reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień dobry 30tki!:laugh2:
Ja mam dziś 6 dni do testowania. Zaspałam, żeby moja tempa była miarodajna to nie powiem, bo nakręciłam zdrowo. Zupełnie nic nie czuję z ew. objawów. Pewnie nie tym razem, ale nieszkodzi, przynajmniej nauczyłam się mierzyć tempe do czego namawiam, pozwala zobaczyć co się dzieje w organiźmie.

reklama
VOnko która kreseczka jest ciemniejsza?

jeśli testowa jest ciemniejsza od kontrolnej to znaczy,ze po upływie 24 - 36 godzin nastąpi owulacja- czyli w przypadku słabych plemnikó należy współżyć za jakieś np. 12 godzin od dodatniego testu.Jutro też zrób teścik powinna być już tylko kreska kontrolna albo bardzo bledziutka testowa.

jednak nalezy pamiętać,ze testy owulacyjne świadczą tylko!!! o piku LH - czyli jest wzrost poziomu LH we krwi ale nie wiadomo czy pecherzyk pęka - dlatego trzeba chodzić na monitoringki.

Anusieńko kurcze, u mnie właśnie testowa była deczko jaśniejsza od kontrolnej :wściekła/y: dzisiaj zrobiłam test ponownie i testowa jest widoczna ale jeszcze jaśniejsza niż wczoraj :confused: Nic juz nie kumam:no: Była ta owu czy nie było? Do tego tempka wczoraj:36,4 dzisiaj 36,5......

A tak wogóle....to sie nie przywitałam :zawstydzona/y:

DZIEŃDOBRY :-)

Witam:-)
Vonko dzięki:-) Właśnie kończę robić sałatkę a M miesza bigos.Moje słonko potrafi wszystko przypalić a jak wiadomo troszkę przypalony bigosik jest pycha:-D :-D :-D Mam tylko nadzieję, że przyjaciele dojadą nie będzie już takiej mgły:happy: Ta koleżanka, która mnie odwiedzi ma 33 lata i też nie ma jeszcze dzidziusia zapoznam ją z BB:-) Może przybędzie nam jeszcze jadna 30:-D :-D :-D
Ty się Skarbie nie skupiaj na kreseczkach tylko na mężusiu;-)
Carioca no to czekamy te 6 dni:-) A zdobyta umiejętność nie pójdzie w las:-)

czesc dziewczęta!
i jak po imprezach andrzejkowych? jakieś wrózby były? :confused::-)
Moja kolaznka robila i wyszlo jej, ze bedzie miala 1 chłopca:-D hihi

vonko, nie wiem, jak to jest z tymi testami... ja w tym cyklu tez robilam, ale tylko jeden, tez mi wyszla testowa jasniejsza od kontrolnej... a w jakich odstepach robilas te testy? bo skoro dzis wyszla jeszzcze jasniejsza niz poprzednio, to moze jednak owu byla w miedzyczasie? hmm, nie wiem...
Carioca, to chyba w tym samym czasie mniej wiecej bedziemy testowac...ale nie nastawiam sie na ten cykl... pobolewa mnie podbrzusze i pod pachami mnie kłuje, ale juz tak mialam kilka razy i @ zawsze przyłazila, wiec pewnie i tym razem o mnie nie zapomni... ale co tam, przekonamy sie za kilka dni..
Antila, udanego imprezowania!
Majeczko, co tam u Ciebie? bylas w Polsce u lekarza?:confused:
alek, hop, hop.. gdzie jestes?? :confused:
anus, lastrada, sensi, wikka, EwaKrystyna i reszta dziewuszek- buziaki i milej soboty!

czesc dziewczęta!
i jak po imprezach andrzejkowych? jakieś wrózby były? :confused::-)
Moja kolaznka robila i wyszlo jej, ze bedzie miala 1 chłopca:-D hihi

vonko, nie wiem, jak to jest z tymi testami... ja w tym cyklu tez robilam, ale tylko jeden, tez mi wyszla testowa jasniejsza od kontrolnej... a w jakich odstepach robilas te testy? bo skoro dzis wyszla jeszzcze jasniejsza niz poprzednio, to moze jednak owu byla w miedzyczasie? hmm, nie wiem...
Kajdo robiłam codziennie od 9 dnia cyklu, zawsze o tej samej porze.
Wczoraj rano była ta druga krecha bardziej widoczna, dzisiaj już bledsza.
Nie wiem co to oznacza. Gdyby wczorajsza testowa była przynajmniej taka jak kontrolna to byłoby ok. A tak ...sama nie wiem.

vonko, tak to jest z tymi testami..
ale mam nadzieje, ze mezusia wykorzystalas przynajmniej!
bo lepiej chyba spontanicznie zadzialac, niz trzymac sie tych testow!
buziaczki!

Witam:-)
Vonko dzięki:-) Właśnie kończę robić sałatkę a M miesza bigos.Moje słonko potrafi wszystko przypalić a jak wiadomo troszkę przypalony bigosik jest pycha:-D :-D :-D Mam tylko nadzieję, że przyjaciele dojadą nie będzie już takiej mgły:happy: Ta koleżanka, która mnie odwiedzi ma 33 lata i też nie ma jeszcze dzidziusia zapoznam ją z BB:-) Może przybędzie nam jeszcze jadna 30:-D :-D :-D
Ty się Skarbie nie skupiaj na kreseczkach tylko na mężusiu;-)

Antilko masz rację :tak: kreseczki kreseczkami a i tak tulonko najważniejsze;-) . Koleżankę zapraszamy :laugh2:
A tak wogóle tomasz fajnie że M. z Toba pichci :-D :-D
Buziaczki.

vonko, tak to jest z tymi testami..
ale mam nadzieje, ze mezusia wykorzystalas przynajmniej!
bo lepiej chyba spontanicznie zadzialac, niz trzymac sie tych testow!
buziaczki!

Nioooooooooooo :-) Wiesz, jest troche śmiesznie bo mój mąż dopytuje się kiedy mamy "te dni" a ja mu teraz ściemniam że jeszcze nie teraz ;-)
Wole zeby przynajmniej on był wyluzowany. :laugh2: :laugh2:

reklama
Aniołku - może sama się zaraziłaś, bo piszesz, że masz skłonności do opryszczki. Trzeba podaczas wykwitu opryszczki uważać i starać się absolutnie nie dotykać oczu i okolic intymnych nieumytymi chwilkę wcześniej oczami. Ja sobie załatwiłam tak oko - czasem robi mi się taka maluteńka opryszczka na dolnej powiece.
Szkoda, że nie możesz szybciutko iść do gina, wszystko wskazuje na tę opryszczkę, smaruj tym przeciwirusowym preparatem i ciepło się ubieraj i staraj się pić herbatkę z cytruną, jakieś ciepłe mleko z miodem, łykaj wit. C itd.
Tzryamaj się cieplutko i pamiętaj, że samo zamartwianie nic nie pomoże.

Do góry