajamy na ciążę to różnie z tym sygnałem może być. Tak samo pewne objawy mogą być wymysłem naszego umysłu. Nic tu się chyba nie da pomędrkować, i pozostaje tylko czekać :tak:

witam...
jestem bardzo niewyspana i przez to juz marudna do samej siebie.... poza tym moja tempka dzis jest dosc niska -tylko 36.7- a do tej pory ladnie utrzymywala sie na 37 i powyzej.... poza tym wczoraj mialam pierwsze przytulanka z panem kibelkiem - moja piekna kolacja calusna wyladowala w nim.... nie wiem czy to fasolce niezasmakowalo czy po prostu cos mi na zoladku usiadlo.... chyba przestane mierzyc tempke,bo mnie ona ciut podstresowala....
Ena-dokladnie jak pisze Monik poki @ niet poki jeszcze szansa....
Monik-trzymam mocno kciuki za dzialke :-)
Leyna-kuruj sie !
Sensi-:-)
Wagnies,Antilka i reszta 30-tek-
odezwijcie sie czasem :-)

Witajcie 30steczki!
Wczoraj miałam jakiś gorszy dzień. Sobota i niedziela z mężem, a wczoraj sama siedziałam, może dlatego. Jeszcze poczytałam o tej bakterii, którą u mnie wykryto, okazało się, że może prowadzić do wcześniejszego porodu i jest bardzo niebezpieczna dla noworodków.:((( Jakos dołkowato mi było i musiałam poryczeć sobie (może jeszcze szpital odreagowałam?), tak bym chciała, żeby już wszystko było dobrze, żebyśmy mogli sie cieszyć i być spokojni. Bardzo sie staram byc dobrej myśli, ale tak średnio wychodzi, szczególnie jak sama siedzę. Ale może już będzie lepiej:)
Aluś :biggrin2: Ty chyba już niedługo kończysz leczenie, prawda?
Sensi to świetnie, że Wam tak służy przestawienie Kubusia na butelkę:) A w domku najlepiej, święta prawda!:tak:
Leyna szkoda, że przeziębienie Cię dopadło, teraz taki czas. Mój mężyk też przeziębiony, mam nadzieję, że szybko przejdzie, bo o zwolnienie ciężko by było mu w tym tygodniu. Ty też do pracki chodzisz pewnie?
Carioca rzeczywiście dużo masz na głowie... A kiedy przeprowadzka?
Monik przykro, że @ przylazła, ale już zaraz kolejne miłe staranka!:) Trzymam kciuki, żeby były owocne i za szczęśliwy finał sprawy z Waszą działeczką!:biggrin2:
Ewo Twoje usg już chyba za tydzień? To dobrze i miło odpoczywaj sobie ile możesz:) W Kanadzie zima, a tutaj ciepło i szaro, ale bliżej Świąt na jakiś śnieżek liczę jednak:)
Wszystkie 30stki pozdrawiam!

reklama
Ewo może faktycznie na razie sobie odpuść mierzenie tempki skoro Cię to stresuje?

Do góry