reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej,

Katiuszka zapomnialam pogratulowac Julusiowych karatekowych pomyslow! Gdzie on takie cos widzial? Czy czasem eM nie dal mu instrukcji albo ogladali jakis film z lat 80-tych z Bruce Lee??? Hm, szkoda, ze nie masz filmika. Ja bym go chyba zapisala na jakies treningi :tak:-gdzies musi te swoja mega energie wyladowac.

E, nie, ja nie chce aby mi TAM patrzyl. To moja dziura jest:-DPotem sie jeszcze przestraszy do konca zycia i co ja wtedy zrobie??? Dziecko se zobaczy jak go wyjma, co nie?

Muma no ma taka mala brodke, tylko na brodzie, nie na calej twarzy. A Corsa nie ma kopa, jak ma maly silnik, ale jak sie rozpedzi to potem smiga 160kmh. Serio, bo ja taka mulowata mam i nieraz mnie to wkurza, dlatego jak jade potem Volvo, ktore ma turbo, to dostaje mandaty:-p
To juz chyba bym wolala Toyote ale nie np. Kia, technik z ADAC powiedzial, ze lepiej Opla niz Kia

Don´t worry, spokojnie, autko bedzie. Wiem, ze juz bys chciala jechac do Tere na super pysznego drinka, no ale co sie odwlecze to nie uciecze

No fajnie Gatto napisala o tej uzywce, no nie ma takiej jakby chciala:-D Musi pojechac do NL, tam moze znajdzie he he

Kok.o cudny obrazek,przechowal na przyszlosc, ponabijacie sie wspolnie jak Muma z Julka teraz. No to ladny partyzant z Ewy he he

Terefere to super wiadomosc, moze rzeczywiscie na tle nerwowym i warto tez zmodyfikowac diete? Moj M tez mial czesto bole zoladka, wyrzuty kwasu zoladkowego-mial gastroskopie, wykazala, ze jedynie podrazniony przelyk byl. No i zalecenie lekarza: mniej alkoholu, kawy, tlustych pokarmow, nie jesc juz po 18tej. Jest lepiej, ale rzeczywiscie jak jest piwko+konkretne papu to potem ma bole zoladka i te kwasy. My obecnie rzadko jemy mieso wieperzowe i wedliny, czesciej ryby morskie.

Ani@k
hop hop??

Caterina
jakie dzis objawy ciazowe? Na bole podbrzusza pomaga magnez i odpoczynek. Kciuki i czekamy na relacje

Zuzanka wlasnie co u Ciebie i Myszki?

Pieknaszyszunia
fajne te Wasze wspolne zabawy, jak najwiecej takich zapisow -bedzie na kiedys jak znalazl. Mam nadzieje, ze M juz wyszedl z tej "ciezkiej choroby"

Gochson
no to macie pracowite dni przed soba. Ale ruch na swiezym powietrzu dobrze robi

Calusy i milego dnia!!

reklama
eloooo:-) piąąąąąąątek piąteczek!! hihi:-D na razie cisza i spokój w robocie;-)
babole ja tylko tere wyjasniałam,ze taki piękny malunek co to 4-latek tak nawet nie potrafi to Ewcia z pomoca wykonałą;-). Pewnie ze to jej dzieło,pierwsze i najpiękniejsze :tak:i juz zawisło na honorowym miejscu :-). A i kredki jakies jej kupie dzisiaj, tylko nie wiem jakie..chyba jakies miękkie, zeby ołówkowymi sobie oka nie wybiła w szale twórczym;-)
Muma hehee dobre z tą kierownicą obdrapaną:-D Innych wad w tym aucie, rozumiem,ze eM nie znalazł, wiec trzabyło sie czepić szponów baby ... :-p no i ze mułowata..eeech, My nie zrozumiemy eMów tak jak oni nigdy nie zrozumieją baby szukającej kiecki np.na wesele, przymierzającej 165-ty model i marudzącej, ze ta falbanka to za bardzo odstajea w tamtej łososiowej 5 sklepów wcześniej lepiej chyba jej było:-p;-):-)

kurcze, Wy tu o działkacha, a ja nawet o balkon nie umim zadbac... :zawstydzona/y:od 2 lat planuje tam jakies ładne kwiaty, krzaczory w donicach.. i na planach sie konczy.. na razie eM postanowił tam powiesić drążek do ćwiczen, bedzie sie podciągał:baffled:. ciekawe co sąsiedzi pomyslą jak usłyszą te stękania i sapania na balkonie;-):-)

Ostatnia edycja:
Muma mój małż ponawoził ostatnio trawę i przychodzimy po tych deszczach a ona już prawie sięgała kolan, wczoraj się namęczył, żeby ją skosić, ale i tak trzeba będzie pewnie powtarzać za kilka dni. No właśnie sama jestem ciekawa jak będzie z tym żwirem, niestety kora nie sprawdziła się.

Muszę też poszukać coś na mrówki bo mamy mrowiska i wczoraj męża oblazły i trochę pogryzły, więc trzeba się pozbyc bo Adaś to wszędzie wejdzie - żeby nie płakał kiedyś jak go jakaś ugryzie.

Aleksis ja się ostatnio dowiedziałam, że widział bo rozmawiałam z kimś (już nie pamiętam z kim), no i ta osoba coś wspominała, że jak już widać główkę to nie robią cc, a ja miałam cc, więc mówię emkowi, że może nie było widac główki, a on, że było bo widział.

Koko u mnie też spokój w pracy i coś mi się wydaje, że za wiele nie popracuję i już odliczam do weekendu.
Sapanie na balkonie - no nieźle sobie o Was pomyślą :-p
Ja kupiłam kwiatki - begonie, dalie i surfinie (tak mama mówi), bo ja się nie znam, dla mnie ważne, żeby ładnie wyglądały.

no nieeeee, jak widać główke to już cc nie robią... dopóki dzieć w kanale rodnym się nie znajdzie to jeszcze mogą ciąć, później to już jedynie ewentualnie kleszcze (bbbrrrrrrrrr) lub próznociąg. Ale np.w szpitalu gdzie ja byłam mówili, ze raczej to ostateczność, ze to stare metody są i rzadko to stosują. jak sa jekies kłopoty to odpowiednio wcześniej o cc decydują

Gochson chyba tez tak zrobie, poleze i kupie co mi się spodoba, na zime i tak to chyba się wyrzuca (tak?:confused:) .. zresztą nie mam gdzie przechowywać w zimie skrzynek z kwiatami (czy tam korzeniami)

Ostatnia edycja:
Hihihi, ale eM Gochson widział główkę i już :-) To chyba wie co widział, nie ??

kok.o -kup sobie skrzyneczkę, woreczek ziemi i ze 3 kwiatki, zobaczysz jak to miło :tak: Ja nawet na moim 10tym piętrze sadziłam;-)
W zimie skrzynka z ziemią zostawała na balkonie, ewentualnie z wrzosami jakimiś. Spoko, potem trochę świeżej ziemi i od nowa:tak:

Aleksis -na którego masz termin dokładnie ? :-)

Oczywiście eM rozmawiał w sprawie Toyoty w Markach, dają gwarancję itp ale jest zonk, miała delikatne klepanko - nie chcę takiej :-:)baffled:
Szukamy dalej...

Koko, Muma no właśnie położne tez mówiły, że widać główkę i czarne włosy, a lekarz zadecydował, że kończymy poród przez cc.

Koko no ja wywalam na zimę te kwiatki, albo pozostałości po nich

Gochson ale polozne to miały lepszy punkt widzenia i widziały ta głowke chyba głębiej, tam gdzie wzrok eMa nie sięgał;-) no ale niech będzie,ze widział;-):-)

hej

u nas eM na porodówce od lekarki i polożnej dostał dokładne instrukcje gdzie ma stanąć, stał za moją głową, trzymał rękę na moich ramionach co było akurat dość miłe, widział wszystko, przeciął pępowinę, potem dostał Patyrka opatulonego na ręcę.. był mega przejęty ale ja chyba też.. u nas jak było widać główkę to eM chyba nie widział, tylko położna i lekarze (2 było) mówili mi 'anka przyj, widać już czarne włoski' achhhh aż się wzruszyłam... :zawstydzona/y::-)

Szyszka nic Ci się nie pokiełbasiło, byłam wczoraj, byłam :tak:
Aleksis :***
Tere dziś zajęta.. jutro albo w sobotę (czyli w piątek) zda nam relację no i pokaże się odstawiona :tak:
Muma w ogóle to wydaje mi się ze auta z salonów powinny być duuuużo tańsze.. w cywilizowanych krajach jest chyba inaczej.. ale tam i pensje są inne.. życzę Ci aby eM w końcu upodobał sobie dla Ciebie pojazd ;-)aaa no i jak już ruszysz z biznesem dasz nam namiar jakiś chyba, co???
Katiuszka ja Cię uwielbiam za całokształt, pisz proszę częściej i jak tylko będzie Ci się chciało to niech to będą dłuuugie wypowiedzi :tak: a ten G. to nie jest młodszy? kiedyś chyba coś pisałaś ze ma 6 mcy.. ale nie wiem.. no Patryk już tak ładnie trzyma główkę od 7 m-ca chyba albo i wcześniej.. z początku sama Mu podtrzymywałam ale to chyba z przyzwyczajenia..

Dziewczynki dopiszę później bo Mama moja przyszła zaraz wpadnie i Siostra więc chwilę mnie nie będzie..

do później

miłego piątku ;-):-)

reklama
Szyszunia hahaha *spam* do nosa ?? :-D:-D Ale , że jak ?? O matulu co te eMy jeszcze powymyślają.

No *spam* katar :-D zonki sie słucha, dzis jak nowo narodzony, niby cos tam smarknie, charknie ale duuuzo lepiej mu. Wczoraj wsadzil ze w dziurke od nosa chusteczke i mowi krew mi leci, czego on jescze nie wymysli:-D:-D:-D, ja sie tam z nim nie patyczkuje:angry:

Muma widocznie te autka Tobie nie pisane. Znajdzie sie takie akuratne dla Ciebie, zobaczysz;-):tak: Kciuki za poszukiwania.
Gochson miłego czwartku na działce. :-)
Aleksis chcialabys juz tulic swojego brzdąca?
Ani@k widzisz zamotałam sie lekko:tak:
Katiuszka :*
Dziewczyny, jak wiecie Mieszko od mca jezdzi w spacerowce, na grudniowkach gdzie o tym napisałam to prawie mnie zjedzono:sorry2:przeciec ja go nie sadzam tylko on w niej niemal lezy pod katem 45st, albo na płasko jak spi:blink:i to wszystko pod kontrola lekarza ortopedy:zawstydzona/y:heh. Zle zrobiłam czy jak?!

Do góry