reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

anusieńka pisze:
Oluś całkowicie Cię rozumiem - trzymaj się i my Cię tu wspieramy - póki nie ma @ jest nadzieja...........................
Najgorszy zawsze 1 dzień a potem już ponownie budzi się wiara i nadzieja.

Ja dziś byłam w ramach poprawy nastroju na obiadku w mieście i opalałam isę w ogódku- żeby mnie przyjęto do klubu BB-FIT.jak Lapisek bedzie robić casting .....hihi :laugh: :laugh:
tylko do ćwiczeń się zmusic nei mogę :mad:
dzięki Anusia..@ narazie nie ma, ale obstawiam piątek.. :( co zrobić..takie życie..
ale dzisiaj na przekór wszystkiemu przejechałam 45 km na rowerku i to pod wiatr!! Lapisku możesz być ze mnie dumna ;D ryjek mi się opalił, więc może i ja się załapię do klubu BB-FIT :laugh: :p

reklama
ja rowerek sobie darowałam - 3 d.c. - nie bylo siły a szkoda bo mialam w planie.

A gdzie nasza Moniś- czyżby już przygotowania do zabiegu?

Witajcie..
no i się zaczęło..@..już rano to czułam, tempka 36,4 :mad: niech to szlag!!!

Moniś ogromne :-* :-* :-* Imieninowe!! trzymaj się dzielnie i wracaj do nas szybciutko :)

Anusia Ty kiedyś stosowałaś teściki owu prawda?? jak Tobie wychodziły??

Lapisku i mi d..a odpada ::) boli jak szlag! ale sezon rowerowy rozpoczęty ;)

alek pisze:
Witajcie..
no i się zaczęło..@..już rano to czułam, tempka 36,4 :mad: niech to szlag!!!

Moniś ogromne  :-* :-* :-* Imieninowe!! trzymaj się dzielnie i wracaj do nas szybciutko :)

Anusia Ty kiedyś stosowałaś teściki owu prawda?? jak Tobie wychodziły??

Lapisku i mi d..a odpada ::) boli jak szlag! ale sezon rowerowy rozpoczęty ;)

stosowałam babybooma - rewelacyjnie wskazywały wzrost LH i potem jak sprawdzałam z krwią to sie zgadzało tylko problem poległa u mnie na tym,ze byl pik lH ale pecherzyk nie pekal i cykl byl bezowulacyjny.
Moze wybierz się na monitoring i zrób hormonki.
Współczuję @ i tych nadziei najbardziej . Może być tylko lepiej.........

Lapisku, Anuś dzięki za dobre słowa.. :)
a wiecie co?? chyba bardziej ode mnie zmartwiony tym wszystkim jest mój mąż :( i to mnie jeszcze bardziej przybija.. :( postanowiliśmy, że poczekamy jeszcze 3 cykle i jak się nie uda oboje wybierzemy się ponownie do lekarza..
Anuś ja robiłam już monitoring, owu była, pęcherzyk pękł, tylko wtedy zmartwiła mnie grubość (a w zasadzie ,,chudość'') endometrium, bo podczas owu powinna się zwiększać, a u mnie się zmniejszyła :( ale wtedy gin powiedzial, że grubość endometrium to sprawa indywidualna i żebym się nie martwiła, a ja właśnie na to zwróciłam uwagę i wydało mi się to niepokojące..bo jak się ma jajko zagnieździć?? Anuś może Ty wiesz coś na temat grubości endometrium?? jaki to hormon powinnam zbadać??
eh..naprawdę gorzej już być nie może..może być tylko lepiej..

No i jestem...

Na razie nie schudlam wiecej...No i diete ostra przesunelam...Na jutro...:-) No i zobaczymy, czy dam rade.. Cwiczyc nie zaczelam bo mnie znowu dyskopatia zlapala ( zachcialo mi sie meble przesuwac) i chodze jak paralityk... Boli mnie jak cholera! Nasz sasiad mi zrobi masaze lecznicze smaruje smierdzaca mascia i troszku jest lepiej.. Ale o cwiczeniach nie mam mowy. Niestety:-( Lapisku moj cukier jezeli juz to jest za niski..Nigdy nie byl wysoki.. :-) No i czekam na @ w poniedzialek a potem jesli moj moj mezulo bedzie sie dobrze czul ( w poniedzialek operacje) to moze w maju...:-) na wszelki zaczne po @ wiesioleczek...

A co u was moje drogie ? jakies pozytywne wiesci...?

No i już do Was przyleciałam ;D

Alek cholibka jasna przykro mi... Robiłaś badania hormonalne? Wiesz nie znam się tak dobrze na wielkości endometrium, ale na pewno nie zaszkodzi zrobić, tym bardziej że masz owu i w czasie monitorowanego cyklu pęcherzykł pękł coś jednak przyczynia się do niewielkiego wzrostu endometrium. Poza tym warto też sprawdzić drożność jajowodów. 45 km matko ja chyba nie wstałabym z siodełka ::)

Anuś dziękuję :-* :-* :-* :-*

Majeczko a co to za siłacz w Ciebie wstąpił? Sama meble przesuwać nieładnie ;)

Lili ja próbowałam raz na rolkach - skończyło się bolącą dupcią i strupami na łokciach.

Wróciłam cała i mam nadzieję zdrowa. Oczywiście miałam niedrożny lewy jajowód więc musiał mi udrożnić usunął cystę pobrał do badania poza tym w zat. Douglasa i na otrzewnej mam ogniska endometriozy no i moje PCO - zgrubienia na obydwu jajnikach też musiał ściągnąć skorupę. Wybyczyłam się i cały czas spałam tak więc zupełnie nie jestem zmęczona i na razie nawet za bardzo nie bolą mnie barki - a tego obawiałam się najbardziej, bo po ostatnim razie chodziłam po ścianach :)

W każdym razie babeczki co nas nie zabije to nas wzmocni :) Dziękuję za kciukasy :-* :-* :-*

reklama
Moniołku czyli już po.....?? Mam nadzieje ze teraz juz szybciutko zostaniesz mamusią!!!!!!!
Trzymam kciuki nadal.. :)

Do góry