Czesc babolki:-) Juz w domku jestesmy . Młoda padła w łóżęczku i kima :-)
Wlekie dzieki za trzymanie kciuków za Młodą i wsparcie :***************
napisze co i jak a potem doczytam co tam sie u Was dzieje;-)
W poniedziałek pisałam, ze Młoda jakiejs wysypki dostała, wyglądalo tak jak u
tere fere- najpierw czerwone plamki (na buzi, udach i brzuszku) a potem rozlały sie one w wieksze plamy. W nocy zbladły troche ale była gorączka, we wtorek rano znow goraczka + znowu plamy. Zanim do pediatry dotarłam to te plamy były juz na całym ciele
, wielkie, pokrzywka na nogach wygladała jakby Młoda te nogi we wrzątek włożyła
, miejscami az sine były, no i troche spuchły. Pediatra jak to zobaczyła to od razu kazała jechać na oddział chorób zakaźnych, bo nie była pewna czy to jakis wirus nie jest, cos o odrze bąkała...
No to ja se myśle pięęęknie...
A Ewcia, jak jej gorączka opadła, to zachowywała sie normalnie, opierdzieliła (na całe gardło "dadapapapadadapepe" )faceta przy okienku rejestracji i usmiechała sie do wszystkich
Pojechalismy na tez zakaźny, a tam stwierdzili,ze to bardzo silna reakcja uczuleniowa, ze czasem gorączka występuje jak tak mocno organizm zareaguje... Zatrzymali nas zeby ta pokrzywke zlikwidowac, miałysmy osobną sale jak to na oddz.zakaźnym. Własna łazienka, nie mozna było wychodzic z sali na korytarz,ale na zewnątrz prosto z sali mozna było(na parterze bylysmy)
.Na drugi dzien juz widac było,ze plamy znikaja a Młoda nie wyglądała już jak jakis muchomor plamisty;-)
No i nie wiadomo na co tak zareagowała. Lekarka mowila, ze wygladało to jak reakcja na lek, ale Młoda zadnych leków nie dostawała. Bardziej wyglądało to na reakcje po czymś zjedzonym niz na kontaktową.
Kurcze, nie mam pojecia co to mogło byc
Nic nowego Ewcia nie dostała u tesciów i u rodziców w niedziele. Dałam jej na czubek łyzeczki lody do spróbowania, ale to ciupinka była...
Jadła warzywka gotowane (brokuł, fasolka, ziemniak), gruszke z kompotu (gruchy z działki, bez skórki)... No nie mam pojecia...
Tak sobie mysle, ze ten brokół lub fasolka mogły byc spryskane moze....
ide sie rozpakowac ...
jeszcze raz dzieki babeczki :*******
pa