reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam sie i ja, zaraz ide jesc truskawki, do spania jeszcze nie.

Muma moja tez mi daje czadu, od wczoraj jest niemozliwa, moze dlatego, ze gil wisi po kolana....

Katiuszka mam pytanie co twojego rankigu gila, bo rano dziec mial kolor zolty, wieczow przezroczystu...hmmmm...w jaki punkt rankingu mam ja wsadzic??:-p

Kok.o o kurcze, to twoja mloda to bandyta normalnie jest...takie bezbronne dzieciaki tluc? a moze one nie takie bezbronne sa:confused::eek:

Szyszka ja przez Ciebie i Ani@k zejde chyba.....moja tyle wazyla miesiac temu:eek:

Tere fere wlasnie ostatnio gdzies czytalam, ze jak matka niejadek to i dziec taki bedzie...juz trzese portkami, bo my z eMem obydwoje z niedowaga przez pierwsze 18 lat zycia:eek: ze to ponoc genetyczne jest :confused2:

Ja nadal nie spakowana, ale przynajmniej walizki przynioslam i sie wietrzyly na balkonie:tak:
Kupilam wczoraj spacerowke, w rezultacie wybralam Brevi Marathon, nie wiem czy w PL takie sa, fajny, zwrotny, lekki, fioletowy :-D:-D

reklama
Gatto a ile Cri wazyła jak sie urodziła?;-) Obiecuje ze wiecej nie napisze ile moja szyneczka wazy:sorry2::-p
Ani@k, Gochson no Mieszko ma sie oki po tym szczepieniu, krewki nie widac, chyba cos se uroiłam:confused2:, heh...
Gochson kciukasy za piękny wykres! Ostatnio 2 bociany widziałam :tak:;-)
Ani@k znasz ta www "Domowe słoiczki", czyli szybkie domowe dania dla niemowląt - SOSrodzice.pl
Pierwsza zupka dla niemowlaka - SOSrodzice.pl

Muma juz oczami wyobraźni widze jak Olus miesza w misce Wolfa, zazdraszczam ogrodu....
Dziękuje za dobre słowo!!! :*
Aleksis jeszcze mc, juz nie mogę sie doczekać Jansika:-)
U nas ślinotok, bąble ze śliny, piąstki i pierwszy raz kciuk w buzi wylądował:sorry2: na noc dałam mu ibum bo swędzące dziasła mu dokuczają...
Od wczoraj tez stopki coraz częściej wędrują ku buzi.
Aaa pediatra tez zauważyła krótkie wędzidełko u Mieszka, czeka nas podcięcie:dry:
Komus ten temat jest blizszy?? Ja juz sr.m po gaciach:no::wściekła/y::szok: Najlepiej chyba teraz to zrobic, poki mały, co nie??!!

Szyszka eee, jestes pewna, ze to jest konieczne? Mieszko jest jeszcze maly, moze mu sie wyrobi, wydluzy, takich przypadkow jest duzo. Moj eM na przyklad nie mial tego zabiegu, jest stary kon i nie ma problemow:tak:
Aaa Cri wazyla 3100

hej...
przyłączam się do tych wykończonych przez dzieciaki:eek: u nas też syrop poszedł w ruch na noc, bo wieczorem jazda bez trzymanki była:cool:
Jutro mam eMa w chałupie, to mam nadzieję, że razem damy radę.
szyszunia coś..gdzieś..kiedyś czytałam o tym, ale nie zgłebiałam tematu, więc nie pomogę. Coś pamiętam, że mamy pisały, że przy zbyt krótkim, to dzieci nie potrafią ssać dobrze...no a przecież Mieszko cyca ładnie doi, nie? no ale piszę, nie zgłebiałam tematu, to może coś poprzekręcałam. Jak masz wątpliwości to pewnie, skonsultuj to z innym lekarzem. Na pewno wszystko będzie dobrze!!!
Gatto eee to te Wasze gile jakieś inne....pewnie dlatego, że włoskie:-pbo normalnie to się zaczynają od przeźroczystych, potem są żółte, a na końcu zielone:eek: a u Cri idą od tyłu...no w kązdym razie jak przeźroczyste to nie ma poważneijszej infekcji czyli będzie żyła;-):-) wit.C, maść majerankowa pod nosek (masz taki wynalazek?) na noc możesz posmarować stópki maścią Vick (rozgrzeje) na piżamkę kropelki Olbas (takie mocno miętowe). No i parę dni ją pomęczy. Teraz tez uważam jak Muma, że wolę jednak gorączkę niż gile:dry:
Muma yyy ja się jeszcze nie zabieram za nocnikowanie:no: póki co zbieram się psychicznie;-)noo jak mi pójdzie tak jak z nauką samodzielnego picia z kubków...to conajmniej do przedszkola będzie ganiał w pampersach:-p a co do piaskownicy, to moja mama właśnie chciała taką kupić, z pokrywką zamykaną, plastikową...z Austrii by ją wiozła:happy2: bez sensu!!!! powiedziałam, że nieee, bo po co wieź przez pół Europy jak w Pl są, a po drugie Julek jest miesiąc, góra półtora w Polsce, to się pobawi parę dni, a potem co mam z tym zrobić? zostawię - to tamte dzieciaki się będą bawić i nikt o to nie zadba, a za rok to se będę mogła tam koty wyprowadzać na siku a nie małego wpuszczać:eek: a schować też tak jakoś głupio..No to zostało na tym, że lepiej nie kombinować i będzie spokój...Ehhhh jak mi się marzy zrobić małemu takim mały plac zabaw...żeby zjeżdżalnia była, trampolina, piaskownica, huśtawki, mały domek....ale ja już widzę co by z tym było za rok...no trudno..może kiedyś:sorry2:
Miałam cos więcej odpisać, no ale oczywiście nie pamiętam:sorry2:
Spokojnej nocki i do jutra!!!

ps. jesteśmy w finale Eurowizji :-)
szyszunia to Twój hicior, nie?;-):-)
na Mamuskach już się pozabijać chcą, bo jednym się podobało i się cieszą, że przeszli dalej, a inni, że żenada, ze wielkie cycki na wierzchi i potrząsanie tyłkami i że tak się teraz Polki będą kojarzyć...ehhhh nie można się po prostu ucieszyć, że "my" jako Polska jesteśmy w finale...nieważne czy z taką czy z inną piosenką? noo ale jak Polak nie zjedzie drugiego, to nie zaśnie przecież...
dobra, teraz już idę do wyrka...papa

Witam przy kawce

Katiuszka Adaś już lepiej -widzę, że to znika, może faktycznie przeziębił dupkę. Ja Ci powiem, ze też sadzałam dziecko jak miał chyba rok i jak go posadziłam to zrobił, ale pewnie przez przypadek. Qrcze nie jest łatwo, ale wiele dzieci w jego wieku nie robi jeszcze więc się nie przejmuję. Teraz jest dość trudno bo ma etap buntu i wszystko na nie. Nic na siłe - poczekamy i będziemy sadzać co jakiś czas. Wczoraj nasikał na łóżko jak był z babcią, em mówi, że jak położy się na dywanie to czuje mocz. Trzeba chyba wszystko poprać...no i narożnik bo chcieliśmy sprzedać, a wygląda paskudnie bo jest jasny, a Adaś brudnymi łapami dotyka.

Muma no u nas piaskownica daję radę, chociaż ostatnio kosiarka taka do zabawy jest lepsza. Pewnie dlatego, że tata kosił to Adaś też kosi....no ale tej taty się boi.

Gatto ja uwielbiam truskawki i nie mogę się doczekać kiedy będą u nas.

Hejka,

Mnie tam sie występ Cleo podobał i trzymam kciuki za nich !!:tak::tak: A jak Wam się podobała Conchita Wurst ?? :-D Koniec świata blisko:szok:
Gatto coś pogoda się u nas chrzani, oby było lepiej w Monachium. Jak tam włoski gil ?? ;-) Oj fajnie, że już macie truskawki, ale to już takie normalne, smaczne ???

Szyszunia -ja pomyślałam o tym drugim wędzidełku jak napisałaś -to wiem, że się czeka i nie ma co śpieszyć. A to pod językiem to się nie znam, na pewno laryngolog musi zdecydować, z tego co ludzie w necie piszą to raczej nie zwlekają, trwa chwila moment i po strachu.
Chyba musicie to skonsultować, nie ?

Gochson
i ja muszę zakupić kosiareczkę bo mój rozbójnik się niestety nie boi tej dużej i idzie do niej w czasie pracy i chce sam prowadzić :no::-) Wiesz co, z tym siusianiem, ja nie zdejmowałam Julce pieluch dopóki nie czułam, że jest gotowa (próby tylko w weekend jak ją miałam na oku). Odzwyczaiła się jak miała 2 lata i 3 miesiące. Zakładałam potem na noc jeszcze, ale braliśmy ją na nocnik, na śpiocha jak się sami kładliśmy (super to wyglądało;-)) i nie brudziła już nawet tej nocnej pieluchy.

katiuszka pewnie, że szkoda się tam montować z placem zabaw choć za 2 - 3 lata to może już nie będzie chciał w piasku siedziec..Chyba dziewczyny dłużej tam siedzą ;-):-) Ja też chcę huśtawkę jeszcze a domek to hmmm, dziadek może coś powie jak przyjdzie za tydzień na grilla i zobaczy plastikową piaskownicę :-p
Póki co to Julka wczoraj mówi, że dziadek dzwonił i pytał jaki chce telefon, dostanie skubana na dzień dziecka nowego smarkfona, fajnie ma :-) Ale to wszystko w tajemnicy teść organizuje przed nami bo byśmy powiedzieli żeby nie przeginał raczej ;-)

CDN nastąpi w czasie drzemki,
miłego dnia !!!

Szyszunia wypytałam kuzynkę, bo jej synek ten chory miał pocinane. Trzymają dziecko za ręce i nogi i podcinają takimi niby nozyczkami. Krew chyba leci przez 10 minut i po bólu. Lepiej robić jak dziecko małe, bo może przez to seplenić czy mieć wagę wymowy, no i pewnie starszemu dziecko gorzej przeprowadzić taki zabieg.

reklama
czeeeeesc, witam sie na szybko, bo staram sie pakowac, ale ile tego jest!!:szok: na 4 dni jedziemy, a mnie sie wydaje, jakbym sie na 2 tyg pakowala, tzn glownie mloda:baffled: o ludzieee ile tego barachla trzeba wziac!:szok:

No nic, jakos damy rade, gil nadal jest, gesty ale przezroczysty, dziwne...pogoda w Monachium..no coz, jaka bedzie taka bedzie, w koncu jade na ploty z siostra, wiec nawet jakby padalo, to trudno, bedziemy siedzieli w domu przy kawce lub winku i tez bedzie fajnie:tak::-D Moj szwagier sobie zamowil od nas 11 litrow wina, wiec bedzie co pic hehehe
Zwiedzanie miasta mnie srednio interesuje, bo juz tyle razy tam bylam, ze generalnie wszystko juz widzialam :tak:

No dobra, spadam robic ciag dalszy pakunkow i pewnie na zakupy sie wybiore, bo cos tam musze zawiezc siostrze;-)

Zycze milego dnia i moze sie odezwe wieczorkiem:tak:

Do góry