anusieńka
Fanka BB :)
alek pisze:Lapisku, Anuś dzięki za dobre słowa..
a wiecie co?? chyba bardziej ode mnie zmartwiony tym wszystkim jest mój mąż i to mnie jeszcze bardziej przybija.. postanowiliśmy, że poczekamy jeszcze 3 cykle i jak się nie uda oboje wybierzemy się ponownie do lekarza..
Anuś ja robiłam już monitoring, owu była, pęcherzyk pękł, tylko wtedy zmartwiła mnie grubość (a w zasadzie ,,chudość'') endometrium, bo podczas owu powinna się zwiększać, a u mnie się zmniejszyła ale wtedy gin powiedzial, że grubość endometrium to sprawa indywidualna i żebym się nie martwiła, a ja właśnie na to zwróciłam uwagę i wydało mi się to niepokojące..bo jak się ma jajko zagnieździć?? Anuś może Ty wiesz coś na temat grubości endometrium?? jaki to hormon powinnam zbadać??
eh..naprawdę gorzej już być nie może..może być tylko lepiej..
pdodbno endometrium 8 mm jest wystarczajace- moze zbadaj 10 dni po owu progesteron, moze jest jakaś niewydolnosć II fazy i zobaczysz czy owulacja jest pelnowartosciowa.
Mój gin powiedzial,ze endo 2-cyfrowe jest niezbyt dobre ja tak miałam przed histeroskopią bo jest za bardzo rozbujałe.
jeśli w monitoringu jest owu- to połowa sukcesu. A ile to twoje endometrium wynosi? to może zbadać jeszcze estradiol? w 3 d.c. i przed owulacją - estradiol wpływa na endometrium.........