reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gochson - Trzy tabletki, podjęzykowo. Zdziwił mnie wtedy ten spadek bo nigdy tak nie miałam. Zawsze po lutce lekko temperatura szła do góry a tu zleciał na dół i później dopiero do góry.

reklama
Katiuszka Ty wiesz,ze to dobre co napisalas? Mume poprosze,zeby nagranie mi wyslala. Teraz boi sie krowy i barana. Jak nawet eM zawyje to prawie placz jest. He he. Pompa niezla.

Ulennia tak, popisala chwile,napalila sie i co? Nie polubila nas i juz. Baby Jagi same to co tu bedzie gadac z nami.

Gochson aleśty napalona!

Gatto dalej się nie wyświetla:baffled: ale ja już oblookałam jak Muma radziła. No powiem Ci, że faktycznie one wszystkie jednakowe:-pta tez do mojej podobna hehehe
A 1-ego maja tu nie obchodzą, 3-ego tym bardziej...w ogóle prawie nie ma świąt. Jedynie pierwsze i ostatnie poniedziałki maja i sierpnia są wolne tzw. Bank Holiday...nie są to święta ani państwowe ani kościelne. Takie wolne dni, bo oni tu bardzo mało mają takie laby...noo ale ich nie stać, nie to co nas Polaków w Polsce, nie?;-):-)
Jołasia taki spadek, to nie spadek. Najważniejsze, że się tempka odpiła i poszła w górę...i oby taka już została!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
tere fere...ojjjjj to nasi chłopcy by się nie pobawili....:sorry2:mój to takie odgłosy wydaje, że ja nie wiem skąd on je zna:baffled:cała gama, od pisków do ryczącego niedzwiedzia;-):-)
yyyy to jak na usg wyszło czysto to źle czy dobrze??? jednka muszą być tamte dwa badania? kurka...no nie znam się na tym:sorry2:
aaa wiesz co jeszcze sobie pomyślałam...możesz Timowi puszczać na you tubie takie odgłosy zwierząt, niech się oswaja:-)

A my byliśmy w tym Matalanie. Matkooo dopiero przylazłam, a wyszłam o 15-ej :szok: i o dziwo!!!! kupiłam tylko dla siebie :tak: nic takiego, taki przedłużany z tyłu t-shirt, może będzie na lato do legginsów. Nie chciało mi się mierzyć, wzięłam na oko, no i dlaje 14-stka!!!!!!!!!!!!!! a przed ciążą były 10-tki...ehhhhhh

Tere wlasnie ja tez nie rozumiem. Ale trzymam kciuki, aby wyszlo dobrze! Jasne, dobra rada dla Katiuszki

Gatto no to masz orzech do zgryzienia, najlepiej wziasc mala do sklepu, pojezdic i kupic uzywany w dobrym stanie, co nie? Serio, mozna dostac krecka od wyboru.
Ja z kazdym zakupem porownuje w necie, szukam sklepow i kodow z rabatami, serio, warto czasem zainwestowac troche czasu(chyba dlatego min. nie ma Alex na BB;-)-ona to jest spec)
Stwierdzilam, ze zakupie ten monitor oddechu z niania elektroniczna, uzywany Monitor Oddechu z Nianią Elektroniczną AC401, niedaleko mnie babka sprzedaje, czekam na odpowiedz-to bym u niej w domu sprawdzila, czy urzadzenie dziala bez zarzutu.

Katiuszka e tam, pojedli i poszli spac;-)Jasne! No to nie mowmy glosno, aby Julian nie uslyszal, ze tak go chwalisz i przestawil sie na "stary" tryb. Tyles sie nachodzila i jedna bluzeczka? tak skromnie?;-)Wiem jak to jest, niby wszystkiego jest mnostwo, ale albo badziewie albo wyglada sie w tym jak my mowimy "z okna na plac"

Pytalas o porod. Chcialabym urodzic naturalnie w klinice, a M moze stac z tylu za wezglowiem lozka i mnie wspierac, ale nie wolno mu patrzec "tam" ha ha. Jesli prod naturlany bedzie niemozliwy, no to bedzie szybka akcja CC

Ja dzis bylam w sklepie z wyposazeniem dla dzieci, tak polukac co maja i za ile. Ale na pewno u nich nic nie kupie, ceny masakryczne. tam bylo wiecej ekspedientek niz klientow, samo mowi za siebie. Potem w Aldi na zakupach zywnosciowych. Serio, ja juz nie wiem co mam jesc-jedynie pszenny chleb z maslem i kaszka na mleku nie powoduja u mnie zgagi. Zachlastam sie chyba, a tak bym sobie pojadla dobrych rzeczy. W nocy i rano dalej mnie gniotlo, potem chwila przerwy i znowu po sniadaniu

Muma znajdziesz swoj wymarzony samochodzik, ok, czasem trzeba isc na malutki kompromis, ale nie martw sie, predzej czy pozniej go znajdziesz. No ale mialas sen! ja nieraz snilam, ze nie mialam dyplomu, musialam zdawac ostateczne egzaminy na studiach he he-koszmary nocne serio

Kok.o to swietnie, ze Mloda tak lubi zlobek i jej pierwsze dzielo sie znalazlo. A jak tam z jej apetytem? Dalej wsuwa az milo?

Pieknaszyszunia to fajnie, ze Cie nie dopadlo, i Mieszko zdrowy, za to eM prawie umierajacy:-D Ale jaja masz z nim! Oni rzeczywiscie sa biedni, jak pociagaja nosem z mina cierpietnika, az serce sie kraje, patrzac jak cierpia:-D A my wirus, goraczka itd nie ma mocnych-trza sie wziasc za robote.
Choc ja majac wirusa grypy jeszcze poszlam do pracy, lykalam tabletki przeciwgoraczkowe, potem stracilam glos i juz sie zameldowalam na L4, i tylko spalam, zero prac domowych, o co to nie! Ale mezulek sie martwil i troszczyl o mnie

Gochson oj wiosna idzie, nie ma co, trawka sie zieleni....:-D A wloski Janisek juz ma widoczne na USG, mysle, ze bedzie mial ciemne loki po moim M albo kasztanowate;-)bo eM ma rude wlosy w brodzie. Wszystko zatem mozliwe, czekam niecierpliwie co z takiej mieszanki genow wyjdzie

Jolasia kciuki za udany cykl!!!

Terefere daj znac!

Ostatnia edycja:
Katiuszka Uwielbiam Cię Stara! heheheheh Tymek ogląda i słucha dosyć różnych odgłosów i tak jak piszę wielkiego bydlaka się nie boi (psa jak szczeka) ale Olusia widzisz bał się. Zabiorę go do zoo heheheheheheh i wyjdzie co jest grane...

Badanie USG wyszło czysto, żadnych raków, żadnych kamieni i innych tam, więc trzeba szukać co to boli i zrobić gastro i kolono...:baffled:

Aleksis slyszalam, ze wlasnie ten monitor Angel Care jest najlepszy. Sluzy to tylko do momentu, az dziec sie nie bedzie przesuwal, bo wyje ponoc niemilosiernie:tak::-D ale chyba potem moze sluzyc jako niania:tak: A wy nadal szukacie tego domu? czy na razie przerwaliscie poszukiwania ze wzgledu na wyzszy cel, ktory macha nozkami?:happy:
U nas niestety nie ma takich promocji czy bonow jak u was. Moja siostra ciagle cos wynajdzie, a u nas to za wszystko sie placi i jeszcze podwojnie czasem:baffled: szukalam uzywek, ale nie ma takich jakie mnie interesuja.

reklama
elooo:-)
oto dzieło Ewci, wisi juz nad biurkiem ;-)

00123.jpg
dzisiejszy raport przy odbiorze dziecia ze żłobka: "Ewa była marudna dzisiaj i biła inne dzieci" :baffled::eek::szok::errr:
nieźle sie zaczyna hehe:-D
ostatnio po złobku zwiedzamy piaskownice w okolicy blizszej i dalszej.. Młoda potrafi pol godziny nie widziec mnie, tylko przesypuje łapką piasek z miejsca na miejsce czy w wiaderko, slina jej kapie i zarobiona jest po pachy:-D

tere
brew juz zrobiona? ;-):-)kurcze, za moich czasów to nie robiło sie chyba 18-tek dla "starych" i kumpli razem... :baffled:

Muma hehe Ewcia jak Oli, nawet po obiedzie, na który zjadła miche zupki z dokłądką, sępi od nas np.pizze (dostaje brzegi, potrafi zjesc je ze wszystkich kaałków:szok:). Naprawde, czasem sie cieżko zastanawiamy gdzie ona to mieści:confused: CHyba na bierząco spala to jedzenie..
Nooooo to bedzie uroczyste wręczenie prawką przez Pania Prezydent Miasta, "rąsia, klapa, buźka, goździk" hehe;-):-)
No i buziaki dla półtoraroczniaka!!! :***
katiuszka oooohohoho to sie eMowi opier..l dostał:szok: a i dobrze:tak: Ja nie wiem, te chłopy wymagają regularnego potrząsnięcia, inaczej jakby w innym swiecie zyli... I kurde, nastepnym razem niech eM robi sniadania Julkowi. hehe niezły gagatek z tego Twojego karateki :-Dna bezbronnym miśku trenuje;-):-)
caterina normalka ze pobolewa Cie brzuch bo rozciąga sie powoli macica i wiezadła, no i tak jeszcze dłuuuugo bedzie pobolewac troszke :tak:No to dobrze,ze nie pawiowałas, chociaz czasem to ulge przynosi (na chwile;-))
hehehe Gochson no ja tak miałam jak Twoja szwagierka:-D na widok pawia tez mi sie zbierało, na widok kup (psich czy ludzkich) to samo .. przeszło jak Młoda trza było zacząc przewijać;-)
jołasia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wykresik faktycznie super :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aleksis :** pogłaskaj brzucholka, juz niedługo mamuśka! :-)my nie mielismy monitora odechu. nie kupiłam, znajomi twierdzili ze zbedny gadżet.. w sumie tak, no ale łóżeczko stoi 30 cm od naszego łóżka;-)

i ja o lekkiej spacerówce zaczynam czasem pomyśliwac, bo uzywam tej od 3w1. Fajna, wygodna, ale nie musze jej nigdzie nosic czy wozic. Do bagażnika na szybkie wypady to cos lzejszego faktycznie by sie przydało, ale z wiekszymi kolkami raczej...ale moze pozniej.

Załączniki

• 00123.jpg
    00123.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 27
Do góry