reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

helllooooo....
ufffff wypompowana jestem na maksa:baffled:
Od samego rano do godziny 15-stej byłam z K. w mieście na zakupach:szok: super pogoda, ona zadzwoniła o 9-ej czy się zbiorę na 10-ta, bo ona od siódmej się szykuje i powinna zdążyć :-D no to ja na momencie Julka nakarmiłam, sama coś złapałam w biegu, zapakowałam torbę na cały dzień , w razie W, nawet make-up strzeliłam wyjściowy i punk 10-ta stoję przed jej domem...a tu nikogo nie maaa.....no ale spóźniła się tylko 15 min, więc jest duuuuży postęp. Na zakupach znowu wpadły mi dwie bluzki, ale jedna jakaś do bani jak ją w domu zmierzyłam, no a metki w koszu już:baffled: poza tym Julek dostał kredki i malowanki:tak: Też nie wiedziałam jakie i kupiłam jedne ołówkowe, a drugie takie grube woskowe, na nich jest napisane, ze od 12 miesiaca, to chyba ok? No ale mały średnio jest zainteresowany malowaniem...Na razie wkłada mi kredki do ręki i każe malować, co 2 sekundy zmienia mi kolor:baffled: no i póki co lubi je obgryzać...więc muszę przy nim siedzieć co by ich nie zjadł:-p Mam nadzieję, że z czasem bardziej go to zainteresuje, no ale na razie ewidentnie woli ćwiczyć karate na miśku:-)
Ani@k hehe G. miał 6 miesięcy ....jakies dwa miesiące temu:tak: 2 maja skończy 8 miesięcy.
Muma kurcze..wiem, że może to wkurzać, jak eM tak szuka dziury w całym, ale ja bym chyba mu pozwoliła jednak. No chyba, ze Ty się tez znasz :-p bo mnie jakby przyszło kupować auto, to już widzę jak nim wyjeżdzam z mojej ulicy i za zakrętem się rozczłonkowuje na milion kawałków;-):-) wolałabym, żeby eM miał tu pole do popisu, ja mogłabym mieć głos w sprawie koloru hehehe
Aleksis aaa to jednak Twój przykaz:-p chyba większość kobitek nie chce, żeby TAM zaglądać podczas porodu, choć też znam takie co mają zdjęcia i filmik dokładnie z centralnego punktu:baffled: no i potem jak rodzina czy znajomi przychodzą na pierwsze odwiedziny to oficjalnie się je ogląda :szok::baffled: eee no ja taka odważna to nie jestem...:sorry2:Hhehe masz rację, pasowałoby JUlka mojego zapisać na jakieś zajęcia, gdzie by się wyładował, ale póki co idziemy do parku, bardziej takie boiska, i tam lata ile ma sił. Jak już ma totalnie dość, to sam włazi na wózek i spokój.

ahaaa dziś cały dzień jeździłam parasolką i muszę przyznac, że rewelacja!!!!! mały zasnął, tez mu się dobrze w niej spało, tak więc jestem bardzo zadowolona z zakupu, a tym bardziej po takiej cenie...
Kurka...nie wiem czy już Wam to pisałam...wiem, że miałam zamiar...no nic, najwyżej się powtórzę. To jest o tym wózku właśnie. Jak wiecie, kupiłam go od K., jej eM o tym nie wie, że ona taką głupotę zrobiła. No i jak poszłam w końcu po ten wózek do niej, to jej eM z moim akurat nadjechali jak myśmy go oglądały u niej w salonie. No i na poczekaniu wymyśłiłyśmy, że ja sobie go zamówiłam, ale że mnie nie było w domu, to kurier zaniósł do nich. No i spoko....za parę dni, eM mi mówi, że K. eM się go pytał o ten wózek, za ile, skąd, no i czy fajny i w ogóle. Stwierdziliśmy, że może chce K. taki zprezentować!!!! to ja na drugi dzien mówię do niej, ty weź sobie z nim pogadaj, że niby tak przez przypadek weszliście na ten temat i powiedz mu, że wy macie taki sam, tylko starszy, ze nie potrzeba itp. Ale ona oczywiście o tym zapomniała....a wczoraj eM mi mówi, że tamten się go zapytał czy nie moglibyśmy zamówić dla niego takiego samego, zrobiłby niespodziankę K., że ja się bardziej znam niż on i ona, no a skoro ja go kupiłam to musi być dobry itp:-p Dzisiaj jej to powiedziałam, to myślałam, że się udławi frytkami ze śmiechu. Ale by były jaja jakby go tak naprawdę zamówił!!!!!!!!!!!! nooo interes by zrobili stulecia chyba:tak::-) ma z nim coś pogadac dziś, no zobaczymy:-p
A Wy mi tak nie mieszajcie już z tymi piąteczkami czy innymi dniami tygodnia, bo ja zamotana, cały dzień z K., no to rozumiecie;-):-)

Gatto jakich używek dokładnie szukasz??? bo jak nic ciekawego nie znajdziesz, to może skusisz się na grzybki halucynki???? jak coś, to pisz smiało, mam tu takich co mają takie specyfiki:-D
No i sobie zapomniałam co miałam pisać...:baffled:

aahaa mój Juliano ma dziś 15 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::-)

reklama
katiuszka - ucałuj Julianka z okazji 15stki, ani się obejrzysz a będzie miał 15 lat i trampki nr 43 :-D

Szyszunia
oglądałam rano link Twojej spacerówki, przecież ona jest od 3 mca i dziecko tam leży tyle, że podniesione. Jakieś ciemne te grudniówki :-p Jak noc grudniowa :-D

cześć:-)
Witam ludu pracujący miast i wsi!!!:-D Niech się święci 1-szy Maja:-D:-D hehe zawiało prl-em:-p a właśnie...pochodów już nie ma, nie?:baffled:

Łomatkooo jaką mamy paskudną pogodę!!! pewnie nie wyjdziemy dziś na krok, trza będzie malować:tak:Mały padł, nawet szybciutko, bo 15 min i już go nie było. W nocy znowu coś kwękał:baffled: bożeee niech wylezą te zęby, a nie zbierają się i zbierają, a wyjść nie mogą:crazy:

tere fere
jak po imprezce? fajnie było? masz mężowskiego kacyka???;-) a Tymuś potańcował trochę?
Muma i co? kosicie trawniczek???
szyszunia noo jakieś głupiutkie te grudniówki:baffled: przecież w takich wózkach, dziecko leży!!!! wiem, bo Kasia miała taki wózek, dostali go od znajomych, i jej mały jeździł w nim od urodzenia. Jakieś przewrażliwione te baby i tyle! nie przejmuj się!!!!
zuzka litości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nooo nie gadaj, ze nie masz 5 minut, zeby do nas wpaść!!!! yyyy to ja zawsze mam wyrzuty sumienia, że mało piszę, ale przy Tobie Kochana, to nie jest tak źle....:-p proszę się tu zameldować i dokładnie napisać co u Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reszta babeczek pewnie też się nie pokaże, aż w poniedziałek...ehhhhh co ja tu będę sama robić????

aaa dziś robię prtasie mleczko z mleka skondensowanego:tak: kurna...mam słodzone i niesłodzone i nie wiek które użyć. W jednym przepisie jest tak, w drugim drugie i bądź tu mądra:baffled: ale zrobię z niesłodzonego, bo jest już lekko po terminie:-p:laugh2:
No to życze miłej majóweczki!!!! relaksujcie się, korzystajcie z pięknej pogodny i do poniedziałku pewnie!!!!

Szyszka te dziewuchy z grudniówek są jakieś rąbnięte. :rofl2:Daj spokój. Sama widzisz jak Mieszkowi jest wygodnie, bo widzi wszystko, żadna matka nie posadziłaby dzieciaka w pionie w wieku 4miesięcy na 2 godziny spaceru, zapytaj, czy mają Cię za lekko upośledzoną, czy co? :-):-D

Katiuszka zapodaj pierwszy rysunek Julka jak coś wysmaruje... Porównamy z rysunkiem Ewci...heheheheh

Ja po imprezce, kacyka mam a eM pił. Jak zwykle pecynka mnie pobolewa, chyba od póznego pójścia spać. Położyłam się po 3.00 bo jeszcze porozwoziłam niektórych gości do domu.
Imprezka niezła. Tymek obtańcował laski, tzn już przed obiadem tańczyli przed sceną razem z kuzynkami, każdy po swojemu. Tańcował do 22.00 i odwiozłam padniętego delikwenta z dziadkami do domu, z resztą dziadek był w podobnym stanie jak Tymek, tylko od czego innego:-D Wstawie jakieś foty jak zrzucę. Zaraz się tym zajmę jak mi chłopaki pozwolą...;-)
Jedzenie było do bani, szkoda że byłam autem, bo na stole było martini, a ja uwielbiam...mniam mniam.

Hejka :-)

No my po koszeniu i po praniu Wolfa, ogólnie święto pracy na całego :-D
katiuszka - osłabiają mnie te opowieści o K. i jej eM :-D Ja myślę, że Ty powinnaś sprzedać im ten wózek co wzięłaś od niej , oczywiście z zyskiem :-D

tere - Timuś wymiata !!! A Ty po czym masz kacyka ?? Nawąchałaś się bidulko tego Martini i teraz głowa boli.

Dziewczyny, ja przez Was w nałóg wpadam, piję i piję od urodzin nonstop :szok::-D Dzisiaj wino z kota leci ;-)

Jutro jedziemy po prawko :-):-):-) A potem do Traxu (to salon opla i mają też duży komis). I ja będę jeździć !!! :szok::-):-) Ale się nie przyznam, że właśnie odebrałam plastik . Jak coś rozbiję to już będę musiała kupić i z głowy wybieranie.
Ogólnie to zaczął mi się podobać Chevrolet Aveo, musze go jutro sprawdzić .
Coś w ten deseń, no i ma gwarancję..
Chevrolet Aveo 29500.00 PLN. łódź - otoMoto.pl

Buziaki , miłego wieczoru !!! :-)

dzien doberek w piateczek najcudowniejszy w calym roku:-D eeee, no moze tak nie do konca, bo u nas burza taka ze hej i lejeeeee na calego:wściekła/y::wściekła/y: No, ale i tak mi to nie zepsuje humoru:tak:

Muma no kiedys trzebabylo zaczac (wpasc w nalog ma na mysli:-D:-D) a zycie po 40 sie zaczyna, jak to mowia :-)
Owocnego szukania autka i ciesz sie swoja pierwsza jazda probna:tak:to musi byc ekscytujace:tak:

Tere twoj Tymek jest czadowy! Dzisiaj jestes w hucie? masz weekend pracujacy?

Katiuszka no nieeeeee, ci twoi znajomi to obydwoje dobrzy sa!! hahaha, ciekawi mnie jak sie sprawa rozegra dalej:tak:

My wczoraj caly dzien spedzilismy u znajomych, maja dom z ogromnym ogrodem. Palilismy grila (trzebabylo troche z nim uwazac, zeby dzieciaki nie podchodzily ale na szczescie mialy full miejsca, to ich okolice grila malo obchodzily), pogoda czad wiec super bylo. Przyjechalismy po 19 do domu, wykapalismy mloda, dalismy jej jesc i spala do 9 dzis rano!!:-D:szok::-Dwyspalam sie musze powiedziec ;-)

Spadam, wroce pozniej, ale burza u nas:szok::szok:

Czesc Baby,

U nas tez wczoraj byla burza ze hej. Auto zostalo prawie umyte przez deszcz.
Wczesniej bylismy na dlugim spacerku w lesie, to juz po obiedzie, potem na piwsko wstapilismy i w domu blogie lenistwo-ogladalam seriale na ipla.tv.
Dzis ponury dzien, spalam do 9ej, co mo sie ostatnio bardzo rzadko zdarza.Ale przy takiej pogodzie to nawet Synus nie kopal mamusi i byl grzeczny, wiec spalismy dluuugo.

Dzis odebralam wypelnione rozliczenie podatkowej od naszej znajomej, wiec jedna rzecz z glowy. Niby czlowiek maila urlop, ale ciagle cos. Od wczoraj jestem juz na macierzynskim:tak:

Katiuszka jak dzisiejsza nocka z Julkiem? Spacerek zaliczony z K.?

Muma autko fajne, ale nietanie. Pewnie porownujecie ceny w komisach i w necie. Czyli pracowity dzien mieliscie, Wolf umyty na myjni recznej, Olus na pewno chcial pomagac he he, trawa skoszona... a grillek byl?

Ani@k a co u Ciebie? Patrys zdrowy i wesolutki jak zawsze?
Terefere chyba w hucie, jutro na pewno, nie?Oh udal sie Wam ten Wasz tancerz, a tancerki tez fajne
Pieknaszyszunia wygodnie ma ten Wasz glutek w takiej wypasionej bryce, co nie? Jedzi sobie jak krol nomalnie

Chyba sie zdrzemne, nawet nie mam bardzo ochoty na spacer, chlodno, 0 slonca. Do pozniej!

reklama
Muma pij pij kochana.
Nie wiedzialam,ze takie drogie auto chcesz kupic. Na początek to nie za drogie?

Gatto wolne mam. W poniedz ide dopiero.
Ale długo Cri spała po grilowaniu. Woow!

Do góry