reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

:-)

mamy chyba pewien zastój, mam wrażenie, że kilka z nas dopadł dół starankowy :-(

Jakieś II na rozruszanie by się przydały, kto niedługo testuje? Chyba najszybciej Ty Ewo?

reklama
Carioca77, tak i mam nadzieje,ze beda dwie krechy... moja temperaturka dzisiaj wzrosla do 37 od wczorajszej 36,9..... wiec moze sie udalo... albo spoznila mi sie owulacja......

no i zapomniałam dodać, że od poczatku ciąży przytyłam 1,5 kg:szok::-) nie wiem na ile to dużo

a pani doktor powiedziała,że przede mną była dziewczyna mająca 155 cm. wzrostu, która jest w połowie ciąży z bliźniakami i waży 55 kg.:szok::szok::szok: to ile ona ważyła przed ciążą:confused:
Sensi, ta dziewczyna musi miec niezla niedowage i dziwie sie,ze doktor ci ja daje za przyklad.... w zdrowej ciazy jest zalecone przytyc miedz 8 a 12 kg,czyli ok 1,5 kg na miesiac..... pozniej poszukam dokladnie jak to jest z waga ile i kiedy nalezy przytyc i wstawie.... ja naleze do bardzo otylych w tej chwili i podczas ciazy bede musiala bardzo uwazac zeby za duzo nie przytyc, ale bede to robic z glowa.... a ty jestes z tymi 1,5 kg po 3 miesiacach jaknajbardziej ok... sa dziewczyny ktore potwornie chudna w pierwszym trymestrze,ale to ze wzgledu na wymioty....

ok musze leciec do pracy.... wpadne po...
Milego dnia i glowa do gory!

Ewo - trzymam mocno kciuki :-)

mnie nieco zdołowała wczorajsza wizyta u gina, na podstawie wykresu temperatur z poprzedniego wykresu stwierdził, ze był raczej bezowulacyjny, możliwe, ze nie było pęknięcia pęchcerzyka Gaafa :szok:. Dlatego ten cykl będzie monitorowany - w piątek idę sprawdzić, czy mój aktualnie dominujący pęcherzyk uwolni jajeczko. Myślałam, że dziś będzie skok temperatury, a ona tylko niezo niżej spadła :-(

Carioca77,bedzie ok.... jesli chodzi o nature i dzieci to sa one jedynie nieprzewidywalne..... trzymam tez kciuki.... nie chce sama do wrzesniowek....

na prawde musze leciec.... odezwe sie u mnie wieczorem i i jutro ok 12 w poludnie w Polsce....
pa

Sensi - mam nadzieję, że mój dzidziuś wkrótce dojdzie do wniosku, ze że czas by się pojawił :-)

Mam takie dziwne pytanie. Ewa napisała, że jedzenie natki pietruszki w I fazie cyklu pobudza produkcję estrogenu, a co można wcinać, zeby podnieść poziom LH, albo progesteronu?

reklama
Witajcie!
Fajnie Vonka, że sie odezwałaś! :tak:Też rozumiem, że bardzo Ci trudno, ale może rzeczywiście takie przerwy w staraniu są potrzebne, żeby sił nabrać. A potem do roboty! Ale w pracy to niech Cie nie wykorzystują, może pogadaj z kimś?
Czas działania u Ciebie Carioca, a że troche jeszcze spadła tempka to też może świadczyć o zbliżającej sie owulacji. Niestety nie wiem co jeść, zeby podnieść poziom hormonów, o które pytasz.:rolleyes: Właśnie ciekawe jak z moimi hormonkami. Nie badałam ich, ale mam wrażenie, że coś dziwnie, np. teraz podczas okresu bolą mnie piersi, a zawsze mi ten ból mijał w dzień miesiączki (napięcie przedmiesiączkowe). :confused: O czym to może świadczyć?
Pozdrawiam przedświątecznie!

Do góry