reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

czesc i czolem!

melduje sie i ja, choc ostatnio jakos tak czas mi ucieka niby na czym, ale tak naprawde na niczym :-D

wczoraj bylysmy na tym nieszczesnym szczepieniu, mloda sie rozdarla jak fix i chyba cala przychodnia ja slyszala. Dostala za to darcie sie sliniaczek z napisem "mama wolna od nalogu palenia" :-D:-D Jako, ze tam pracuje, mam takich sliniakow jeszcze ze 3, wiec jakby ktoras chciala chetnie wysle :tak: Jak na razie zadnych objawow nie ma, tej szcezpionki znaczy sie, ale moze cos wystapic w ciagu najblizszych 2 tyg, nawet 3, wiec nurofen jest w pogotowiu i termometr tez:-(
Po szczepieniu poszlysmy na zakupy, spacer, potem obiad, ja poprasowalam troche i znow musialam isc do roboty i tak mija dzien za dniem i nawet nie wiem kiedy. Z mloda trzeba sie pobawic, pogadac, poczytac...i tak orientuje sie, ze jest juz po 22 a ja nie wyprysznicowana...:shocked2: z niecierpliwoscia czekam na urlop, chyba se wstawie suwaczek nawet z tego powodu hihi:-)

Tere fere udanego urlopu!! i niech Tymus dobrze zniesie lot samolotem:tak:

Katiuszka ja tez chyba musze czekac az Cri urosnie, bo zarowno wloski, jak i polski Dzien Matki przeszedl bez echa...co prawda eM mi powiedzial, zeby mu dac czas, ale do kiedy sie pytam? do nastepnego DM??:-D

Gochson moja tez okropnie brudzi koszulki, zwlaszcza owocami i widze, jak sie kupka zmniejsza, jak nie wypiore czy wyprasuje... Co do Lidla to ja tez kiedys pojechalam do tutejszego, jakos tak wczesnym popoludniem i tez juz nic nie bylo!:shocked2:dobre ceny maja...

Kok.o z tym rowerkiem biegowym to jest tak, ze niby polecany od 3 lat, ale czytalam tez opinie w necie, ze 18miesieczne dzieciaki sobie radza, wiec to chyba kwestia praktyki. Jak kupisz teraz i Ewcia zalapie bakcyla i bedzie chciala to sie nauczy w mig, a jak nie, to trudno, odlozysz i dasz jej w pozniejszym terminie. My wyprobowalismy taki w sklepie, jak bylam na Bawarii, ale mloda jak na razie nie przejawiala zainteresowania, czlapala tak dziwnie heheheh, wiec u nas chyba male zainteresowanie na ta chwile.
Wspolczuje zapalenia spojowki, wkurzajace to musi byc:wściekła/y:

Muma haahah, usmialam sie z tej sceny z tesciem, Wolfem i kielbasa:-D wyobrazilam sobie jak to musialo siwtnie wygladac. Zazdroszcze ogrodu....kurde ale by mi sie przydal!

W niedziele bylismy u znajomych co maja ogromniasty ogrod, super bylo, najedlismy sie czeresni u nich jak baki! mniam! jeszcze do siateczki sobie nazbieralam:-D

Caterina ja sie absolutnie domagam foty brzusia, a najlepiej calej ty z brzusiem! koniecznie! kto jeszcze jest ze mna to palec pod budke!:-D:-D

yyyy co ja to chcialam...

Aleksis wow, to juz za chwile....ja cie! ale jestem rozemocjonowana!!

Emka tez po dobrych wiesciach pewno rzucila sie w szal zakupowy!! Niech ci wyjdzie na zdrowie!!:happy2::happy2:

Milego dnia dziewuszki!!

reklama
Hej,

Ja niby siedzę w domu i Oli dziś wstał o 5.50 :szok: ale też ciągle w niedoczasie jakoś i w dodatku wk... mam dzisiaj a czekolady zjeść nie mogę bo sobie od wczoraj dietę zaczęłam. I mam nadzieję, że schudnę do urlopu (też planuję suwaczek chyba bo się doczekać nie mogę już);-)

koko ja to normalnie jakbym o sobie czytała, jak Jula była w żłobie to kilka razy przywlokła mi takie zap. spojówek, że normalnie komputera w pracy nie widziałam a co dopiero tego co miałam pisać ...Uroki żłobkowe, niebawem powtórka ;-)
Kurczę to jak Ty planujesz Ewci kupić biegowy to ja też już biorę Olkowi. Trudno najwyżej zaczeka do jesieni, a nuż się zajmie nim już teraz.
I kask mu od razu kupię żeby sobie łebka nie roztrzaskał gdzieś.

Dziś mi na spacerku tak spierniczał, że raz wpadł w kompost jednego sąsiada a drugi raz w żwir się wywalił. No ale na wsi go nie będę szelkować, a propos zaraz szele też zamawiam co by się w mieście znów nie stresować.

Gochson - lada dzień powinna być już wyprzedaż w C&A, czekam żeby też koszulki dokupić, u nas tak samo, ze 3 na dzień spokojnie idą..

Gatto u nas nic nie było po MMR, trochę płakał pierwszej nocy ale temperatury nie miał wcale. Dziś za to idę na 6w1 czwartą dawkę więc się od razu spodziewam 'super' nocy w trójkąciku z moimi chłopakami;-) U nas nie dają śliniaków, co najwyżej nakleję 'dzielny pacjent':tak:

tere - wierzę w Ciebie , dasz radę :tak::tak: Słoiki kupisz w locie gdziekolwiek, pranie doschnie dziś bo gorąco jest, odchwaszczona jesteś to co jeszcze, tylko się nie stresuj bo Cię żołądek będzie bolał. Timuś Ci zęby wyszoruje i heja w drogę :-) I czekamy na foty :-)

katiuszka -brrr to teraz u Ciebie paskudnie jest, ale pociesz się, że tu ma być już jutro ochłodzenie o 10 stopni i znów opady i będziemy znów świrować w domu. Aaa Oli się nauczył nowego słowa 'idziemy' i teraz mnie ciągnie do drzwi jak mały piesek ;-)

Aleksis - jak samopoczucie , no napisz, że lepiej dzisiaj **:tak:

Ani@k -gdzie zniknęłaś ?? coś przegapiłam, czy to niezapowiedziana ucieczka ?

buziaki i miłego dnia :tak:

Gochson no u nas tez gorąco, więc już prawie suche mam pranie. Jedne zakupy już zrobiłam, kostium i majtasy w ananasy już naszykowane, ręczniki plażowe też. Zaraz zbieramy się do Decatlona i Rossmana, to jak nawet pogoda się popsuje to będę smażyć schaby, na drogę (w bułki) i pakować już bambety do walizek.

Gatto ja to się boję szczepień jak mały będzie miał 2-5lat. To chyba najgorszy wiek do tego.

Muma ja tez zapodałam dietę, 3 tyg temu, schudłam 3 kg i nic nie widać, tzn nikt nie zauważył, czyli to zły znak. No ale ja się lepiej czuję.

m,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mnnm nnmn n

to powyżej to wiadomość od Tymka dla Olka. Jakaś chyba zaszyfrowana. Zmawiają się na mleczko może, skoro mamy na Kota...

tere jak tylko Oli wstanie to mu przekażę :-D

A co do schabów w bułce to ja bardzo lubię ale jak kiedyś tak zrobiłam Julce na wycieczkę na początku podstawówki to polewała z niej cała klasa i ona mi to do dziś wypomina ;-):-D Że niby wiocha :cool2:

Hej.
Ja tylko tak z doskoku...muszę wyjść z domu coś zalatwić i mi się wcale nie chce, szczególnie że szaro -buro u nas. Wczoraj dzień zleciał, bo byłam u lekarza, lekarz mnie nastraszył tak, że pozniej byłam w szpitalu....tam z kolei powiedzieli zupełnie coś innego więc teraz jestem spokojna już, a już na pewno spokojny jest mąż-panikarz. Obejrzałam sobie porodówkę przy okazji, szpital nowy i piękny i ludzie byli nawet sympatyczni więc na plus. Szkoda tylko że to co mnie tam czeka jest dla mnie nadal tak samo straszne :baffled:

Co do prasowania to falbaneczki tak się niektóre powywijały, że wymagały poprawek, ale to chyba pierwszy i ostatni raz ;), bo mnie coś trafi...Ale niestety niektóre sukieneczki to takie gnieciuchy że patrzeć nie można na to, dziecia w to bym nie ubrała.

Gochson- co do Lidla to na pewno nie dla pracujących, chyba ze na nocną zmianę. :) U nas w PL to jak sa jakieś fajne promocje to ludzie czekają godzinę przed otwarciem juz, potem wpadają do sklepu i pakują do wózka kilka sztuk tego po co przyszli, dopiero odchodzą na bok i segregują np. ktory kolor ciucha chcą, i dopiero to co im nie pasuje oddają. Tak to się tam dzieje, tylko że u nas to mała miejscowość a nie jakiś Wrocław czy coś.

Dobra znikam, zgaga nie pali od rana, idę się pozbierać.
Miłego dnia wszystkim :)

cześć Dziewczyny!
Nie wiem ile popiszę, bo mały już jakiś czas śpi. Znając życie i mojego pecha, to zaraz wstanie:baffled:
Jenyyy zwariować idzie z tą pogodą:wściekła/y: dalej paskudnie i niby do końca tygodnia nie ma szans na poprawę. Pięknie...delikatnie mówiąc...zwariujemy w domu:cool: Mały dziś wstał o 6:szok: i od razu z rykiem. Do 8 na rękach był, potem ciut mu przeszło. Ale i tak jest jakiś dziwny...Nie chcę nic mówić, ale mnie to wygląda na poszczepienne skutki. I ta choroba też. Wyczytałam tak w necie, że dzieci do 2-3 tygodni mogą takie płączliwe być, po 2 tygodniach może być nawet zapalenie oskrzeli. Tfuuu tfuuu oby na tym był koniec!!!!
tere fere Ty nie czytaj bb tylko majciochy pakuj, bo jak zapomnisz, to będziesz z gołą dupencją paradowała:szok:;-):-D ale widzę, że Ty mega zorganizowana, więc nie ma obaw, nie? hehe swego czasu byliśmy na wczasach z parą znajomych i ich dwójką dzieci. Matkooo ona się dwa tygodnie pakowała, a i tak połowy potrzebnych rzeczy nie wzięła. Potem jak oglądałyśmy zdjecia i film z wakacji, to na co drugim była w moich ciuchach, bo swoich miała za mało. A na lotnisku jeszcze musiała wszystko przepakowywać, bo za duże bagaże porobiła. No ciapa jednym słowem...:cool2:Jakbym już nie wpadła na bb, to życzę superaśnego wyjazdu!!! odpoczywaj, drinkuj się, opalaj schabiki i zdawaj nam relację wraz z fotami na fb:tak: tylko nie tak dużo tych zdjęć pod palmami, bo nas całkiem już żółć zaleje;-):-)
kok.o dzięki * na razie jednak nie daję tego Mucosolvanu, niby mu przechodzi. Ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
cdn. mały powstał:cool:

reklama
eloo:-)
Gochson, jak jeszcze nie pracowałam i Młoda do żłobka woziłam, to po drodze miałam Lidla. W poniedziałki rano były dzikie tłumy:szok:, ja w drodze powrotnej tam wpadałam i juz nie było w sumie w czym przebierac.. no masakra :confused: Niedaleko urzad jest,wiec tak se mysle,ze te baby tam wyskakiwały w czasie pracy na zakupy;-):-)
Jja teraz na allegro wlasnie szukam koszulek dla Młodej, bo wszystkie z krótkim rekawem ma za małe juz!:szok: Brzuch jej sie nie miesci hyhy:cool2: (straszny zarłok z niej się zrobi:baffled:ł)

Gatto u nas rozdają nalepki "dzielny pacjent" :-)Jak byłam w poniedz. u lekarza, wzielam ze soba Moda, to po zbadaniu mnie nalepke dostała Młoda hyhy. Potem polazła za biurko lekarki, wyciagneła sobie z jej torby całe 2 garscie tych naklejek i połozyla na biurko znalezisko hehe:-)
A wiesz,mnie ostatnio tez czas tak zap..dala i w sumie nie wiem na czym go tak trace...:baffled:Chyba wiecej czasu na podworku spedzamy, moze dlatego tak sie wydaje..
Muma hehe no ja sie jeszcze zastanawiam nad tym biegowym,ale w sumie na co czekac? najlepiej na lato takie zabawki kupowac,nie? 2 lata bedzie miałą w zimie, a potem to juz taki z pedałami ogarnie chyba, wiec biegowy chyba teraz kupie..najwyzej postoi sobie
;-)hehe no ja wiedziałam,ze te spojówki to Młodej robota! załatwiła mi gardło,uszy i nos, i w koncu jeszcze oczy, a sama smiga zdrowa i wesoła, skubaniec mały;-). Nie strasz tymi powtórkami:szok:, bo ja nieciekawie wyglądam teraz, a nastepnym razem wolałabym do ludzi tak nie wychodzić (znow zwolnienia nie chce brac)
Młoda tez juz sama zapitala, z placu zabaw (spory kawałeczek od nas) sama wraca obok wózka. Zasuwa przed siebie jak mały robocik
hahaha dobre z tymi schabami :-Ddzieciory sa bezwzgledne, ale tez bez pomyslunku troszku, bo co za roznica czy ma kotlet mielony w bułce z mcdonalda czy zdrowszy schab w bułce z domu.. no ale dzieci swoje wiedzą..
maiev a co Ci ten lekarz powiedział? dobrze,ze do szpitala pojechalas na powtorke, zawsze lepiej mniec 2 opinie niezalezne..:tak: .I Ty sie nie nastawiaj tak,ze czeka Cie najstraszniejsze, bo tak naprawde czekają Cie najpiękniejsze chwile :tak::tak: eeech bedziesz je wspominac z rozrzewnieniem;-)
katiuszka hyhyhy no tere poszła smażyc schaby w solarium, co by bielą po oczach nie dawać hehehehe:-D

P.S. Boooszszszszszsz... ile tych rowerków jest!!!:szok: kurde,chyba na zywo trza przymierzyć do dziecia, bo chyba się rozmiarami tez roznią (na allegro przeglądam)

Ostatnia edycja:
Do góry