reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka dobrze, że eM ma się już lepiej. Odpocznie w domu i będzie całkiem zdrów.

Aleksis domek fajna sprawa. Tez marzę o takowym w przyszłości. Na razie kupilismy mieszkanie i kredyt trzeba spłacić.

Zuzanka jak wyniki - już odebrane ?

Gatto wytwałości życzę. U nas też tak było jak Adaś był młodszy, ale na szczęście szybko minęło.

Pieknaszyszunia to co teraz juz odpoczywasz. Ja pracowałam do ostatniego dnia, nawet w dzień porodu pojechałam na chwilę w pracy, podpisałam listę i powiedziałam szefowi, że to chyba dzisiaj.

Ja przy kawce w pracy. Dziś mam 14dc, wiec pewnie owulacja tuż tuż - mam nadzieję, no chyba ze się przsunie przez antybiotyk.

reklama
Hej,

kok.o -
a spróbuj dać jej ten Lipomal może ? Olkowi pomógł, Glutkowi koleżanki też szybko kaszel przeszedł.

Gatto - Marudella, pięknie !!:-) Idealnie pasuje do tego stanu , który opisałaś. Niedługo minie :tak:

Gochson no ja mam nadzieję, że Ty już zaczęłaś starania ? Najlepiej tak od 9 do 18 dc co 2-3 dni i wtedy nie musisz mierzyć, sprawdzać, itp. No ale trzeba 'pracować' a wiemy jakie to męczące &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zuza jak tam cukry Twoje ??

katiuszka -
jak eM ?? Już zrelaksował się z Wami w domku ?

tere fere pewno już z piórkiem w d..pce, zamiata w pracy, A pytałaś o Wigilię, no byłoby 11 osób, niby niedużo ale jest co robić ;)
Aleksis jak zwykle w okolicy lodówki,
Szyszka - dobrze się wczoraj Wam ten mecz skończył ?? :-D

U nas nic ciekawego, obiad mam gotowy, pranie zrobione, chyba będę prezentów powoli szukać w necie.. Może powinnam sprzątać ...

Miłego dnia !!!

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

dzięki dziewczynki moje wyniki lepsze być nie mogły ,Gochson tak jak przypuszczałam zdrowa jak ryba jestem

Gatto fajne te Twoje nazwy :tak:jak przeczytałam o marudelli to się aż uśmiałam :laugh2:
Muma i masz rację,że porozdajesz to co kto ma robić na święta ,masz duży dom do ogarnięcia małego dziecia i dwójkę dużych więc niech chociaż ktoś poprzynosi jedzonko to będzie lżej ,bo nie ukrywajmy najwięcej czasu spędzamy gotują i piekąc w kuchni :tak:ja w tym roku tez tak zrobię ;-)
Aleksis super sprawa z domem ja mieszkam w domku ale chciałabym mieć taki na wsi dom ,prawdziwy wsiowy domek :tak::-Dtrzymam kciukasy abyście znaleźli taki jaki chcecie :tak:

katiuszka Ty jak napiszesz to żadna szans nie ma aby Cię przebić ;-)

kok.o jak u Was dzisiaj?
tere wrzuć jak będziesz coś fajnego na świeta robić czy kupować z dekoracji :tak:ja jestem sroczka i lubię takie rzeczy :tak:ja w tym roku zamierzam zrobić choineczki ze skórek pomarańczy na stół jako dekorację ;-)
Aniulek jak u Was?

ja dzisiaj szykuję pomidorówkę dla mojego M na obiadek,no i chyba mnie coś bierze bo gardło mam zawalone i jakoś takoś się czuję :zawstydzona/y:ale nie dam się :no:

I znów się uśmiałam :-)

Nasza zuza też rozda robotę na Święta gościom żeby się nie zarobić a sama będzie dziubolić choineczki ze skórek pomarańczy i takie tam;-)
A wczoraj wieczorem jak się żegnałyśmy na fb Gatto mówi: no ja też już lecę , jeszcze tylko wpadnę na bb:-)

Wiecie ogólnie, że jesteśmy uzależnione ???:-D Ja potem z łóżka jeszcze 3 razy na telefonie sprawdzałam, czasem zasypiam z tym telefonem w łapie...;-)

hej!!!
Witam się i ja. Wpadłam na moment, póki dzieci bawią się na podłodze. Dzieci w sensie Julek z eMem;-):-)
Muma taaa zrelaksował się...on jest prawie umierający:crazy: siedzi w necie i szuka co to mu dolega. Nooo mówię Ci, obłożnie chory:baffled: chyba zwariuję z nim w domu do poniedziałku.
eee 11 osób na Wigilie to sporo!!!!! przynajmniej dla mnie!!! raz robiłam u siebie taką właśnie, fajnie było...ale ile się nagotowałam, nastresowałam to szok!!! nooo już pora na szukanie prezentów...Jak zostaniemy tutaj, to wiele nie będę miała do roboty i kupowania, bo tylko my w trójkę będziemy. Chyba, że się wybierzemy do mamy do Austrii. Ale nic jeszcze nie wiem...
Gochson ooo to już masz środek cyklu!!!! szybko to u Ciebie, bo te cykle masz krótkie. Działaj Kochana, działaj!!!! kciuki zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kok.o jak mała dzisiaj? jednak idziesz z nią do doktorka. Daj znać później co Wam przepisał.
zuzanka super, że wyniki ok!!!! chociaż to do przodu, nie? noooo wiemmmmm jak ja się rozpiszę....no ale co poradzę, że taka gaduła jestem:laugh2:
Aleksis powodzenia w poszukiwaniu i oblądaniu domków!!!! oby tak się znalzł, żeby był tani, ładny, od razu do zamieszkania!!!!!
Gatto jak mała Marudella? ;-):-) mówię Ci, parę dni i jej przejdzie.
tere fere o widzisz,ja nawet nie wiedziałam, żeteraz jakiś długi weekend macie:baffled: Wammmm tooo dobrzeeeeeee :-)

A ja się wylogowałam, zalogowałam ponownie i dalej nowy bb mam:eek: noo trudno...
heheh Muma witaj w klubie forumholików:laugh2: z tego trzeba się już chyba leczyć:-p
Oki, idę na śniadanie, może kawkę siorbnę:tak:

czesc babolki wkr..ia mnie ten nowy wyglad, nie działają mi emotikony, znikneło całe menu wiadomosci (style czcionki, wstawianie zalacznikow itp) ,Mozilli uzywam
wwwwrrrrrrr
zuzka super! no to cukrzyce masz wykluczoną ;)
Kurcze, do swiat jeszcze taki szmat czasu a Wy juz o gotowaniu gadacie?? ;) Ja jak co roku zaliczam 2 wigilie: u rodzicow i tesciow, ale chce cos w domu przygotowac i zawieżć.
Ewcia dzisiaj dobrze, kataru nawet za bardzo nie ma, kaszlu tez, no ale do lekarza idziemy. teraz spi, wiec ja zaraz druga kawke parze i moze znajde cos slodkiego do niej ;) Muma zobaczę co lekarz powie, jak nic to ten lipomal zakupie, dzięki :) Chyba mnie się on bardziej przyda ;)

ooo zmnieniłam przegladarke i już działa..
chyba się z mozilla pożegnam, bo już od kilku dni mnie wkurza, ciagle cos nie działa. przegięli chyba z ulepszaczami, a ze cholerstwo z automatu aktualizacje zaciąga, to się popieprzyło...

Ostatnia edycja:
kok.o - no za miesiąc Święta właściwie, musimy wszystko dobrze obgadać , nie ?
My też mieliśmy dwie wigilie, ale jak się Julka urodziła to już się matki zlitowały i zaczęły nawzajem zapraszać także jedziliśmy do jednej. Od choroby mojej mamy tylko do teściów.. W międzyczasie ja też 3 razy robiłam, jeszcze wcześniej w bloku też, to dopiero był hardcore, straszna ciasnota i przy takiej ławie niedużej;-)
Teraz, przynajmniej u nas jakoś zmienia się podejście do Świąt. Już nie wpadają tylko się nawsuwać ale też trochę po to żeby pobyć razem. I dobrze. Co nie znaczy, że nie lubią pojeść.
Ech.. już nie chcę gadać Wam ale wkurza mnie też ten facet mojej matki, myślę, że jest też dużo jego zasługi w tym co się stało. Teraz mama jakoś tam się stara, śmieje się ale jak tylko spojrzy na jego minę nabzdyczoną to od razu się wycisza żeby nie było , że się za dobrze bawi u nas. On jest z tych co to mają jakieś kompleksy nie wiadomo skąd i generalnie zazdroszczą ludziom wszystkiego, nieważne, że to kredyt+ciężka praca (chodzi o dom oczywiście..)

katiuszka
fajnie jakbyście do tej Austrii pojechali, nie ?? Ja bym chciała gdzieś pojechać, w sumie pierwszy raz mam takie myśli, ale nie mam dokąd no i nie zostawimy ich..

Ooo jakie ładne, kupię znajomej co rodzi zaraz, szkoda, że Misia już nie wbiję w to:-D
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/p...zież dla noworodka/Zestawy śpioszków/111230/1

Ostatnia edycja:
kok,o ja też mam mozille i na razie oki :baffled::sorry:

wiecie ,że to śmieszne nie jest jak ja nie mam czasu nawet to napisać nie napiszę ale przeczytać muszę :confused2::-D zaraz uciekam do koleżanki na kawę ,obiad nie zając nie ucieknie nie :rofl2::laugh2::laugh2:

Muma no wygląd stołu najważniejszy ,może uszek nie być ale stół udekorowany musi być :-p

kok.o my też co roku zaliczamy 2 wigilie i trochę to męczące. Zastanawiamy się z mężem czy nie zrobić w tym roku u nas, bo wtedy nie trzeba latać. Wiadomo jak to jest z 2 Wigiliami trzeba się śpieszyć, żeby drudzy nie czekali ale nie chce się też za szybko uciekać, żeby sie nie obrazili. No i jak tu tyle zjeść.:szok:
Daj znać koniecznie co lekarz powie.

katiuszka leci cykl. Powiem szczerze, że przez ten antybiotyk trochę przystopowaliśmy więc jak nie wyjdzie to w kolejnym się bierzemy ostro do roboty. W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo termin się by wtedy przesunął na np. sierpień czy wrzesień i by można jeszcze w przyszłym roku pojechać gdzieś na wakacje. :-D

zuzanka na obiad przyjdzie pora, kawa w miłym towarzystwie na pierwszym miejscu :tak:

Muma nałóg jak nic, u siebie też go zauważam. bardzo nie lubie ludzi, którzy nie doceniają tego co mają u siebie, tylko zazdroszczą innych. U mnie ta sytuacja występuje u bratowej. Ona zawsze uważa, że jej się wszystko należy i zawsze się chwali, że jej mama to pomaga, bo dała im to czy tamto. przykre, bo w sumie jestesmy dorośli i rodzice już nie muszą nam pomagać, teraz to my powinniśmy im czasem pomóc.

reklama
Gochson no to do roboty dzisiaj. Bierz sie za chlopa.
Gatto a jak noc?

Muma no o dziwo spokojnie bo mi jakas babka sie wypisala.

Zuzu choinke z pomaranczy? Jak to sie robi?

Katiuszka,boj sie Boga! Patriotką to Ty nie jestes skoro nie wiedzialas ze 11list to wazne dla nas swieto,wiec wolne od pracy. He he.

Muma a pogadaj z mama o tym co widzisz,ze gasnie przy tym swoim.

Do góry