reklama
anusieńka
Fanka BB :)
Pęcherzyk peka naturalnie przy wymiarze 18-20 mm ( rośnie średnio 2mm na dobę) a przy cyklach stymulowanych lekami pęka przy większym rozmiarze i zazwyczaj podaje się pregnyl na pękniecie.
Dlatego przy staraniach naturalnych przy słabych plemnikach trzeba starać się około 24-36 godzin po zastrzyku aby zwiększyć prawdopodobieństwo ciazy.
Aluś i tak chyba będzie - czuję ,ze isę uda pecherzyk jest wzorcowy a i endo super!!!!!!
reszta na privie
Dlatego przy staraniach naturalnych przy słabych plemnikach trzeba starać się około 24-36 godzin po zastrzyku aby zwiększyć prawdopodobieństwo ciazy.
Aluś i tak chyba będzie - czuję ,ze isę uda pecherzyk jest wzorcowy a i endo super!!!!!!
reszta na privie
buzi@k
Fan(ka)
anusieńka widzę, że znasz się na tych pęcherzykach.
Ja wczoraj byłam u gina tak jak wcześniej pisałam 15mmx13mm, robię też testy owu do niedzieli jak na razie negatywne, czyli dzisiaj pęcherzyk ma ok 17mmx13mm.
To kiedy powinnam pójść go gnia. zobaczyć czy pękł pęcherzyk???
Jak test wyjdzie pozytywny?
Ja wczoraj byłam u gina tak jak wcześniej pisałam 15mmx13mm, robię też testy owu do niedzieli jak na razie negatywne, czyli dzisiaj pęcherzyk ma ok 17mmx13mm.
To kiedy powinnam pójść go gnia. zobaczyć czy pękł pęcherzyk???
Jak test wyjdzie pozytywny?
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Carioca77- mam mnostwo i chetnie sie podziele,ale rozpisze sie bardziej w weekend na ten temat... a czy robisz na drutach? bo mam tez od groma....Ewa - masz jakieś stronki z wykrojami (prostymi) na jakieś dziecięce pierdółki?
Ewa-Krystyna
Witajcie drogie 30-stki!
Ewo możemy wspólnymi siłami odganiać doły!
Ja zdołowałam się bardzo, dziś rano pojawiła się @, cykl trwał 22 dni, nie wiem co o tym myśleć. Najkrótszy miał u mnie kiedyś 26 dni. Faza lutealna w tym cyklu trwała 7 dni. Mam wrażenie, że u mnie od jakiegoś czasu wszystko porypane jest w tych sprawach. Jest mi jakos bardzo smutno.:---(
Na szczęście na za tydzień mam umówioną wizytę u ginki i wtedy będzie już mogła mnie zbadać. Ale teraz... :sick:
Może uda się jakoś to odgonić...
Najka-ja dola to caluchny dzien mialam a kolo obiadu biednemu Joe w sluchawke ryczalam.... a w ogole od ok 14-tej cholernie mnie boli podbrzusze.... nie przejmuj sie @.... ja tez juz nie bardzo licze na ten cykl... razem z Joe tak pracujemy,ze praktycznie na barabara mozemy sobie pozwolic w weekendy,kiedy to sie widzimy a w tygodniu to jest bardzo ciezko,a ja chyba jestem w trakcie owulacji... i wlasnie dlatego caly dzien dzisiaj bylam nie w sosie i ryczalam .... ale poszlam na zakupy i akurat byl moj ulubiony makaron na spaghetti i fettuccini na promocji,wiec kupilam ogromniasty zapas ... w najblizsze kilka miesiecy bedziemy sie objadac pasta.... ... i kupilam tez sobie magazyn o ciazy,wiec sobie za chwile poczytam.... i moze nie usne zanim Joe wroci i jednak zalapie sie na poczatek pazdziernika ;-)... a tak w ogole to ostatnio w te dni to za grosz nie mam ochoty na baraszkowanie,a jak nie ma szansy na ciaze to o niczym innym myslec nie moge?!
Ewa-Krystyna
hej Kobitki..:-)
Ewa dołki maja to do siebie, że szybko przechodzą;-)
Alek- swieta racja.... u mnie one pojawiaja sie i znikaja dosc szybko...
dziewczyny- dzieki serdeczne za podtrzymywanie na duchu.... juz mi o niebo lepiej... chcialabym tylko moc z wami troszke na zywo poczatowac.... no ale podczas urlopu moze sie uda... w ogole Joe bierze tez 1-2 dni wolne,wiec moze gdzies sie wybierzemy i poniewaz nie ma sniegu to moze nawet do Chicago sobie zrobimy wycieczke... ale zobaczymy... w kazdym razie dni licze do wolnego...
Ewa-Krystyna
dziewczyny- jeszcze pytanie na co bierzecie duphaston?
reklama
Sensi
Mama po 30-dziestce:)
Witajcie dziewczynki
Najko tym krótszym cyklem się nie martw. Ja też w swojej starankowej historii miałam cykl 21-dniowy, mimo, żezawsze @ pojawiałasię zegarkowo co 28 dni-nie licząc 2-dniowych plamień przed @ ;-);-)
Carioca w ciągu 3 miesięcy nowotwór się nie zezłośliwi. 3 miesiące to czas obserwacji zmiany pod kątem szybkości i kierunku jej rozwoju.
Alek dobrze, że wiesz, co dzieje się w Twoim brzusiu i że dzieje się dobrze
Ewo tu masz troszkę o duphastonie
Nazwa handlowa leku:
Buziaki wszystkim staraczkom
Najko tym krótszym cyklem się nie martw. Ja też w swojej starankowej historii miałam cykl 21-dniowy, mimo, żezawsze @ pojawiałasię zegarkowo co 28 dni-nie licząc 2-dniowych plamień przed @ ;-);-)
Carioca w ciągu 3 miesięcy nowotwór się nie zezłośliwi. 3 miesiące to czas obserwacji zmiany pod kątem szybkości i kierunku jej rozwoju.
Alek dobrze, że wiesz, co dzieje się w Twoim brzusiu i że dzieje się dobrze
Ewo tu masz troszkę o duphastonie
Nazwa handlowa leku:
- Duphaston
- tabletki powlekane, tabletki
- Lek jest syntetycznym hormonem, pochodną progesteronu (hormonu ciałka żółtego) pozbawioną działania maskulinilinizującego i wirylizującego (nie powoduje ujawniania się męskich cech płciowych u kobiet jak też nie powoduje przedwczesnego dojrzewania u płodu). Działa podobnie do naturalnego progesteronu.
- Przy występowaniu lub podejrzeniu niedoborów progesteronu, w leczeniu:
- niepłodności wywołanej niedoborem progesteronu,
- zagrażających i nawykowych poronień z udowodnionym niedoborem progesteronu,
- endometriozy,
- zespołu napięcia przedmiesiączkowego, nieregularnych cykli miesięcznych, bolesnego miesiączkowania
- w nietypowych krwawieniach z dróg rodnych.
- Dawkowanie każdorazowo ustala lekarz indywidualnie i w zależności od schorzenia.
- Najczęściej:
- substytucyjnie - 2 razy dziennie między od 14-ego do 25-ego dnia cyklu lub stale raz dziennie
- leczniczo - 1-2 razy dziennie od 5-ego do 25-ego dnia cyklu, przy leczeniu poronień początkowo dawkę wstępną następnie co 8 godzin do opanowania sytuacji
- Sporadycznie krwawienia międzymiesiączkowe (jeżeli wystąpią zgłoś się do lekarza).
- Preparat jest pozbawiony innych działań ubocznych charakterystycznych dla progestagenów.
- O tym, że chorujesz na zespół Dubin-Johnsona lub Rotora.
- O tym, że chorujesz na inne choroby wątroby.
- Barbiturany (Luminal), Hydantoinę, Karbamazepinę, Meprobamat, Fenylbutazon, Rifampicynę.
Buziaki wszystkim staraczkom