reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej,

U nas leniwa sobota tzn dla eMa bo odpoczywa od rana właściwie. Teraz to nawet ja jeżdzę po zakupy no bo muszę ćwiczyć ale ten oczywiście musi ze mna.. No i dzisiaj się przypierniczał pierwszy raz do mojej jazdy i się pokłóciliśmy. I super, mam spokój :happy2:

Julka zadowolona z wycieczki ale dziś już siedzi w pokoju i stuka bo ma 4 klasówki w tym tygodniu a jutro lecimy na ten obiad z teściem i na losowanie samochodu. Pisałam Wam, nie ? Wzięłyśmy z Julką udział w konkursie w Centrum Handlowym, wrzuciłyśmy aż 4 kupony (to wtedy co tyle zakupów narobiłam) no i mamy nadzieję, że się uda. Ale by były jaja i prezent na Dzień Dziecka :-D Trzeba niestety osobiście byc na tym losowaniu;-)

Kupiłam dziś Olkowi szelki, wyszedł w nich ze sklepu jak grzeczny piesek, super sprawa, on praktycznie nie czuje , że ja go prowadzę a ja się czuję dobrze bo się nie boję, że mi gdzieś wyskoczy :-) Jutro już idziemy w nich na wyprawę:tak:

Szyszunia korzystaj z błogiego spokoju :tak: No może 9 mcy po ślubie to tak nie działa jeszcze ale trzeba taki czas umieć wykorzystać, dla siebie, ewentualnie dla dzieci.

Aleksis, maiev - Wy to tu codziennie powinnyście się meldować co tam u Was. Co tam u Was ?? :-)

Po obiedzie idziemy na ten rowerek tylko coś się właśnie chmurzy :baffled:

Miłego weekendu Dziewczynki :tak:

reklama
Hej,

Fakt, ja i Maiev jako przyszle mamy i obecnie bez dzieciow powinnysmy sie wiecej udzielac, Caterina tez:tak:
Muma e tam niech se M marudzi, zawsze bedzie marudzic, nawet po 10 latach, wiec miej to gleboko w dooopie. Bede se jedzic tak jak lubie i mi sie podoba, co nie`?
Olus w szelkach, he he, fajny widok musi to byc. No to kciuki za jutrzejsze losowanie!!! A Julka kochana i pilna corcia jest

Katiuszka
jak dzis Julian? Co porabialiscie?

Pieknaszyszunia chyba Ci smutno troche bez eMka? Ale jutro wroci. Fajnie ze sobie dajesz rade z Mieszkiem i Panem P.

Moj wlasnie sie zastanawial nad wypadem na motor z kolega. Kurde, wkurzylam sie, bo mu powtarzam, ze niedziela jest dla rodziny a nie kumpli jasna mac! On sam ma w domu ciezarna babe to niech sie nia lepiej zajmie, a nie wyciaga kumpla, bo mu sie nudzi.

Wiec jutro pojedziemy sobie moze do takiego miejskiego zoo, troche sie rozerwac, pospacerowac, tam jest bardzo ladnie, jeziorko, kafejka

Dzis bylismy u mojej kumpeli Sylwii( musze zaprzeczyc ze Sylwie niefajne sa), M jej tam pare rzeczy przy meblach kuchennych porobil, my se poplotkowalysmy na balkonie na sloneczku, potem zjedlismy u niej dobry obiad i do domku. Posprzatalismy, M pomogl mi poodkurzac w boxach pod materacami w lozku, pozakladal przescieradla, a ja przebralam posciel, posegregowalam tez klamoty, zrobilam tez porzadek w szufladzie w lazience z kosmetykami i bizuteria. Pranie tez posprzatalam, ale juz nie prasuje.
Janisek dokazuje troszczke, moze tez meczy go moja zgaga, chyba po owocach mnie dopadla (truskawki i winogrona)
Potem obejrzymy z M film na TVP Polonia "Skrzydlate swinie". Nie wiem tylko czy wytrwam, bo juz cos mi sie ziewa

Ide luknac na FB; moze tam jakas impreza sie odbywa;-)
Milego weekendu Kochane

Schowek01.jpgCałusy dla naszych kochanych brzdąców.

Załączniki

• Schowek01.jpg
    Schowek01.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 41
Dziewczyny próbowałam kilka razy odpisać ale zawsze zasnelam ... Wiec kolejna próba podjęta ;)
Mam trochę nadrabianie wiec jak bede odp na cos o czym Wy juz zapomnialyscie wybaczcie !

Maiev to widzę ze tez chudzinka byłaś ;) chociaż mnie to sie podoba ze w cycki mi poszło hehe ;) a jak u Ciebie????

Tere czyli salon fryzjerski - No to rozumiem ze moze byc ciezko znalezc dobra fryzjerke fryzjera jako pracownika bo mnie jako klientce ciezko było znalezc dobrego ...
A co do wybielania to po tym u dentysty nie mialas wrażliwych ząbków? Ja juz nie pamietam... A po nocnym faktycznie troszkę dało sie odczuć ale to mozna skrócić ten czas...
Hehe sie ustawiłas z tum myciem ząbków ;)
A teraz kochana baw sie dobrze na kos i odpoczywaj !! ;)

Katiuszka jak maz ? Julek zdrowy? Z imieniem maluszka to długa historia jeszcze brak ostatecznie ..
Gratulacje zostania ciocia ;) mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko jest ok ;)
Btw jak przezylas upadek małego i ta krew / dla mnie to niewyobrażalne jeszcze o_O
Mały wie cio dobre z tymi ciałami kobiecymi ;)))
A koleżankę faktycznie olej a przynajmniej nie trać nerwów na nią ;*

Ania@k u mnie z tym lezeniem bardzo słabo ciagle zalatwiam cos, to ze ślubem to z remontem, wiec szans na lezenie na prawde mało ;(

Muma mam nadzieje ze juz lepiej u Ciebie !
Muma a cio za bestie masz ktora to skończyła 4 lata? ;)
I nie martw sie innymi kierowcami, wszystko pomalutku;) ja tez np w nowym mieście jeździłam wieczorami duzo , bo duzo spokojniej na drogach i łatwiej sie jeździ wiec tez polecam ;)
Muma Fiat wygrany ??
Ładne rzeczy ba tych wycieczkach ..

Gochson, Katiuszka, Gatto, Ania@k, kok.o, Muma, Aleksis, tere dzięki ;*

Kok.o mam nadzieje ze wszyscy juz zdrowi ! A to lepiej jak mała taka dobra jest ;)))

Jeszcze zostało mi 80 postów do nadrobienia ;)

Gatto ja to w szał euforii hehe i spokojnego o ile takie moze byc kończenia remontu .. :/ organizacja wesela duzo sie dzieje , dlatego staram sie teraz nadrabiac stratę na forum ;)
Mam nadzieje ze po szczepieniu jet ok :)

Maiev mam nadzieje ze nie przegapiłam porodu ;)

Gochason o tak leśne zajazdy bułki jajka pomidorki i herbata bądź kawa z termosu ;))) to były podróże ;)))
Twoje objawy to dobry znak! ;) czytam dalej by doczytać dobre wiadomości z wizyty ;)
No jest !! Nie mogło byc inaczej zarodek 4mm ;))) to juz kawałek dzidzi ;)) za 2 tyg bedziemy cieszyć sie serduszkiem!!!
Jeszcze wytrzymaj 3 mce do konca 12tyg chociaż z fryzjerami itd choćby ze wzgl na mdłości - ja tez czułam sie fatalnie w tym czasie , a teraz sobie odbijam;) fryzjer kosmetyczka i cacy ;)

Ijea skończyłam !

Obiecuje poprawę! ;)
U mnie duzo sie działo, przyszły maz onierzmowany do ślubu, akt jego chrztu odnaleziony, termin ślubu potwierdzony, sprawa z prawnikiem omówiona, ekipa remontowa ochrzaniona ... Spaprali mi tapetę taka zajwbista kuoilam na jedna ścianę w sypialni , mała ściana tapety na kai tylko ponad 500 a tak położyli ze sama zrobilabym to tak samo ! Albo lepiej ! Podłóg nam
Zabrakło i nie mogli w piątek skonczyc;( teraz czekamy az przyjdą
Od producenta bo na sklepach na sl nie maja na stanie ;( i zaś obsuwa...
Wczoraj byłam na weselu znajomych i na dzien dobry po obiedzie zaliczyłam zająca roztrzaskujac kolano i targajac pończoszki! Wiec za bardzo nie udało sie pobawić hehe No ale obcasy mi nie sluza równowaga juz nie ta , zreszta widać to podczas slalpela jak robię - tzn tylko pierwsze 18 min dopóki nie robi tych ćwiczeń na brzuch typowo ;)

A moze Wy maxie namiary na jakieś fajne zespoły , dj weselnych lub fotografów i kamerzystów ? Bo tylko to mi zostało miałam sie zajac tym w zeszłym tyg ale nie wyszło ...
Ok dziewczynki lecę spać bo 3 h czytałam ;) jutro sie odmelduje juz !

Buziaki!

ps. potrzebuje Waszej pomocy w dodaniu tego tematu do ulubionych - mam dodane w telefonie ale tu nie potrafie :(

o i w koncu wiem o cho chodzi z zarowkami - tzn nie wiem o co chodzi ale widze ze mam dwie tez:p :)

no to juz lece buzia raz jeszcze i wszystkiego naj jeszcze dla Waszych pociech i dla Was rowniez kochane Mamusie i Dzieci:*

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki,

No pisać mi tu zaraz jak tam po weekendzie, po Dniu Dziecka :-)

Nasz łobuz mały dostał wywrotkę i ten rowerek. Na rowerek go wsadziliśmy w kasku (który mu się bardzo podoba i chodził wczoraj w nim zamiast czapki), poszedł trzymany przez Tatę ze 20 metrów , po czym walnął rowerkiem o glebę i pobiegł do piaskownicy.
Potem na rower nie chciał już wsiadać, chyba za wcześnie i mam nadzieję, że mu się zmieni;-) Ogólnie myślę, że to dla niego na tym etapie jest niefajne bo nie moze rozwinąć dużych prędkości:-D Co innego pchanie wywroty albo najlepiej siedzenie na niej jak Tata pcha:-p

Byliśmy też na obiedzie z teściem w takiej super knajpie "Gęsi Puch", uwielbiam ich jedzenie, mniam:tak: Ale twarda byłam i jadłam chłodnik i kurczaka z grilla z warzywami i kawę tylko czyli dieta :-) Było baaardzo miło. Potem dziadek patrzył jak wyjeżdzam z parkingu i mało co z wrażenia nie przydzwoniłabym w inny samochód ;-)
Olek był w tej knajpie meganiegrzeczny, tzn on już nie usiedzi w krzesełku do jedzenia, no chyba , że je. Więc na zmianę ganialiśmy między stołami z Olkiem na smyczy, zbierając różne spojrzenia innych ludzi ;-)

EMka - no gratuluję wpisu długaśnego !!! :-) Moje psisko to owczarek niemiecki, misio raczej ale i tak się go ludzie boją :-p
Aaa Fiata nie wygrałąm, były takie tłumy, jakiś młody chłopak zgarnął, heh, szkoda bo ładne autko było i z kokardą na dachu ;-)
To Ty się teraz do ślubu szykujesz, dobrze zrozumiałam ?? Kiedy będziemy miały co opijać ? ;-)

Uciekam bo już się Oli znudził i zaczyna kombinować :-)
Miłego poniedziałku i Do później !!!

Witam sie i ja,

Dzis piekny dzionek, jak wczoraj, choc o wiele chlodniej. Na razie ogladam TV, glowa umyta, potem suszenie i moze wybiore sie do sklepu po jakies owoce i warzywa. Wieczorem przyjedzie moja przyjaciolka i bedzie u mnie nocowac, bo eM musial niestety wyjechac sluzbowo, ale jutro pozno wraca, On zestresowany, ze moze sie cos wydarzyc, gdy go nie bedzie w domu. Ale to juz ostatni wyjazd do czasu mojego porodu no i tygodnia spedzonego potem razem juz w 3.

A Wy jakie plany? Praca, spacerki z Maluchami?
I jak Wam minal Dzien Dziecka?

Dzis juz 2 czerwca, o matko, ale ten czas biegnie...Wlaczyl mi sie niestety ten modus nerwowy letko, ale co mam zrobic, tylko czekac i nie krecic sobie filmow co bedzie.

Reszta Pan-prosimy o relacje

hej!!!
Ja na moment, wpadné jak Juluś zaśnie. Zaraz zbieram się do apteki, bo mnie przeziębienie okrutne dopadło:cool: Gardło boli, gil do pasa, oczy pieką, na szczęście nie mam gorączki. Julek też ma katar znowu:wściekła/y:mówię Wam, po tej durnej szczepionce jakiś osłaboony czy co:eek:
Resztę opiszę później!!!
Miłego dnia!!!!
cdn:tak:

Hej wszystkim. Czuję się boleśnie skopana ale wyspałam się trochę nawet, chyba dlatego że pogoda taka ładna wreszcie od rana :) Skopana to złe słowo, bo wychodzi że Mała mnie tak głową dewastuje po nocach. :eek:
Włączyłam sobie moją muzę, bo później jak M wraca to się nie da bo się krzywi ...mówi że to szarpidruty są a nie muzyka. :-)
EMka - ale się naczytalaś hehe pracowicie. Fajnie ,że przygotowania do ślubu idą sprawnie, niestety na zespołach i innych takich sprawach nie znam się bo ja wesela nie miałam. Jak widziałam ile przy tym pracy i biegania, dzwonienia to nadal nie chcę mieć. ;) Ale życzę żeby wszystko poszło u Ciebie łatwo i bezstresowo. O fachowcach od tapet to ja co nieco wiem, tak ciężko trafić na kogoś OK, że chyba trzeba się samemu nauczyć przyklejać. No szkoda że się nie spisali.
Muma- szkoda ze nie wygrałaś. myślałam że wygrasz :) Następnym razem Twoja kolej będzie. Moja koleżanka też miała szelki i niektórzy ludzie się gapili tak dziwnie jakby to jakas krzywda byla czy cos...a ona jakas szurnięta. No bo jak to tak na szelkach, a ona mowi że czuła się bezpieczniej bo mały często np. z chodnika na ulicę chciał zwiewać.
Fajne prezenty dostał Twój synek, a rowerek mu się pewnie później bardzo spodoba jak już oswoi tą bestię :)
Gochson- fajny patent z tym notatnikiem, muszę wypróbować, bo inaczej nie widzę. Jestem zbyt roztrzepana żeby tak zapamiętać wszystko. :) Dzięki. Fajny prezent Adaś dostał, wodą te pożary gasil czy tylko udawał? Popływaliście w mieszkaniu? :-p
PięknaSzyszunia -tak patrzę i kurka, Ty masz małe dziecko i czas jakiś dla siebie i na forum skrobnąć, a ludzie tylko straszą jak to pozniej koniec ze wszystkim i ogólnie padne na pysk i ogolnie wiecie....Wiem że to zależy od dziecka i od zorganizowania się...ale po cóż ludzie tak straszą to nie wiem...Dobrze wiedzieć że się da :)
Aleksis - miałam nadzieję że Twoj eM już nie będzie musiał wyjeżdzać, nie dziwię mu się że nie jest zachwycony że Cię zostawia. Dorze że koleżanka przyjdzie, zawsze to raźniej w razie W. Fajnie że to już ostatni wyjazd - Janis pewnie poczeka na tatusia i wtedy dopiero wyjdzie :). A co do imienia Sylwia, to ja osobiście też mam pozytywne doświadczenia i znam tu w DE nawet 2 osoby i obie są bardzo fajne tak jak Twoja koleżanka.. :) Tylko jakoś tak słyszę od innych ludzi ze beeeeee. Nieważne. Trzymaj się. :)
Katiuszka- no niefajnie, mam nadzieję że szybko wam przejdzie ta infekcja.

Idę się ogarnąć jakoś...dziś do lekarza..ciekawe czy znowu usłyszę rewelacje w stylu, że do porodu mi nie wolno swoim powozem jechac tylko karetką i na leżąco...Oby nie. Papa.

reklama
Muma na rowerek pewnie przyjdzie jeszcze czas ;) dobrze ze z autem trafiliscie ;)))
Owczarek fajna sprawa - dla pocieszenia ja mam yorka i tez potrafią sie bać mimo ze ona nie z tych szczekających ;)
Szkoda z tym autem zawsze fajnie wygrać ;)
Ta do ślubu hehe po 5 latach 3cie podejście wiec teraz juz nic nie przekładamy - termin 8 sierpnia ;)

No nic teraz lecę z mama do lekarza potem dojrzeć remontu a potem na płoty ;)

Miłego dziewczynki ;)

Do góry