reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Jestem i ja
Muma mój też łazi do łazienki to pół chałupy musi się świecić jakby nie można na spiocha jak ja :-)

Ja z kawką i w drodze już od 7:00 do OA po dokumenty i jedziemy do sądu je złożyć i jak dobrze pójdzie Mysza będzie z Nami w środę najpóźniej :)
Aleksis ja myślę że to chłopak :-p
Gatto no młodsza :-)
Katiuszka ja nawet jakbym chciała więcej napisać to niw mam jak :-(

Tere jeżeli chodzi o rodzinę to wszyscy nie mogą się doczekać aż ją poznają :-) i wszyscy szczęśliwi

cześć dziewczynki

wpis Zuzy tak mnie wzruszył że nie będę pisać o sobie.. bo by się zasmęciło.. ale w skrócie - rozmawiałam z tą koleżanką-położną.. duuużo rzeczy się dowiedziałam, ma jeszcze u siebie w szpitalu podpytać 2 dziewczyny od laktacji i da mi do nich namiar.. Patryk do tej pory ssał pierś przez tzw nakładkę, wczoraj dowiedziałam się ze nie można długo tym sposobem karmić dziecka bo w ten sposób nie wyciąga mleka tyle ile by mogło wyciągnąć a że mój kochany Synek umie też ssać bez nakładki zgadnijcie jak ssał po wczorajszej rozmowie z położną, przez noc i dziś rano??? :-) nawet kupa inny kolor miała i jakby mniej lub wcale śluzu!
Muma mój e\M też wali drzwiami od łazienki:tak:najgłośniej wtedy gdy zasypia Patryk ;-)

dziewczyny, właśnie mój Księciunio zaczyna coraz bardziej mnie przywoływać, zamelduję się na dłużej podczas dłuższej drzemki.. aaa mm jeszcze nie kupiłam, z wrazenia chyba zapomniałam, a Patryś dziś zasnął w moich ramionach - najbardziej wzruszająca rzezc jaka mogła mi się wydarzyć po wczorajszym dniu..

lecę.... do później

zuza Ha ! A nie mówiłam Ci , że po 7miu latach dużo się zmienia ? :tak:
Suwaczek super !! :-)

Ja już po kawce, ciut lepiej,

katiuszka jak Młody, mam nadzieję, że zdrowy ??

Ani@k -może to mm wcale nie będzie potrzebne, ściągaj te silikony i dalej do akcji z cycolami :tak:***

wow Zuzanka piekny suwaczek!!:tak:

U nas dzis senny, deszczowy dzien. Pewnie nie damy rady wyjsc, bo nie zapowiada sie, zeby przestalo padac:crazy: Mloda zjadla kaszke i poszla spac...tez bym z nia sie kimnela, ale moze pobuszuje w necie poki mam chwilke czasu. Dom brudny...sodomia i gomoria! ee, jutro sobota to eM cos pomoze...

Gatto mój też zjadł kaszkę ale ona dodała mu tylko energii...:-D Będziemy się więc ewakuować na spacerek niebawem.

Wczoraj przyszły ciuchy dla Julii na urodzinki, kupuję jej min tutaj, nie wiem czy znacie, fajne są ubranka i niezłej jakości i rozmiarówka 'normalna' tzn Julka ma M a ja XL (nie jakieś chińskie nie wiadomo co)
Dostanie min taką bluzę:
Bluza czarny Bluzy \ bez kaptura Forever Pink \ Bluzy \ bez kaptura Butik 132436
Polecam! :tak:

Zuzanka kciukasy, abyście dopięli wszystkie sprawy formalne na ostatni guzik i Myszka była już z Wami najpóźniej w środę. Suwaczek cudny. To wspaniałe, że Rodzina daje Wam wsparcie. Ale Julianna będzie mieć ciociów i wujków, a ile kuzynów i kuzynek do zabawy!!!

Muma fajna bluzka, nastolatki takie lubią. Ja dla bratanicy kupuję czasem w C&A albo Zarze, teraz dostałam szaro czarne jeansy rurki z odrobiną brokatu przy kieszeniach. Kupowałanm na rozmiar 164 dla dwunastolatki! czyli Jula o rok starsza

Ania brawo! Karmienie idzie ku lepszemu, super!!!

helloooo
wpadam między jednym kęsem kanapki, a drugim:-) Wstalismy dziś o 8.00!!!! w nocy była jedna pobudka z płaczem, ale byłoby chyba gorzej, gdyby nie syrop na noc. Chrypka ciut mniejsza. Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie, ale cały czas mi się wydaje, że ma trochę ciepłą głowę. Jak mierzę, to ma 36,8, więc nieby nie ma temperatury:eek: No i jakiś marudny, senny...
Muma widzę, że te eMy to wszystkie takie same!!!! mój też!!! zamyka się w łazience:cool: trzaska drzwiami, kapcie mu skrzypią:tak::laugh2: bo to takie skórzane góralskie....no niby nie jego wina, ale jak wie, że skrzypią, to po co je zakłada w nocy? Wywalczyłam już z nim, że jak rano wstaje, to nie wysmarkuje nochala pod naszymi drzwiami!!!! noo zwariować można było!!!! co rano to samo!!!! młody od razu obudzony, a eM w drzwi i już go nie ma. No ale teraz zamyka się w łazience i tam piłuje ten kinol:-D Kupię mu nowe kapcie na Mikołaja, takie mięciutki, żeby nie skrzypiały hehehe
A bluza świetna!!!! bardzo modna teraz Widzę tu małoaty w takich śmigają. Na pewno Julka będzie zachwycona. Nooo a Oli Twój to też ma te sen nocny...może to faktycznie przez ząbki? no nic...łączę się w bólu nocnego wstawania:tak:
zuzanka super suwaczek!!! doczekałaś się i Ty Kochana!!!! super, że rodzinka Was wspiera i też nie może się Myszki doczekać. Buziaczki dla małej Julianki!!!
Ani@k kurka...może faktycznie mały nie dojadał przez te nakładki? ja nie wiem, bo nie stosowałam, ale jak położna tak mówiła, to może i racja. Spróbuj bez i zobaczysz. A tak w ogóle to po co je zakładałaś? bolały Cię cyce jak młody ssał? tylko żeby teraz nie było gorzej...bo wiesz, brodawki nie przyzwyczajone do takiego bezpośredniego memłania...Patryś też już więcej siły ma...No ale może będzie dobrze!!!! głowa do góry!!!!
tere fere a Ty w pracy? stanowczo za dużo pracujesz:tak:;-) jakiś długi weekend by Ci się przydał:laugh2:
Gatto ooo to Twoja mała pospała tak jak Julek:tak: nooo tylko mój kupal normalnego walnął:-D ale on nie jadł mozzarelli :-pdziś na obiad będzie miał słoiczkowy schab ze śliwką:tak: Moje ulubione danie...yyy ale nie w wersji słoiczkowej of course:-p
coś to jeszcze miałam napisać....
aaa nowa staraczka wpadła i już jej nie ma...może nie daje rady z czytaniem? albo zrozumieniem nas? ;-):-) odezwij się jeszcze!!!! noo chyba, że już zaciążyłaś!!! ale to tym bardziej zapraszamy!!!
Gochson a co tam u Ciebie? antybiotyk Ci pomógł? który masz dzień cyklu? pogubiłam się...:sorry:

Kurka, młody wałkuje się w łożeczku, śpiący, płaczliwy, a znowu zasnąć nie może. Jak go noszę, to mnie kopie i się wierci, to powiedziałam mu, że mam go w nosie...niech sam zasypia, jak się nie da kołysać na rękach. To ja sie poświecam, 10 kg żywej wagi noszę, tulę, kołyszę...a ten mnie jeszcze kopie i się wyrywa:crazy: bożeeee znowu coś mu się poprzestawiało z tym zasypianiem:wściekła/y:

reklama
katiuszka - normalnie kocham Cię :tak: miałam jakieś początki doła ale po Twoim opisie skrzypania kapciami góralskimi od razu mi lepiej:tak: Aaa mój też smarkoli rano jak trąby w Filharmonii i jeszcze idzie psa karmić i nap.. taką metalową miską o płytki, no idzie utłuc, oni może coś ze słuchem mają:-D

To Juluś już 10 kg waży ?? Olek 11, kurka wiecie ile on wsuwa ale jak cały czas skacze i gna dokądś to nie dziwne, że szczupły. A ja biegając za nim też miałam znikać i jakoś nie znikam:sorry:

Jeszcze z matką się rozmówiłam telefonicznie i czuję, że będę mieć spokój przez kilka dni. Już zaczyna się mądrować na temat dziadków, a to tak powinno być, a to srak , a była u nich z miesiąc temu - będzie mi tu zdalnie dyrygować !:wściekła/y: Do tego nawet nie spyta co tam u Julki, no po prostu w ogóle już o nią nie pyta, tylko o Olka, naprawdę poprzestawiało jej się już w głowie na całego.

Idę kurzaki trochę pościeram zanim się Książe nie zbudzi.

A propos jeszcze nocnego wstawania to ja idę do kibla boso i po ciemku :-D I jakoś daję radę trafić tam dokąd szłam.
A eM też popyla w kapciochach i łup łup taką twardą podeszwą o panele...

Ostatnia edycja:
Do góry