reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Anuś, jak torbiel? wchlonela sie?? i co w ogole u ciebie??
Majeczko, hop, hop! tez Cie tu dawno nie bylo!!

Sensi-uwazam,ze to swietny pomysl... ja jestem zdecydowana zwolenniczka gondol- musisz wziac to pod uwage- i uwazam,ze wazniejsza jest wygoda dziecka niz moja w manewrowaniu wozkiem,chociaz szczerze mowiac dobrze wywazony wozek nawet ciezki bedzie sie niezle prowadzil i nie bedziesz czula tej wagi,poza tym zima i na snieg a takze na "teren" wieksze wozki zdaja lepiej egzamin... rowniez na watkach o wozkach dziewczyny pisza,ze zwykle wozki wielofunkcyjne maja super albo gondole albo spacerowki... i zwykle jest tak,ze te spacerowki z wielofunkcyjnych sprawdzaja sie dla dzieci mniejszych,zanim zaczna chodzic i sa jeszcze w miare lekkie... wiec jak najbardziej na poczatek duza wygodna gondola w tradycyjnym stylu a na wiosne przesiadka do spacerowki... rowniez wiele mam pisze,ze dzieci w trzecim badz czwartym miesiacu nie chcialy juz jezdzic w gondoli,wiec wedlug nich nie bylo znaczenia czy gondola byla mala czy duza,moim zdaniem troche to naciagane,tymbardziej,ze w nowych gondolach masz regulowane oparcie i mozesz maluch ciut podwyzszyc,a zadna spacerowka nie bedzie tak wygodna dla kregoslupa i chronila od wiatru zima jak wlasnie gondola... ale to jest moja opinia i jak juz wiele razy pisalam ja po prostu nie wyobrazam sobie wlozyc malucha przed ukonczeniem 6 miesiecy badz zanim bedzie umialo samodzielnie siedziec do spacerowki jak rowniez fotelik samochodowy nalezy do samochodu i nie widze absolutnie zadnego innego zastosowania dla niego poza autem... moze wyjatek na szybkie zakupy w supermarkecie,ale nie na lazenie po centrum handlowym w ramach spaceru zima... po za tym ostatnio bylo glosno,ze foteliki nie sa najbezpieczniejsze dla noworodkow- chodzi o to,ze byly przypadki prawie uduszenia sie maluszka w nim ( po prostu glowka sie przekrecila i dziecko w tym wieku nie potrafilo przekrecic jej z powrotem), teraz sie radzi aby dziecko bylo zawsze pod bacznym okiem przebywajac w foteliku... rowniez wiele spotkalam opinii,ze Magnum Inglesiny jest swietnym wozkiem glebokim,ale juz nie spacerowka - ja mam jak zwykle inne zdanie na ten temat... po pierwsze Magnum nie jest wozkiem glebokim,bo nie ma gondoli tylko siedzisko spacerowe,ktore rozklada sie na plasko i mozna w nim wozic malucza od urodzenia... jedna z mam wlasnie pisala,ze dla niej ten model sprawdzil sie super wlasnie jako gleboki tylko wada bylo,ze pasy bezpieczenstwa uwieraly w plecki i musiala podkladac kocyk,a pozniej jako spacerowka byl niewygodny i kupila inna ( dla mnie totalna glupota z jej strony... mogla kupic normalna gondole za ta sama cene i pozniej kupic porzadna spacerowke)...zalaczam zdjecia tego modelu... na czerwcowkach duzo pisalam na temat wozkow i dziewczyny tam tez wklejaja duzo ciekawych modeli,wejdz sobie na:
https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2007-f125/wozio-dla-kruszynki-7720/index10.html
tam jest moj "referat"na temat rodzajow wozkow... i jeszcze jedno ci tylko powiem : nie szukaj wozka idealnego,bo go nie znajdziesz... i rowniez wozek,ktory sprawdzil sie u jednej mamy niekoniecznie sprawdzi sie u ciebie...

Sensi- ja po prostu jestem tradycjonalistka... a jak gondola nie bedzie zdawala dla ciebie egzaminu to zawsze mozeszja sprzedac na Allegro i kupic inny wozek...

Anuś, jak torbiel? wchlonela sie?? i co w ogole u ciebie??
Majeczko, hop, hop! tez Cie tu dawno nie bylo!!

KAjduś

no o dziwo sie wchłonęła- dzis byłam na krewce czekam na wynik fsh i na usg - póki co jajniki czyste jeden duży pecherzyk 13mm w prawym i 3 drobne w lewym . ten 13 to napewno w cystę się przeobrazi ale moze z tych w lewym cos będzie.
no bo 13mm w 3dc to dużo.:-(

A jak u Ciebie? objawy jakieś są?? trzymam kciuki.

no własnie nasza Majeczka to kiedy testować miała?

Anusieńko jak fajnie, ze się odezwałaś, no i że ta torbiel się wchłonęła!:tak: A może ten 13milimetrowy urośnie i za tydzień sobie ładnie pęknie! Tego Ci życzę!Albo któryś z tamtych drobnych tak ładnie się zachowa. Trzymam mocno kciuki!

A mi się już nie chce tej pracy pisać siedzę ponad 2 h przed kompem, chyba zrobię sobie małą przerwę, bo oczy mam zmęczone.
Co do Majeczki to coś mi się wydaje, ze już po testowaniu, moze odezwie się.
Ja myśle też o Monik . Odezwij się do nas!:-)
Aluś :-)przeoczyłam, ze pytałaś o wizytę u gina, mam pójśc po dwóch @, albo jednej fasolce. Wolałabym tą drugą opcję!:) Od 1 d.c. mam castagnus brać, no i moje wykresy ma wtedy obejrzeć. Jak się trzymasz przed wizytą?

Anuś, no to faktycznie jakna 3dc to duzy ten pecherzyk...a czemu tak sie dzieje, ze tak szybko ci rosnie?? mam nadzieje, ze uda to sie jakos w koncu uregulowac i z tych malych pecherzykow z lewgo cos wyhodujesz:tak::-)
ja dzis (8 d. po owu) ide oznaczyc progesteron, zobaczymy ile mi po luteinie wzrosl.. ale czuje, ze znow nici z tego cyklu...

Najko, wspolczuje sleczenia przed kompem... ale czas na przerwe;-)
a ja zaraz zmykam do domu ... milego popoludnia!

reklama
Czesc dziewczyny:-)

Oj, mnie też było dzisiaj cięzko w pracy:baffled:
Ale cóz, proza zycia ...skończyła sie laba.
Alek, Najka hej. Pytałyscie kiedy znowu mam usg - jutro. Najpierw rano badanie krwi i oznaczanie poziomu hormonów a potem usg. Ciekawe jak pecherzyki?
Anusieńko ja na ostatnim usg ,a miałam je w 6 dniu cyklu, tez miałam 2 większe pęcherzyki 6 i 9 mm. Gin stwierdził że nie powinno ich byc ale skoro sa to być moze pozostały z poprzedniego cyklu? Nie wiem co o tym mysleć ale jutro sie pewnie dowiem. Mam nadzieję, że będzie ok.

Dziewczyny, trzymajcie za nas kciuki, proszę.
Pozdrawiam.

Do góry