reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

no katiuszka masz szczęście ,że dziecię na karmione :tak::-D a co do M to nie ma usprawiedliwienia i koniec:angry::no::wściekła/y:

umówiłam się dzisiaj na pazurki ,odstresuje się chociaż ;-)

doszłam do wniosku ,że jak dzieciątko do Nas przyjdzie to nazwę syna Jan ,żeby dziadek miał przyjemność jeszcze bo miał być Julian abo Jan ,a że z dziadkiem nigdy nic nie wiadomo to przynajmniej się ucieszy ,że prawnuk ma po nim imię :sorry2:;-)

kok.o oj My przykład taki małżeństwa dobrego a tu doopa :-D a to nie możesz do domku wrócić ?i Młodą zostawić w żłobku?

Ostatnia edycja:
reklama
Muma pamiętam roczek Adasia, ręce w torcie obowiązkowo. Niesamowite, że niedługo będzie miał 2 latka. U nas nauka dmuchania świeczek już od miesiąca, bardzo to lubi.

katiuszka no wczoraj nam mały usnął o 19:30 na spacerze i tak się maluch rozespał, że szok. Jak go obudziliśmy to zrobiła aferę, w kąpieli był może z minutę, no i nie zjadł nic. Tak się biedak zanosił jak nigdy. Chyba przez jakiś czas trzeba go będzie kłaść wcześniej dopóki się nie przestawi.

kok.o a jak w żłobku mała? Już się przyzwyczaiła ?

zuzanka Jan bardzo ładnie, no i dziadek się ucieszy.

No moge, ale troche daleko mam, złobek przy pracy eMa. A jeszcze wole byc w poblizu, pod telefonem jakby co (babki beda dzwonic w razie jakiegos kryzysu... ).
jadłyscie jakis salatki w kfc? ktora poleciłybyscie?:-) zglodnialam cos..
Gochson no przyzwyczajała sie 4 dni, ale ponad tydzien przerwy miała (chora), wiec własciwie od nowa chyba sie przyzwyczaja

Ostatnia edycja:
katiuszka, kok.o dziś jest normalny dzień, no może od nas prezent dostanie później :-p Imprezka i tort i goście są dopiero w sobotę 2.11, oczywiście, że Oli będzie jadł tort !:tak: Zrobię Wam fotorelację ;-) Jest zamówiony śmietanowy królewski bezalkoholowy :-D W sam raz dla mojego Księciunia .
No właśnie mi go wyjęli rok temu o 10.20 :tak: Ech to wieki temu...
Oczywiście chce mi się ryczeć, jeszcze się dziś nie malowałam bo już bym się rozmazała dawno. A ten jeszcze nie zasnął, wałkuje się po łóżeczku i sapie jak parowóz:happy:

zuza opiekunki do starszych osób to muszą mieć więcej cierpliwości niż do dzieci, zresztą sama wiesz.. U moich dziadków też pogorszenie, w ogóle nie chcą wychodzić na dwór, zmuszani są do mycia, przebierania, pop... ta starość:no: Opcja jedyna to być aktywnym cały czas bo tak usiąść przed TV to prędzej czy później dojdzie się do takiego etapu.

Pomyśl, czy nie lepiej mieć 2 opiekunki tak jak u nas, moim zdaniem to za duże obciążenie, też psychiczne dla jednej osoby...
A z eMem to my też raczej dobrze się dogadujemy przez te 23 lata, ale czasem to normalnie mam ochotę go udusić (tak jak w piątek;-)). Ma szczęście bo ładnie przeprosił sam co w sumie rzadko się zdarza , przeważnie to ja pierwsza kapituluję:tak:

Gochson - my też się uczymy dmuchać ale coś czarno to widzę , niby jest OK, ale jak odpalam świeczkę to się skupia na złapaniu paluchami płomienia i heja :-D

CDN

sałatek nie jadłam :no: no to od nowa przyzwyczajanie ? najgorsze jest to ,że dzieciaki szybko łapią w przedszkolach jakieś smarki i zarazy :baffled:

no ja zawsze chciałam mieć Jaśka,Juliana,Juliannę :-D:tak: i Izę ale mój M nie godzi się na to imię :angry:to mu powiedziałam,że będzie Jadzia po babci :-D:-D:-D

noo mam chwilkę, mój Panicz śpi:-) wcześniej robiliśmy sesję halloweenową...ale kiepsko wyszło, bo a to światło nie tak, a to jakiś cień padł, a jak już w miarę ustawiłam...to ja pstryk! a tu modela nie ma:-pw międzyczasie zdążył spierniczyć i rozwalić całą dekorację:baffled: :wściekła/y:już to widzę jak mu zrobię fajne zdjęcia na kartki świąteczne...chyba, że go przywiążę:-D
kok.o ja też nie doradzę w kwestii KFC...byłam raz i nic mi nie smakowało, jak już jakiś fast food to McDonald:sorry2: kciuki za Ewunię!!! niech się szybko zaaklimatyzuje:tak: i niech wirusów zaraz nie złapie!!!!!
Muma już jestem ciekawa jak Oli będzie świeczkę zdmuchiwał!!! zrób mu filmik!!!! koniecznie:tak: i potem łapki prosto w sam środeczek pięknego tortu:-pa wiesz co...ja tam przypominałam sobie jak to było rok temu...i Gatto miała rację!!! była taka akcja, że Twojego eMa miało nie być, z tym, że nie na dzień cc, tylko jakoś wcześniej. Nawet miałaś jakiegoś zaprzyjażnionego taksówkarza w razie czegoś,nie? było tak!!! było!!!! ja pamiętam:tak::-)
U nas wiatry ustały, poszły na Niemcy podobno. Aleksis wieje u Was?
Na razie świeci słoneczko, chyba jest dość przyjemnie. Pewnie po obiadku śmigniemy na długi spacerek, żeby nadrobić wczorajszy przymusowy areszt domowy;-)
Gatto o widzisz! jak eM wróci to powiem mu, żeby mi zmienił przeglądarkę, bo ja wolę nie kombinować, bo zaraz coś "naprawię";-)

aha zuzanka no właśnie, a nie łatwiej by było gdybyście zatrudnili dwie osoby na zmiany? ale u Was to ma być ktoś kto może zamieszkać z dziadkiem, tak? noo to to by komplikowało trochę sprawę, ale może dałoby się tak zrobić, żeby opieka była np. od 6 rano do 22? chyba w nocy dziadek nie potrzebuje towarzystwa???:confused:

Ostatnia edycja:
No może i coś było z tą delegacją eMa ale to wcześniej bo ja przecież już od połowy października miałam nadzieję na to cięcie:tak::tak:
katiuszka hehehe ja sobie już teraz takiej pozowanej sesji u Olka nie wyobrażam:-D Powodzenia z tymi kartkami !!
My mieliśmy własnie wychodzić to się rozpadało ..

zuza - i dobrze, że się nie godzi na Izę , albo to tylko ja same niefajne Izy spotykałam jakoś;-)

Zuzka mnie też Iza się średnio podoba:baffled: sama nie wiem dlaczego...
Muma właśnie przeglądałam te zdjecia, noo coś tam można wybrać, ale szału nie ma;-)
a propos zdjęć...znacie jakieś program graficzny, którym można zrobić napisy na zdjęciach? Ja mam jakiś Print, ale coś on ubogi bardzo:dry: zrobiłam napis,ale ich największa czcionka jest sporo za mała na moje potrzeby:baffled: a powiększyć nijak się nie da. Ooo!!! jak ja lubię takie rzeczy robić...ale jak mam czassssss...jak się Julek nie drze za uchemmmmmmm....czyli wychodzi, że średnio raz na tydzień mogę się tym zająć:wściekła/y:

ps.Muma był u Was dziś listonosz???:sorry2:

reklama
Do góry