reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie!
Dzisiaj jest piękny dzień, słoneczko, ciepło, no i mężyk wraca!:-) Byłam u dentysty i już wszystko mam pięknie zrobione:), tylko na początku stycznia na kontrolę na wszelki wypadek jeśli nic się nie będzie działo wcześniej.
Aluś :-) jem, jem! Dziś na obiad barszczyk czerwony:) Trzymaj sie jutro, bedzie wszystko dobrze!:tak:A my tutaj na Ciebie będziemy czekać. Dadzą Ci trochę zwolnienia i poczytasz, odpoczniesz.
Lapisku dzięki!:-)
Antilko to szkoda, ze Ty tak długo bez Twojego M. Mi 3 dni trudno:no:, ale za 3 godzinki bedzie. A twój kiedy wraca? Napisz jak wizyta, jak dobrze, że już ostatnie dni z tymi kroplówkami!
Leyna masz racje, że chyba każda kobieta w ciąży musi co jakiś czas niepokoje przechodzić, ale postaram się im nie dawać:) Śliczne jest Twoje zdjęcie z Piotrusiem!:)
Ewuś życzę zdrówka! Jak Ty przetrwałaś w pracy po nieprzespanej nocy? Fajnie,z e napisałaś te konspekty. Nigdy tego nie lubiłam, na szczęscie teraz tylko przy okazji hospitacji muszę, ale przez pierwszy rok pracy sie opisałam:-/
Wagnies w koncu sie pojawiłaś! Gratuluję sukcesu!:-) A kolega beznadziejnie postąpił...
Vonko lekarz faktycznie ma trochę dziwne podejście, bo to hsg w przypadku dłuższych starań to myślałam, że jest bardzo wskazane i nie takie inwazyjne. Tak jak Ewa pisała wprowadzenie kontrastu, czasem drobne zrosty usuwa, a przy większych zlecają laparo.
Sensi staram sie korzystać z uroków "wolnego" życia!:) Znajome mamy zwłaszcza zachęcają do wysypiania się!:) Ładne nosidełko, bardzo przydatne, przed użyciem pewnie trzeba pozwolenie pediatry uzyskać?
Dobrego słonecznego dnia!

reklama
witajcie..

torba już spakowana, a ja za przeproszeniem latam ze sraczką:zawstydzona/y::-D strasznie się denerwuję! chciałabym być już w domu po tym wszystkim..a tu! niestety wszystko wciąż przede mną:baffled:

Kochane trzymajcie kciuki proszę! Do napisania..;-)

Aleczku, trzymaj sie - wszystko bedzie dobrze:) przesylam usciski:) daj znac po:)

pozdrowienia dla wateczku, zmykam do spania:)

Aluś ciepłe myśli przesyłam, trzymaj się i szybko wracaj do nas!:-)
Kajduś pozdrawiam! Masz już te wyniki co miały byc w tym tygodniu? Dobrej nocki!

Witajcie,

Przyjechalam do domciu i padlam... przed chwila wstalam i zerkam co u Was.

Najka oj beznadziejnie postapil... a malo tego ja tego chlopaka znam od 10 lat i w glowie mi sie nie miesci ze mozna byc takim czlowiekiem! Pomijam juz olewanie spraw ale tak falszywych i zazdrosnych ludzi dawno juz nie spotkalam! Ah szkoda mi sie denerwowac bo swoje przezylam w sobote.

Alek trzymam kciuki i mocno sciskam!

Sensi alez masz kawalera!!!

Dzień dobry kobitki;-)

Aluś gorące fluidki lecą w Twoją stronę
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzień dobry :-)

Ale ten czas szybko leci, dopiero co był piątek:rolleyes:. Wczoraj miałam wolny dzień i mnóstwo spraw do załatwienia. Na szczęście udało mi się wszystko załatwić. Miedzy innymi robiłam wczoraj badania na toxoplazmoze i bolerioze. Wyniki za dwa tygodnie.

Aluś trzymam bardzo mocno dzisiaj za Ciebie. Będzie dobrze :-)
Wagnies widzę że Ten kolega to chciał Ci mocno obrzydzić całą impreze. Dobrze że się nie dałaś. Gratuluję sukcesu w bardzodobrym zorganizowaniu Os'u :-)
Najeczko ale to frajda jak ząbki są już wszystkie wyleczone;-). Ja już tez mam to za sobą, tylko jutro jeszcze ide na małe czyszczenie z kamienia i będzie po wszystkim. A moje strachy żyją własnym życiem. Raz są większe raz mniejsze. Myślę że się skończą dopiero jak wszystko zakończy się sukcesem, czyli dzidzią :happy:.
Ewo nockę widze zarwałaś pożądnie;-). Mam nadzieję że przez to nie zaśniesz przy dzieciach;-):-D. Napisz jak się konspekt podobał. Ładnie Cię z tą praleczką wyrolowali. Taką kase zgarnąć za drobnostkę!!! Widzę że to nie tylko w Polsce takie przekręty robią:baffled:.
Vonko a może zapytaj się w prost swojego Gina o to badanie na niedrożność jajowodów. Czasami trzeba tych lekarzy podejść troche żeby skierowali na konkretne badanie. Ja na ostatniej wizycie u gina najpierw się pytam: czy powinnam zrobić jakieś badania? Odpowiedział że nie trzeba. Potem ja zaczełam sama wymieniać i pytać czy na pewno nie trzeba? Mówię mu że mam kontakt z kotem... a on wtedy a to, że faktycznie warto zrobić badanie na toxoplazmoze. Warto też się skonsultować u innego gina.
Antilko koniec leczenia już widać:-) Ciekawa jestem co Ci powie lekarz na wizycie. Oby moglibyście się starać jak najszybciej. Kciukaski oczywiście trzymam:tak:.

Miłego dzionka wszystkim trzydziesteczkom :-D

reklama
Alek kciuki zaciśnięte! będzie dobrze :-) nie ma innej opcji :tak:

Monik dzielna kobieto, jak najmniej bólu u dentysty życzę :tak: borowanie bez znieczulenia brrr. ja to przeżywałam, jak chodziłam do dentysty po porodzie a że karmiłam młodego piersią to nie brałam znieczulenia. teoretycznie mogłabym wziąć, ale potem musiałabym kilka razy odciągnąć mleko i je wylać, ale wtedy Piotruś chodziłby głodny. na szczęście czyszczenie z kamienia nie boli :tak:

Antilko ja trzymam kciuki, żeby już więcej leczenia nie było i żebyście mogli szybciutko rozpocząć staranka :tak:

Ewa ale Cię wykasowali za tę pralkę :szok::wściekła/y: ja rozumiem, że "fachowiec" za przyjazd wziął pieniądze, ale są granice, których przekraczać nie wolno :dry:

Vonko ależ wkurzający potrafią być lekarze. im się wydaje, że pacjent ma taką samą wiedzę jak oni, więc po co mu wszystko mówić. najlepszy pacjent to taki, który nie zadaje pytań i pokornie wszystko przyjmuje :wściekła/y: jak mówią dziewczyny: też bym go sama wypytała o to badanie na niedrożność jajowodów. czy trzeba, dlaczego tak/nie.

ja wczoraj znów byłam u gina z wynikami badań. no cóż... kolejne leczenie, miejscowe i ogólne. ranyyy, mam nadzieję, że tym razem mi się uda, bo po 4 miesiącach walki z nawracającą grzybicą pochwy zaczyna mi siadać psycha :-(
co prawda nie wiem jak na powrót skolonizować moją pochwę dobrymi bakteriami - pałeczkami kwasu mlekowego - których nie mam ani jednej sztuki :-( ta sama walka co z grzybicą... jak nie skolonizuję, to obawiam się nawrotu dziadostwa. dieta w miarę bezcukrowa, picie kefirów, łykanie probiotyków doustnie i dowcipnie i na razie zero efektu :-(
dobra już Wam nie smęcę :tak:

w Poznaniu jest pięknie słonecznie i cieplutko :tak: i tego Wam - 30tki - życzę również :-)

Do góry