reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć Dziewczynki, najpierw Tere Fere a potem Aleksis przysporzyły wczorajszemu wieczorowi wiele emocji.. Tere ja tak Twój tata wyganiałabym Cię na badania.. Aleksis przez Ciebie nie mogłam spokojnie Synka nakarmić ;) no i w końcu Muma.. nie bez przyczyny ma taki nick :*** tylko Tere F. ja bym Mumy mamą naszą nie określała ;) (ile Ona by musiała mieć lat mając jednocześnie tyle córek - każda ponad 30 lat?) a tak na serio.. Muma Ty wiesz że każda z nas osobna i wszystkie wspólnie darzymy Cię WIELKĄ sympatią.. albo i czymś więcej.. więc niech Ci nie przyjdzie do głowy zostawianie forum!!!!!!!!!!!!!! jesteś nam potrzebna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :***

reklama
i jeszcze słówko do Zuzy.. kochana.. opiekowałaś się swoim rodzeństwem.. miałaś siostrę na wychowaniu, Twoje rady odnośnie dzieci są jak najbardziej trafne.. i nie pisz więcej ze nie wiesz nic o dzieciach.. :***

Witam sie,

juz po rozmowie z lekarzem.Zostaje w domu do czwartku przynajmiej, wizyte USG mam w czwartek o 9:45 to potem dam znac Wam co i jak no i w pracy czy przyjade w piatek...Lekarz wypisze mi zwolnienie od dzis , wiec ok. A paraca to na II miejscu, musze sie wylezec jak radzil lekarz, wyspac i nie denerwowac. Tak wiec bede robic, a robota nie zajac, bo Fasol jest najwazniejszy

Ani@k masz racje, MUMA to nasza dobra i piekna wrozka
A te ostatnie zgrzyty to odslonily wiele cech charakteru udzielajacych sie na forum i tych lepszych i tych drugich, i pozwolily na wyrobienie sobie opinii. Jak tak w kazdym razie czuje

Ani@k co porabiacie?Poranny spacerek czy cycowanie?

Aleksis cycujemy :-D tak z małymi przerwami na parominutowe spanie.. Pozniej spacer albo balkon bo ponoć ma padać.
A usg to nie wiem jakim cudem myślałam ze wczoraj miało byc..no i powtórze za lekarzem-wypoczywaj! I codziennie pisz jak sie czujesz, bo stan ciąży to piękny stan..mimo ze czasem jakąś zgaga wystapi czy mdłość..

Hej Dziewczynki,

I ja tu od rana znowu w bek:tak: Nie mogę tylu emocji mieć bo normalnie można zwariować od tego :rolleyes2: Dziękuję Wam.

Aleksis - no ja właśnie miałam pisać do Ciebie, żebyś już nie szła do pracy w tym tygodniu chociaż , niech się tam Fasol dobrze przymocuje w domku swoim i rozgości a potem będzie skakał z Tobą w samochodzie, chodził do dentysty, oglądał Tatusia (wiadomo jak:-p) itp. Narazie proszę spokojnie leżeć i książki czytać;-)

Ani@k jasne, że to nie przypadek, czarownice się przyciągają przecież, nie od dziś wiadomo :tak:

caterina jak egzamin, pochwal się :tak: A prognoza na weekend , bo nie wiem czy zakupy czy przycinanie krzaczorów;-)

Ja narazie na chwilkę bo niedawno się zwlekliśmy z góry tzn nie śpimy już długo ale jeszcze sobie tam w piżamkach bawiliśmy się na podłodze:happy:

Powrócę niebawem z kawką:-)

hej!!!
ooo się sentymentalnie i wzruszająco zrobiło:tak:
Muma ***
Ani@k masz rację, dobrze nam się tu gada to i tyle czasu już tu jesteśmy:tak:wcześniej, będąc jeszcze w ciaży,zastanawiałam się jak to będzie jak już dzieciaczki będą...czy wykruszy nam się ten wątek...ale gdzie tam!!!! z czego się bardzo cieszę:tak::-) Ucałuj swojego Księcia małego:-)
Aleksis dziewczyny już Ci wszystko napisały...Ty zresztą też...teraz Fasol najważniejszy, musi się dobrze zadomowić, w spokoju, bez nerwów, biegniny, zmęczenia...potem już będzie lepiej. Ale póki co...leżymy Kochana i leżymy, ok? noo ale Ty mądra i grzeczna dziewczynka jesteś, to nie będziesz sprawiać problemów;-)bo jak tylko się dowiemy, że coś kombinujesz, jak zrobimy nalot na Deutschland...ojjj to będzie prawdziwy zlot czarownic:-D
a własnie...zuzanka nooo wiesz co?!!!! Kobitko, Ty wiesz więcej na temat dzieci ode mnie!!!!:tak:proszę się tu udzielać i doradzać:tak::-)

Coś mi się wydaje, że koleżanki mi odpuściły i nie odprawiają już modłów, żeby mi dziecko nie spało i było niegrzeczne;-):-p a tak nawiasem mówiąc (pisząc) która to taka złośliwa była, heee?;-) no w kazdym razie...dziecko mi się odmieniło...oby nie na chwilę!!!! wczoraj postał 2 godziny, potem 45 min. O 19 już był w łóżku, o 3 obudził się głodny jak wilk, wytrabił flachę i poszedł dalej spać tak gdzieś do 6. Wziełam go do siebie, pobawił się sam z 20 min i padł:szok::tak: pospaliśmy do 7:30:-) tak by mogło być....
Aaa a ja dziś mam wolny wieczór..eM idzie na Wembley stadion na mecz Polska-Anglia...wiem, wiem...teraz to już mecz o pietruszkę...ale mają bilety od dawna, no to idą. Tak więc zapraszam na pogaduszki na fb:tak:
Kurka...mama midzwoni wejdź na skypa...siedzę i czekam, a jej nie ma:baffled:
Idę sobie kawkę zrobić. Zapraszam do wspólnego siorbania:-D

tere fere jak Timuś???? jak Wam nocka minęła? nie zwraca już mleczka?

Ostatnia edycja:
tere fere jak dziś Timuś ?

Aleksis1 wypoczywaj tak jak mówią dziewczyny. A bierzesz coś, czy masz tylko leżeć ?

Dziewczyny da się wyczuć, że tu wiele ciężarnych i tych przedciężarnych :) Wczoraj nerwówka a dziś tak milusio :)
Jeszcze nie poznałam Was dobrze, bo ja świeżynka, ale już się cieszę, że tu trafiłam -super ekipa.

Ja odebrałam wczoraj posiew moczu i jest bakteria. Ginka mówi, że nie dużo i takiej liczby się nie leczy jak nie ma objawów, ale odkąd się dowiedziałam to głowa już mi zaczyna objawy nasuwać. Mam poczekać do końca cyklu i jak @ przyjdzie to wziąść antybiotyk w razie czego. Wcześniej mam powtórzyć badanie, bo może bakterie pójdą w siną dal.

Mój maluch wczoraj odparzył sobie pupkę. Wyroni rodzice go trzymali z kupą z 3 godziny, bo od razu po pracy spacer, wcześniej spacer z babcią i tak zeszło. Potem biedaczek ryczał przy kąpieli i nie usiadł nawet bo go pupa bolała. A jak pytaliśmy czy na coś w pieluszce to "nie" - ściemniacz mały. A rodzice wyrodni nawet nie sprawdzili :( ehhh
Dziś rano pobiegał bez majt, więc zdążył nam nasikać na dywan, płytki i na końcu kupa na panelach. Słodziak mały, a ile miał z tego radości.

Ostatnia edycja:
Ahoj kobitki :-) Stukam się kawunią oczywiście z pobieralni :zawstydzona/y: Ale mnie się wstawać nie chciało :confused2:
Nie mogłam spac w nocy tak mnie Aleksis nastraszyła :zawstydzona/y: Odpoczywaj kochana. Oczywiście milion buziaków dla fasola i kciuczki za czwartkowe usg &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-**

Muma to prawda ty jesteś dla nas jak dobra wróżka :tak:

Egzamin zdany oczywiście :tak:

Tere jak tam dzisiaj Tymek ??
Zuza ale ty się nigdzie nie wybieraj :tak: Bo jak się z dziewczynami zbierzemy jak cię nawiedzimy to zobaczysz :szok:

Ani@k całusy dla cycusiowego synka :-*

Pozdrawiam z jesiennego,szarego wschodu :crazy: Cholera lisci na drzewach już prawie nie ma

reklama
katiuszka na moje dziecko tez te zaklęcia czarownicy z Dolnego Śląska nie podziałały :-D Uffff....

Gochson bierz sobie Urosept, na pewno nie zaszkodzi, nawet w ciąży można a potrafi zwalczyć bakterie czasem lepiej niż antybiotyk. Bierz codziennie max dawkę przez miesiąc przynajmniej.
A co do siusiania jeszcze to widzisz, nie ma reguł. Może znów trzeba między bajki włożyć te opowieści mamusiek, że dzieci 10miesięczne już do nocniczka się załatwiają;-)

tere fere - lepiej już ???

Oj i znów mam przerwę:baffled:

Do góry