reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie Kobitki ;D
Kajda coraz więcej firm patrzy przychylnym okiem na kobiety z dziecieczkami, dla takich liczy się dobry fachowiec, a nie to, że kobieta ma dziecko i może pójść na zwolnienie- tak więc głowa do góry! nie ma co rezygnować z macierzyństwa, a z pracą się ułoży.. :)
TO-LA ja bralam tabletki 8 lat i jak widzisz też mam teraz problemy.. :( tak to bywa cholera!  :mad: ale mloda byłam i głupia, a najgorszą rzeczą jaka mogła mi się wtedy przytrafić była ciąża (oczywiście według mnie..), a teraz tak sobie myślę, że durna byłam że tak się faszerowałam tymi prochami, no ale już jest za późno..teraz pozostaje tylko wierzyć, że będzie dobrze :)
Lapisku rowerek wciąga..więc 50 km bzykniesz niebawem jak nic ;D
Kindziu trzymam kciuki za ,,kuleczki'' ;D i za Ciebie- musisz być dzielna, no i ślicznie wyglądać  :)
Moniś trzymaj się jutro dzielnie i napisz nam, co i jak.., będzie dobrze :) a na brzuszek..może troszkę przysiadów..? ;) :laugh:
Anusia a co u Cię?? :)

ja dziś popracowałam dzielnie, a jutro już piątek i ..weekend ;D hurrrrrrrrrrra!!!
no i rowerek :laugh:
miłego wieczorku :-*

reklama
Alek znowu rowerek psychicznie nas wykończycie z Lapiskiem jak nic trzeba się będzie ostro wziąć za już niemłode ciałko ;) Podoba mi się podpis nie wiem czy był wcześniej, bo nie zauważyłam :-[ No tak już jest Alek, że jedne chcą bardzo i są problemy a inne kobiety raz i gol.

Ja też czekam na weekend jest totalnie zwariowany, bo idziemy na knajping ze znajomymi w sobotę a w niedzielę grill. Cholibka zapomniałam podanie do Lapiska napisać, bo tłuste żeberka będą i nie wiem czy mogę ;D

Lapis_Lazuli pisze:
Moniolku, żeberka z grilla nie są zakazane,to pyszne białko bez dodatkowego tłuszczyku

Uff to dobrze, bo jakbym wyskoczyła wśród mięsożerców tylko z sałatą lodową z ogórkami i pomidorami z sosem vinegret to by mnie mieli na tapecie ;) Mucios dziękować :-*

Moniś ale Ci fajnie !!! jak ja mam ochotę na taki knajping!! o grillu nie wspomnę.. :laugh:
może też namówię mężusia na jakieś weekendowe szaleństwa..?? ::) ;D
Lapisku..?? a ja mogę..?? ;D odpracuję rowerkiem- OBIECUJĘ!! :laugh: ;)

Witam Dzieweczki

Ostatnio Moniś mam mniej czasu ;) dużo pracy , wyszukiwania nowinek- trzeba praktykę rozkręcić.mam na oku lampę do wybielania w 30 minut.
A tak w ogóle to gratuluję!!!!!(vide wiad. priv) bierz ten awansik
Lapisku- cóż powiedzieć.
Amalgamat- zalety: duza wytrzymałosc zwłaszcza w zębach trzonowych czyli tylnych gdzie siły żucia sa około 400-700N , ale musi być założony warstwami, kondensowany porządnie i po 24 godzinach wypolerowany.
Wady:
1. niekosmetyczny
2.nie powinno być więcej niż 6 wypełnień w jamie ustnej.
3.nie powinno być wogóle takich wypełnień jeśli sa jakieś korony na złocie albo protezy metalowe
4.łączy się jedynie mechanicznie z zebem i latwiej o mikroprzeciek z czasem , czyli staja sie nieszczelne.
Wypełnienia światłoutwardzalne sa kosmetyczne , ale przy duzych ubytkach w zz.trzonowych moga ulec wyłamaniu, łączą się chemicznie z zebem czyli trudniej o nieszczelność.
teraz są nowoczesne materiały światłoutwardzalne o zwiekszonej twardości i dużej estetyce zapytaj dentystkę- np. Gradia.
taki wykład o 22.13 ???? ;D
Ty juz zajmij sie winkiem i mężusiem
Aluś a twój humorek sie poprawił

Anuś no ja mam dwa takie wypełnienia  :-[ więc chyba ok, pozostałość po dawnych czasach.  Ty fachura jesteś rozkręcaj, rozkręcaj będzie gdzie chodzić  :)

Lapisku pokarało od razu - bez nas imprezkę chciałaś sobie zorganizować to teraz piękne mazy na podusi będą  :p

Alek koniecznie męża wyciągnij  :)

chyba zmykam chociaż po cichu liczę na jakieś zaproszenie na imprezę, ludzie mówią, że podobno wino się wylewa ja chętnie na takie party ;D

lapisku lampa nie wybiela ani wypełnień ani koron protetycznych potem trzeba wszystkie wypełnienia powymieniać, także najpierw wybielanie potem wymiana wypełnień.

reklama
Helloł - na chwilunię tylko - jak mija Wam piąteczek?

Lapisku awans w pracy, dość ciekawy a miałaś prawo niezauważyć, bo nie chciałam smęcić na forum i zarzuciłam wiadomością Anuś ;)

Będę wieczorkiem papa

Do góry