reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma z tym roczkiem Olcia to uważam, że powinnaś zrobić to co planowałaś. Jeśli jest gdzieś ten drugi świat na który się przenosimy po śmierci i jeśli oni coś o nas wiedzą, to babcia będzie nawet zła na siebie, że rozmontowała Wam plany i Olka urodzinki nie są tak fajne jak miały być. Ja na błogosławieństwie swoim nie miałam już mamy (rok po jej śmierci, nadal czułam żałobę ogromną) ale uważałam, że jest tu najważniejsza i postawiłam na stole jej piękne zdjęcie I BYŁA ZE MNĄ W TEJ WAŻNEJ CHWILI. Nie byłam wtedy smutna, wręcz przeciwnie, czułam jakby tu była na prawdę. A może była?! Tak to też potraktuj.

katiuszka może lekarz coś poradzi, bo znowu nie może chyba tak być, że Ty ciągle nie śpisz, a Juluś cierpi. Wykończysz się kobieto.

Szyszka
nic nie opowiadasz o zakupach dla Mieszka, nic już nie kupujesz?

zuzanka
ja też dziś mam kupę prania. Piorę kolejny rozmiar (74) dla Tima, więc prasowania będę miała na 2 godziny chyba i pościelowe,bo taka fajna pogoda. Posprzątam chałupkę jeszcze, bo jutro, pojutrze i popojutrze do pracki.

Aleksis jak Twoje balony? Bo moje w pierwszych dniach ciąży bolały niemiłosiernie.

Gochson pozazdrościć, że to już za Tobą. Będziesz dawać wskazówki jak mojemu będą wychodzić zęby. Na razie jest szczerbaty.

Ani@k ja miałam ze dwa razy zator to bardzo bardzo mnie bolało i miałam gorączkę. Przeszło na drugi dzień samo. Ale czerwonego nic nie miałam.

Moje dziecię śpi. Zaraz zamówię mu telefon dotykowy, albo tableta, bo za moje sprzęty się bierze.

Ostatnia edycja:
reklama
Tere fere, Aleksis nie pisze bo chyba :sorry2:wszystko mam, tak jak pisałam kiedys tam, oprócz aptecznych rzeczy....
ale to zakupimy w listopadzie, tak to wszystko jest...

aaaaaa nie sorki:szok: zamowilismy wczoraj torbe do wozka, ale nie typową bo ja raczej praktycznie mysle i takie wozkowe to nic z nia nie zrobie wiec czarna NIKE http://images.sklepy24.pl/30044234/3166/medium/torba-nike-athdpt-c72-medium.jpg
W sobotę będziemy z eMem prac i prasować rzeczy dla Mieszka:tak:
W listopadzie (na początku) rozłożymy łóżeczko(pościelimy), złożymy wózek, zamontujemy isofix w aucie. Bo teraz to za wcześnie.
Mieszko bedzie miał swój kącik u nas tak prze 6mcy to na pewno w jego pokoiku szaleć nie będziemy, Łukasz wymalował, mebelki stoją, ale na razie to nam służy jako składzik, bo co kupowaliśmy jakieś rzeczy to tam kładliśmy w reklamówkach, jeszcze sa wszystkie rzeczy z metkami;-)
musze wracac do pracy, dzis duzo sie dzieje:angry:

hehe Szyszka ja też myślałam że jeeeeeeszcze mam czas ;-) ale spoko!

Dzięki Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muma :*** idę zaraz po kapustę

wymyśliłam sobie dziś na obiad schaboszczaki, dla mnie gotowane dla eMa smażoe.. i se myślę jak ja je rozbije??? :baffled: znaczy tłuczek mam.. ale mam też śpiącą Młodzież..

heelow babolki

ja dzis tez mam kupe roboty wiec Zuza witaj w klubie.
Mlodej sie na spacerze chcialo spac, a jak wrocilysmy to juz wesolutka i swieza jak skowronek i ani mysli o drzemce...ech...

Muma zgadzam sie z Tere fere. Zrob to co planowalas, a zalobe nosi sie w sercu, a nie na sobie w postaci ubran. Na pewno bedziecie pamietac o babci w tym uroczystym dniu i ona na pewno chcialaby, zeby Olus mial super roczek! Zrobcie go i dla Niego i dla Niej!

Spadam babolki! zycze milego dnia!!

Jeszcze raz dzięki Dziewczynki :tak: Ja się wybrać nie mogę na ten spacer no ale wreszcie idziemy , piękna pogoda, chociaż tyle:-)

A ja wlasnie jestem na spacerze. Poszlismy odwiedzic moja mame. Tak mnie wzielo jak pisalam do Mumy. Przy okazji zamowilam wiazanke na 1ego list.

Timek jak zawsze ladnie przywital sie z babcia. Na pomniku mojej mamy jest jej sliczne zdjecie wyryte w kamieniu. Zawsze biore go na rece i mowie do zdjecia dzien dobry,czesc babciu,kochamy Cie,a Timi sie usmiecha i glaszcze zjecie. Robi cacy po prostu. Wzruszajace. Wiem,ze nie kuma,ale mu opowiadam o babci za kazdym razem jak jestesmy u niej. Kiedys zrozumie.
Z powrotem usnal mi w wozku wiec siedze przed blokiem na placu zabaw i czekam az sie obudzi.

Ja tez jak pisze,ale chce tez zyc wedlug sentencji,ktora wyrylam pod zdjeciem mamy.
Jak jej odplacic czulosc i dobroc,kiedy juz lezy w grobie... pytanie pelne lez kiedy sie zna odpowiedz...

Jesli to znacie to wiecie co dalej a jesli nie to wyjasnie jak bede na kompie bo z telefonu nie chce mi sie pisac.

reklama
Do góry