reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej,
terefere uff, ale droge mielicie. Teraz pewnie juz spisz w swoim ukochanym lozku i przezywasz jeszcze wspaniale szczyty w Tatrach

Ale cisza na forum, jedynie pare babolkow wpadlo.
Zuza, Piekna dzieki za wskazowki.

Klade sie zaraz,ogladam ten test z historii, ale nie wysiedze do konca raczej.

Do jutra

reklama
Hej Dziewczynki,

No rozleniwiłam się w ten weekend:happy: Ale było miło :tak: No może poza niedzielnym przedpołudniem kiedy to nieco wybuchowo się zrobiło między mną i eMem i w końcu nie pojechaliśmy na ten zakupy:angry::-) Bo graliśmy pół dnia powiedzmy w .. żurawia i czaplę;-)
Ale rano już było dobrze:tak:

Oluś grzeczny spędził dużo czasu z Tatą, to jest super naprawdę, można sobie zupełnie inaczej 'pożyć' , pomyśleć można po prostu jak nie trzeba przez cały czas mieć go na oku.
Julka już zdrowa, poszła do szkoły z radością, że dziś nie poniedziałek:-p

Co u Was ??

katiuszka a może zrób jutro babeczki na ciepło np z pieczarkami ??? chcesz przepis ?? Albo i sałatkę jarzynową, śledzika, kabanosy.
Już wszystko przemalowałaś ?? A jak eM , już lepiej z nim ??

Szyszunia - no kochana, nieźle już Ci mało zostało, masz teraz już KTG co parę dni czy jeszcze nie ?? Ja chyba po 38 tygodniu chodziłam juz 2 razy w tygodniu. I niestety ciągle do domu wracałam w dwupaku;-)

Aleksis - Ty masz 14go tą wizytę, tak ? To jednak za wcześnie chyba trochę.. No ale nic, lekarz zobaczy czy uda mu się wszystko ładnie ocenić. Ciekawe jaki duży już Fasol :tak: Bo wiesz, że będzie już jak normalny człowiek wyglądał a nie fasolka:tak: ? &&&&&&&&&&&&&&

Lecę na śniadanko, mam nadzieję, że tu zaraz wszystkie zajrzą:tak:

Witam porannie

No i po weekendzie i wracam online. Wczoraj byliśmy na takiej imprezie z okazji 11 listopada, gdzie były samochody wojskowe, armata i czołd. Adasiowi się podobało i wszędzie chciał wchodzić. Niestety było bardzo zimno i musiliśmy się szybko zbierać. Zdobycze jakieś są - pistolet i balon. Na razie balon robi furrore.

tere fere nie ma jak w domu, no nie ? Wyjazdy są fajnie, gdyby nie te podróże, no i z dzieckiem. No trochę przygód mieliście, nie ma co.

Pieknaszyszunia to juz tuż tuż, oj zobaczysz jak będzie miło jak Mieszko będzie w Twoich ramionach.

Muma dobrze, że już po konflikcie. Ja poszłam w odstawkę u synka. Są tego też dobre plusy, bo jak bylismy w sobotę na urodzinach chrześniaka to mogłam siedzieć przy stole i jeść spokojnie. Za to eM co chwilę miał "tata chodź" i siedział w pokoju zabaw.

Gochson - u mnie też się zapowiada Synek Tatusia bo córeczka wcale nie była;-) Baardzo mi to pasuje
tere fere - ​a Ty dziś już w robocie ???

Aaa i my wczoraj też zaliczyliśmy piknik niepodległościowy w drodze do dziadków, były koniki, wojsko, Piłsudski itp. Zdobyliśmy flagę na patyku:-)

helol, witam sie i ja

Jestem spiaca od dwoch dni, jakos niby spie, ale to mi nie wystarcza czy jak, czuje sie zmeczona....albo musze se zrobic znow badania tarczycowe bo moze tam cosik jest co przeszkadza.

Wczoraj i dzis mam eMa w domu, to jakos tak niby ma pomoc, ale jest jak jest. Wczoraj bylismy w Padwie, dzis nic nie robimy, ja sie umowilam na 16 z kolezanka na miescie i wiecie co? zadzwonil tesciu, ze na 16.30 ma jakies spotkanie urzedowe i czy eM by z nim nie pojechal:szok: nosz kur.... zawsze jak ja chce wyjsc z domu to nagle ni z gruchy ni z pietruchy cos wypada. Ale mam to gdzies, ja ide, do mlodej przyjdzie tesciowa i znow pewnie nic przy niej nie zje.

Chyba bede jak Muma bawic sie w zurawia i czaple:-p

Aleksis kurcze juz 9ty tydzien! wow!!:-)

Tere fere jak po powrocie? jestes w pracy czy pierzesz rzygi:-p?

Gochson lepiej jak balon robi furrore niz pistolet;-)

Gdzie reszta??

eloooo:-)
melduje sie po leniwym weekendzie, nic nie robilismy:eek:;-):-)
ja tez miałam chwilke dla siebie ,w niedziele po treningu padłam na pysk, spałam po południu ze 2h a eM z Młodą bawili sie... gdyby nie zgłodniała to pewnie spałabym dłuzej:-)
tere chyba odsypia tą podróż.
Gatto ja nie kumam, tesciowa nie potrafi podać Małej jedzenia? czy zapomina?:eek::eek: Jak jej wyraznie powiesz ze o godz 12.43 dzieć ma zjesc cośtam to tesciowa nie da jej?:baffled:

zaparzylam kawke, dołączycie?:-)

Gatto ja też nie ogarniam tego z Twoją teściową, a co ona mówi, że dlaczego nie dała dziecku jeść ?? Może się boi
, że się Mała zakrztusi czy coś, to jej pierwsza wnuczka ??

kok.o jeszcze nie żłobkujecie ?

Ostatnia edycja:
Muma żłobkujemy, własnie wróciłam, Młodą zostawiłam wsrod zabawek, a sama wcinam teraz sniadanie + wieeeeeeeeeeeeelki kawałek szarlotki od mamy + kawka. Jeszcze mam 1,5h luzu, pieke papryke dla Młodej na obiad, no i trosze pobycze sie póki moge;-)

Gochson to eM teraz ma urwanie głowy:-D w sumie nie dziwie sie,ze Ci teraz pasuje to, ze Adas zamecza tate, masz chwile luzu;-) Ale tak sie zastanawiam, kiedy Tobie zacznie tego brakowac;-) chociaż przeziez mama nie poszła tak całkiem w odstawke, co? jeszcze przypomina sobie co jakis czas o Tobie i sie przytuli chociaż?;-):-):-)

a, własnie dostalam @:crazy: a tak fajnie było bez niej...

reklama
Gatto ja też jakaś śpiąca chodzę. Tyle, że ja niskociśnieniowiec, no i też biorę leki tarczycowe.

kok.o szarlotka ? - mniam mniam. Kok.o już mi brakuje małego :) Oczywiście, że czasem się przytula. On najchętniej by chciał mieć nas obydwoje przy sobie non stop, tyle, że tata to teraz autorytet. Zresztą tata na więcej pozwala i jak mama czegoś nie da, to tata napewno.

Dziewczyny zrobiłam zakupy w almie - przekonałyście mnie. Dziś po południu mają być. Zobaczymy jakie przyjdą, bo zamówiłam trochę warzyw, owoców no i wędliny. Jak posmakują to kto wie może częściej będę zamawiać, bo jak wracam z pracy, zjem obiad to już wszystkie sklepy na osiedlu pozamykane.

Do góry