Hello,
Czyzbym Drogie Panie byla pierwsza?
Gatto kciukasy mocne! Daj znac jak poszlo ale i tak wiem, ze bedzie dobrze!
Muma smutno Ci pewnie z tego powodu, ze Olus taki samodzielny sie robi...Mam nadzieje, ze mu to minie i wrocic do Waszych milych chwil cycowywania
Dziewczyny ja sie naczytalam np o substancjach rakotworczych i substancjach min.plastyfikator i Policykliczne węglowodory aromatyczne (w skrócie WWA), formaldehyd, ktore organizacja Stiftung Warentest w DE znalazla we wszystkich testowanych wozkach!!! To jest szok, az sie wlos na glowie jezy.
Np. wozek z najwyzszej polki Bugaboo Cameleon dostal 3 z minusem, a Niemcy tak sie nim zachwycaja i jest obiektem marzen rodzicow.
Ta organizacja to specjlalisci niezrzeszeni w zadnej parti, zadne lobby producentow testuja i opisuja swoje badania w czasopismach i jeszcze jest Öko-Test (czyli testowanie pod wzgledem norm ekologicznych)
Nie raz przy ich zakupie sugerowalam sie ich opinia, np. automat do kawy, ktory mam od 2005 r.bodajze, mial ocene dobra i sie sprawdza jak na razie.
Jesli ktos zna niemiecki zapraszam na ich strone, bo naprawde warto sie zapoznac. W PL nie ma takich niezaleznych i obiektywnych testow, sprawdzalam.
Tutaj tez ADAC czyli niemiecki automobil clug prowadzi testy np. fotelikow samochodowych, jesli ktoras chce podesle linka i przetlumacze.
Ja na pewno bede przy zakupie sprawdzac produkty pod tym wzgledem. W ogole Niemcy pod wzgledem bezpieczenstwa produktow maja hopla, choc i tez sie zdarzaly tragiczne wpadki, gdy firma HIPP wypuscila sloiczki z drobinami szkla w srodku.
Teraz mam czas to siedze w necie i czytam i czytam.
Dla
Katiuszki & Co. jest tez wersja w jez.angielskim min. wlasnie Stiftung Warentest
Reviews and consumer advice at otest.co.uk