reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

wiesz Aleksis,ale ja nie jestem pewna,czy chcę się udzielać z dziewczynami,które za plecami moimi gadają,tak jak tere fere się do tego przyznałą...

Kasica... ona nie zagadnela, aby siac ploty o Tobie ale tylko dlatego, ze jej bylo przykro. Chodzi teraz o JEJ uczucia. Nie rozumiesz Kasiu? Bylo jej po ludzku przykro i smutno. Terefere jest bardzo wrazliwa i empatyczna osoba...A ze jest szczera i uczciwa tak napisala.
Nikt Cie nie obmawia, to nie jest nasz poziom!

reklama
Aleksis łoj Ty kochana kobito dzięki za zainteresowanie:tak:chorobą Tymka. Misia, nie jadę nigdzie na razie bo jest niezle, choć rano mało zjadł, to chociaż nie zwrócił. Teraz śpi malutek. Jest taki przytulasek, ale również się uśmiecha, więc chyba jest lepiej. Jak wstanie dam mu soczek własnej roboty i dopiero potem mleczko. Zobaczymy, bo tylko mleko zwracał. Wczoraj to nie miałam już co na siebie założyć, bo każdy stanik, spodnie i bluzkę miałam zarzyganą.
Ogólnie jakoś tak dumam, że jednak nie jesteśmy z eMem dobrymi rodzicami, a raczej małżeństwem. Przy każdej chorobie Tymka kłócimy się o wszystko. Normalnie jak dzieci 10cioletnie. Teraz odzywamy się zdawkowo. A sprzeczamy się o głupie rzeczy np, zadzwoń po lekarza... a Ty nie możesz?...a Ty nie możesz?... albo, wołałem Cię..., co chcesz?...gadasz pewnie przez telefon to nie słyszysz...,nie ważne co robię,powiedz co chcesz...
Ja pierdzielę!
Teraz eM pojechał na giełdę, bo chcemy to auto kupić i coś tam ogląda.
Jeszcze mamy jechać do teściówki na obiad, a mnie się nie chce bo tam będzie szwagierka z którą się nielubimy ostatnio. Z resztą nie wiem czy z małym powinnam jechać na ten obiad...

Aleksis
kiedy Ty idziesz na to USG?

Aleksis z krtanią i strasznymi napadami kaszlu walczę od tygodnia.A to takie tabletki a to takie wziewki:wściekła/y: eM mnie z domu chciał wymeldować bo mu spać po nocach nie daję :zawstydzona/y:
Wczoraj jakieś nowe tabletki od pani z apteki dostałam i inhalol do inhalacji i jest deczko lepiej.
Mam troszeczkę luźniejszy grafik w pracy ale jak nie przejdzie to L4 murowane :tak:
A co do starań mam namiary na dobrego profesora i mam zamiar się do niego wybrać:tak:

Aleksis
a jak ty się czujesz ??

Tere dawałaś Tymkowi jakiś przeciw zapalny ?? no wiesz paracetamol czy coś w tym stylu ??

Ostatnia edycja:
Tere fere trzymam kciuki za malego. To przykre ze nfz tak traktuje dziecko. Ja tam nie lubie lekarzy i mam nadzieje ograniczyc wizyty do minimum.
My tez z M w stresowych sytuacjach jestesmy bardziej wybuchowi. Mysle ze jestescie dobrymi rodzicami tylko tak reagujecie w stresowych sytuacjach. Glowa do gory- bedzie dobrze.

Terefere, Caterina dzieki, ze pytacie. USG mam w czwartek po poludniu. Boje sie tego, ze znowu bedzie widac wielkie nic. To bedzie 5tc+4 wiec b.prawdopodobne, ze jedynie bedzie widoczny pecherzyk. On ma chyba niedokladny sprzet. Kurcze, nie wiem, czy sie nie wybrac do innego.
Terefere ja bym nie jechala... Maluszek jest oslabiony, Ty tez potrzebujesz odpoczynku, a takie spotkania sa meczace.. Moze zamowcie sobie cos pysznego do domku i pobedzcie razem, bo pewnie w tygodniu malo czasu na to jest... Przynam sie ze ja tez sie boje takich sytuacji. Ja jestem ta baba, co ma gacie, i zawsze decyduje, tzn. wole to robic;-)
terefere pytalas o moje (.)(.) fajne sa, troche bolesne, ale takie kragle bardziej sie zrobily, jakby bylo gdzie niegdzie troche silikonu.eM bardzo zadowolony:-D

Caterina idz na L4 lepiej... Swiat sie i szpital nie zawala, jak Cie nie bedzie... Ciesze sie, ze zrobiliscie nastepny krok w tym kierunku... Wizyta na prywatnie, czy zlozyliscie ten wniosek? A na IUI tez mozna teraz zlozyc o refundacje?

Gochson tez nie masz latwo z takim ruchliwym brzdacem, co?Oczy dookoloa glowy?

Ostatnia edycja:
caterina może jakieś RTG zrób...coś rozjaśni wtedy...
ja mojemu spać nie daje jak jestem chora, bo chrapie jak niedzwiedz...hiohihihihihih
nic nie dawałam, bo jak pytałam lekarzy tych co nie mogli przyjechac wczoraj, to że na zapas nie dawać nic. No i czekam co tam się zadzieje. Ale myślę, że będzie dziś lepiej. eM wyzywa jeszcze, że to przez basen, ale ja chce z nim chodzić na te zajęcia.

Gochson
kurde, ale tak nie może być, że się kłócimy w takiej sytuacji, bo cholerka jak Tim zacznie rozumieć to mu będzie przykro. Na razie słucha i się śmieje łobuziak... Więc musimy się nauczyć jak się nie sprzeczać. Kurna całe życie człowiek się czegoś uczy...hihiihih
A do okulisty chodzi się tak po prostu na kontrolę? Jak tak to kiedy jest to wskazane?

Aleksis
spoko stara będzie widać coś, chociażby jajo! A to dużo! Wiesz jak u mnie było. Widziałaś.
Jak nie pojedziemy na ten obiad, to pewnie eM się obrazi tak po prostu,bo to jego mama, która nas zaprasza już 3ci tydzień z rzędu,nie wiem. Ja powiedziałam, że możemy jechać, ale zjemy i wracamy. To powiedział, że lepiej nie jedzmy wcale w takim razie. Myślę, że dziś co by nie było to i tak będzie zle. Wisi awanti w powietrzu,więc nic nie pasi. A kit.

Aleksis bądź dobrej myśli :tak: Mocno zaciskam kciuki zeby wszystko było dobrze &&&&&&&&&&&&&
A wizyta i jak będzie IUI to oczywiście za kasę :wściekła/y: Bo niby twierdzą że w naszym kraju leczenie bezpłodności jest bezpłatne a prawda jest taka że IUI na NFZ wykonywane może w 3 ośrodkach w kraju:no:
Nam poprawiła się teraz sytuacja materialna bo obydwoje pracujemy i mieszkamy z teściową ale co mają zrobić ludzie którzy nie dysponują kasą . I nie stać ich na wydanie pieniędzy na prywatne leczenie:wściekła/y:
Poprostu ręce opadaję

Tere ja też bym nie jechała

reklama
Do góry