reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Hej!
Wróciłam z pracki, dziś spotkanie z koleżanką na pogaduszki, ale najpierw tutaj musiałam skoczyć, a potem jakiś obiadek.

Antilko dzięki:-), dziś znów trochę lepiej, więc za dzień, dwa juz super powinno być. Cieszę się, ze już tylko jutro do pracy i że bliżej wizyta u ginki wtorkowa. Chciałabym już coś podziałać. Na razie postanowiłam do odżywiania wprowadzic pewne zmiany (za przykładem Carioci natka pietruszki, słyszałam, że marchew też dobrze jeść, a poza tym w ogóle trochę zdrowiej odżywiać się). Zastanawiam sie też czy nie pobrać oleju z wiesiołka i magnezu z wit.B6. Co o tym myślicie?! Brałyście może?
Nie chce się lekami szprycować, ale może troche sie przyda?

Carioca, Sensi nasze mamusie oczekujące, dziękuję za fluidki! Bardzo potrzebne!:tak:Nadal dobrego samopoczucia Wam życzę!

Ewo, to tam u Was jakis śnieg w ogóle! Tutaj to wiosna na całego!
To fakt, ja też wiecej widzę teraz mamuś w ciąży i z małymi dziećmi. Momentami wydaje mi sie, że połowa kobiet to teraz w ciązy chodzi, a ja nie...:-(

Ewa z migrenami w ciąży to bywa bardzo różnie- ja przez 9 miesięcy nie miałam ani pół ataku (po ciązy niestety wróciły, ale dużo lżejsze niż przed:-)). z innych zalet ciąży (oprócz małego łobuza) mogłabym jeszcze wymienić brak ataków astmy ...
więc pasowałoby mi ciągle w ciąży chodzić :-) ale mój Osobnik Zakontraktowany nie daje się przekonać

Kasianka - ech, bez "zakontraktowanego" sama niewiele zdziałasz, ale może potrzebuje on nieco czasu. Jak to fajnie wiedzieć, że mamusie są zdania, że okres ciąży to fajna sprawa :-)

Najka - plan masz dobry :) Pietrucha tylko do owulacji, potem mniej. Marchew ma dobry wpływ na śluz, jest bardziej odżywczy dla plemniczków, to samo wiesiołek, a magnez i witaminka B dobrze opiekują się endo.
Ja jeszcze pozwolę sobie polecić pozycję na "pieska" :cool2: , a potem pozostanie w tej pozycji z pupą w górze (serio) tak choć 15 minutek

Ewa - mam nadzieję i szczerze Ci życzę, abyś swoją ciąże wspominała tylko dobrze i niech się stanie jak najszybciej :-)

Sensi - ja też nie mam objawów. A tak wogóle to mnie naszło dziś pytanie czy jestem w ciąży:confused: Ale poczytałam wypowiedzi dziewczyn z wrześniówk i wcześniejszych i widzę, że to zupełnie normalne.
Jak mi coś odbije, to kupię dziś jeszcze jeden test ciążowy.

Po przemyśleniu idę jutro jeszcze raz na badanie z krwi, bo ani z toxo, ani z cytomegalii nie określono mi wskaźnika IgM. Mam tylko IgG i nie są rewelacyjne. Trzymajcie proszę kciukaski :-)

witajcie Kobitki..

Carioca trzymam kciki mocno!! musi być dobrze- zobaczysz!:tak:

Najka ja od 3 cykli biorę do terminu owu cały zestawik: magnez, wit.Bcompleks, wit. A+E, folik, no i wiesiołek i chyba to coś jednak daje, bo lekarz był zachwycony moim śluzikiem i endo:-D tak więc polecam te ,,wspomagacze'':tak: można jeszcze dodać do tego czerwone winko;-)

Kochane! dzięki bardzo za kciuki! byłam dziś na kolejnej wizycie i pęcherzyk urósł do 21 mm, endo 11 mm, jutro jadę zobaczyć, czy pęcherzyk w końcu pękł?

Majeczko spóźnione, ale szczere życzenia Urodzinowe! spełnienia przede wszystkim tego największego pragnienia..!

Kajduś, Antilko, Sensi, Kasianka, Ewa
buziaczki!

Witajcie wieczorkiem!
Dzięki za odpowiedzi dotyczące "wspomagaczy". Cieszę się, że mam dobry plan!:tak:No i nowe siły we mnie wstępują!:-)

Carioca kciuki trzymam oczywiście mocno, tylko proszę nie stresuj się, dobrze? Dzieciątko już rośnie... :tak:

Alek ! Dalsze dobre nowiny! :yes: Teraz kciuki trzymam za pękanie pęcherzyka!
A ja na spotkaniu z koleżanką wypiłam bardzo dobrzy grzany miód pitny z goździkami...:happy2: A teraz jeszcze troszkę muszę popracować...

reklama
Mamuśki Carioca, Sensi ogromne dzięki za fluidki:-)
Najko myślę, że pietrucha i witamninki nie zaszkodzą;-) A do wtorku już tuż tuż
Carioca ja też trzymam kciuki.
Ewo nie martw się na zapas, może właśnie wszystkie dolegliwości znikną w czasie ciąży:confused:
Kasianko wykorzystaj całą kobiecą siłę persfazji;-) :-D :laugh2:
Alek no to teraz trzymam kciuki aby pękł:happy:

Do góry