reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

szyszunia nie znalazłam jeszcze tej listy:no: Napiszę Ci co ja używam. Z maści tyłkowych;-) Sudocrem, dla mnie najlepszy. W pierwszy dniach miałam Bephanten, ale u nas się nie sprawdził. Nie wiem...może to ja się źle Julkiem zajmowałam...ale fakt, że po Sudocremie wszystko przeszło i jest super do dziś:tak: Maść majerankowa na katarek, na cycki to co Muma pisała...zapomniałam nazwy. Do pielęgnacji miałam Hipp akies mleczko od pierwszy dni życia niemowlaka. Teraz mam Nivea Baby. Dla mnie oba dobre. Julek urodził się w zimie, więc na buźkę dawałam mu Nivea krem na niepogodę i wiatr...yyy chyba Nivea..:eek: No i chyba tyle...
Jak coś sobie przypomnę, to dopiszę, bo teraz muszę iść do jaśnie pana:-p po raz czwarty dziś śpi!!! no ale dziwić się...jak wstał o 6-ej:wściekła/y: on się wyspał w ciągu dnia, a co ze mną?

reklama
Witajcie Kobitki!

terefere luzik z ciotka, i tak na pewno wygladalas szalowo i po prostu byla zazdrosna, ze swojego dupska by w taka kiecke nie wcisnela. Ah te baby
Lecicie do Turcji na wypasione wakacje razem i bedzie git! Tymus wie, co mowi. Bo ma najkochansza mame na swiecie

Alex wspolczuje, trzymaj sie i postaraj troche odpoczac. A siostra moglaby troche Cie wesprzec? Daj znac co i jak

Muma jasne, niech tatus zasuwa na wywiadowki. U mnie tylko mama chodzila. Moja tesciowa tez miala teksty w rodzaju, gdy kupilsmy nowy dywan w kolorze terakoty i nowa narzute na sofe tez w tej barwie: "Teraz to macie prawie jak w burdelu!" :-D
Wtedy myslalam, ze jej w leb dam, dzis bym ja olala na maksa. Wtedy najbardziej dotknie, jak nie zareagujesz

Katiuszka pisz dlugie posty bo ja je uwielbiam.
Kasica chlapnij se cos na uspokojenie albo wez kropelki walerianowe. Ja bym sie nie zastanawiala, tylko dopadla eM i heja. Chlopak sie nie bedzie Ci przeciwstawiac, wierz mi

A ja mam jakies dziwne informacje dla Was:
cysta jest, ale nie rosnie, ma jakies 1,2 cm, a pechol juz 20mm! Lekarka zglupiala, bo w poniedzialek mial 13mm. Albo pomieszala cyste z pecherzykiem. No nie wiem, bo skoro pomiar w poniedzialek byl 13mm, to dzis nie moglby wynosic 12mm, co nie?

I ustalila z prof. ze jutro mam IUI o 12:15, zastrzyk z pregnylu przed zabiegiem bezposrednio. Ciemnosc, ciemnosc widze moje Panie

Niech sie dzieje wola nieba, olewam juz to, bo mam wielka ochote dopasc eM w celach prorekreacyjnych a mi nie wolno, bo nasienie trzeba "oszczedzac" do jutra :-D I masz babo placek

Tez tak macie podczas dni plodnych? A nawet dzis sen o tresci hmmm mialam, niezly byl

Jak to mowia: Leb siwieje, doopa szaleje!

Helol witam sie wieczorowa pora!
Dzis bylysmy z mloda w ikea na spotkaniu babskim i potem jakos tak szybko mi dzien zlecial.
Mloda ma katar (chyba) ale nie wylazi, tylko ma zatkany nos. Psikam jej sterimarem baby (w to Szyszka tez mozesz sie zaopatrzyc:tak:)

Aleksis, kurka wodna, to jak oni tak na chybil trafil robia te IUI to jasne, ze nie wychodzi z tego nic:eek: juz sama nie wiem, bo sie na tym malo znam:confused2:

Tere fere moja tez gada "mama" ale to jej chyba przypadkowo wychodzi, choc raz ryczala na dywanie i w pewnym momencie wlasnie tak zalosnie powiedziala to mama i wyciagnela raczki. Ale chyba jednak jeszcze sobie nie zdaje sprawy z tego, przynajmniej eM tak twierdzi:happy:

Kasica moze faktycznie jak mowia dziewczyny warto isc na "odwyk" tabletowy i zaskoczy, a a w koncu 3 miesiace to nie wieki.

Szyszka ja tez uzywam jak Katiuszka pisala kosmetykow Hipp i jestem bardzo zadowolona, super pachna i zostawiaja gladka skore i nie pienia sie dramatycznie. Zaczelam od jakiejs wloskiej produkcji, ale zaraz szybciutko sie przerzucilam:tak:

Szyszka proszę, może coś Ci się przypomni. To lista rzeczy spisanych przez kilka forumowiczek, możesz się sugerować.

Mam listę orientacyjną.

AKCESORIA

• · ŁÓŻECZKO
  • · MATERAC DO ŁÓŻECZKA
  • · POWŁOCZKI DO POŚCIELI (2SZT)
  • · WKŁAD DO POŚCIELI (KOŁDRA+PODUSZKA)
  • · CERATKA NA GUMKĘ POD PRZEŚCIERADŁO
  • · OCHRANIACZE NA SZCZEBELKI
  • · PRZEŚCIERADŁO (2SZT)
  • · POŚCIEL DO WÓZKA
  • · PRZEŚCIERADŁO DO WÓZKA·
  • KOCYK CIENKI
  • · WÓZEK
  • · FOTELIK DO SAMOCHODU
  • · PRZEWIJAK

UBRANKA

• · BODY Z KRÓTKIM (2SZT)
  • · BODY Z DŁUGIM (2SZT)
  • · PAJACYK (4SZT)
  • · CZAPECZKA BAWEŁNIANA (2SZT)
  • · CZAPECZKA CIEPLEJSZA (1SZT)
  • · SKARPETKI (2SZT)
  • · NIEDRAPKI (5szt)
  • · SPODENKI (3SZT)
  • · KOMBINEZON
  • · ŚPIWOREK DO SPANIA (2-3szt)

DO KARMIENIA

• · SMOCZEK
  • · BUTELKA 125 ML ZE SMOCZKIEM (6szt) AVENT ZŁOTA
  • · BUTELKA 260ML ZE SMOCZKIEM (2szt) AVENT ZŁOTA
  • · PODGRZEWACZ DO BUTELEK
  • STERYLIZATOR
  • · SZCZOTECZKA DO MYCIA BUTELEK I SMOCZKÓW
  • · TERMOOPAKOWANIE DO BUTELEK
  • · POJEMNIKI NA POKARM (MLEKO) EWENTUALNIE WORECZKI
  • · PRZYPINKA DO SMOCZKA + OPAKOWANIE NA SMOCZEK SMOCZEK jeśli ktoś będzie używać
  • OPAKOWANIE MLEKA W PROSZKU

PIELĘGNACJA, ZDROWIE,

• · WANIENKA
  • · RĘCZNIK Z KAPTURKIEM (2SZT)
  • · TERMOMETR KĄPIELOWY
  • · CHUSTECZKI NAWILŻANE (2-3szt)
  • · WACIKI DUŻE (czasem nimi przemywam małego zamiast kąpieli)
  • · SZCZOTKA DO WŁOSÓW
  • · NOŻYCZKI DO PAZNOKCI LUB CĄŻKI
  • · PROSZEK DO PRANIA
  • · PŁYN DO KĄPIELI Z SZAMPONEM RAZEM koniecznie z pompką, bo wygodniej
  • · OLIWKA
  • · SUDOKREM.BEPANTEN LUB INNY KREM NA ODPARZENIA
  • · BALSAM DO CIAŁA
  • · KREM OCHRONNY DO BUZI
  • · 10 PIELUCH TETROWYCH ja potrzebuję przynajmniej 25szt bo wycieram nimi małego po kąpieli, wycieram buzię, podkładam pod główkę jak leży na kanapie...
  • · 2 FLANELOWE są sztywniejsze i kładę je na przewijaku
  • · PAMPERSY (2paczki)
  • · TERMOMETR DO CIAŁA do czoła
  • · SÓL FIZJOLOGICZNA
  • · GRUSZKA DO NOSA LUB FRIDA
  • · SPIRYTUS
  • · IZOTONICZNY ROZTWÓR WODY MORSKIEJ
  • PADICETAMOL (jest od 3-4tyg)
  • WIT D3
  • OLEJUSZKA NA CIEMIENIUCHĘ (wspaniała)
  • ESPUTICON

DLA MAMY

• · KOSZULA DO KARMIENIA (2SZT)
  • · WKŁADKI LAKTACYJNE
  • · STANIK DO KARMIENIA (2SZT)
  • · MAŚĆ NA BRODAWKI
  • OSŁONKI NA BRODAWKI
  • · LAKTATOR
  • · PODPASKI I PODKŁADY POPORODOWE
  • · MAJTKI JEDNORAZOWE Z SIATKI (2SZT)
  • · SZLAFROK
  • · PODKŁADY NA ŁÓŻKO
  • · PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE

DODANE

• CHUSTA DO NOSZENIA DZIDZI / NOSIDEŁKO
  • PODUSZKA POPORODOWA LUB ZWYKŁE DMUCHANE KÓŁKO DLA DZIECI DO NAUKI PŁYWANIA -> POMOCNE PRZY SIADANIU PO PORODZIE NATURALNYM

co do pościeli, to raczej nie używa się dla niemowlaków. Na początku zawija się w rożek lub kocyk, ja teraz przykrywam dużą pieluchą złożoną na 4 lub ubieram w śpiworek do spania.

Katiuszka u nas też bepanten się za bardzo nie sprawdził.

Aleksis
jesteś wariatka... hihihihihi No z tym dopadaniem eMa musisz poczekać. Po IUI możesz dorabiać maluszka ile chcesz...ale teraz osobne łóżka. hihihihihi

Gatto no ja tez myślę, że raczej nie wie, że mama to ja choć co dzień mu to powtarzam. Może i wie, ale nie woła mnie w ten sposób. Jednak tak jak piszesz, gdy marudził mocno, to też mama powiedział.

DZIĘKUJĘ PIĘKNIE DZIEWCZYNKI!!!

Nieustanne kciuki i fluidki dla staraczek!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aleksis &&&&&&&&&&&& !!!! Bedzie Syneczek bo pechol sam peknie w nocy z tego Twojego napiecia i w sama pore :-):-)!! Juz Ci to zwizualizowalam i tak ma byc. Koniec :-)
To nadawalam z wyrka ja -Muma.

Buziaki na dobranoc dla wszyatkich***

Witam sie ja, tak za rana po kawce i w oczekiwaniu na "zaplodnienie" :-)
Zolnierze juz w laboratorium szykuja sie do ataku, a ja zaraz bede jesc sniadanie.

Pogoda jest super, oby tak do wiosny

Jakos szczerze to cos dziwne mi sie to wszystko wydaje, ze pechol mogl 2 ciagu 2 dni tak szybko urosnac...Albo rzeczywisice to byla cysta, ktora wygladala jak pecherzyk. Moze ten pomiar w pon byl niedokladny i lekarka zle wyliczyla jaki ten pecheryzk byl w koncu duzy. Z drugiej strony dzis juz 12dc...Ale mam zamet w glowie. To chyba bylo najdlusze USG w moim zyciu.

Mamusie jak dzisiaj?wspalyscie sie tzn. dzieci Wam pozwolily choc troche?
Ja spalam zle, stresowalam sie, pozno sie polozylam do wyrka, eM chrapal, bo sie objadl wieczorem. Oj wezme sie za jego diete i zamkne lodowke na lancuch i klodke po 20ej. Albo go wysle na kanape

Dzis mialam miec ten termin u gin w zwiazku z medycyna chinska itd. No ale musze odwolac i przesunac na inny dzien. Troche szkoda bo juz sie cieszylam co sie dowiem, i ze moze mi bedzie wbijac igly w moja glowe

Dam Wam znac jak bede juz po w domku
pa

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niech się uda!!! niech się uda!!!!!!!
Muma fajne masz to miejsce dowodzeniowo-nadawcze....czyli wyrko:laugh2::tak: ja teraz przeniosłam swoje centrum na fotel, wczesniej tez było łóżko, nawet służyło za miejsce spożywania jedzenia, głównie słodyczy, kanapek, chrupek...ze czego najmniej zadowolony był M., bo go okruszki w dupkę gryzły:eek:
Mam ochotę zrobić te buraczkowe burgery, ale średnio to widzę, jak to zje. Nie dość, że nie lubi jak ma coś mokrego w dłoni, to jeszcze te grudki...Narobię się, nakombinuję, a on nie tknie:cool: Może sobie zrobię na obiad, a jemu dam tak przy okazji...noo to jest jakiś pomysł;-)
Ale dziś pospaliśmy!!! pierwsza pobudka o 4:30 na mleko, za dużo nie wypił, rozbudził się i myślałam, że to już koniec spania:szok: codziennie wcześniej!!!! ale położyłam go u siebie i zasnął. Punkt 6 zaczął jakieś ruchy przejawiać...myślę, noooo nieeee....ale za jakiś czas pomruczał, stwierdził chyba, że jeszcze ciemno, więc pora spać:tak: i tak dociągnęliśmy do 8 :szok::tak::-) nooooo taakkkk to możnaaa:rofl2:
Zjadam teraz śniadanko i nastawiam się psychicznie na farbowanie moich odrostów...ale jakkk miii sięeeeee nieeee chceeeee:eek: ale chyba jednak się zmobilizuję, bo mam w planach zabawę dla dzieci w sobotę, więc muszę!!! doprowadzić się do jako takiego stanu:sorry:
tere fere pewnie tonie w walizkach:tak::-) ale masz fajnieeee...eee nie z pakowaniem, bo tego nie cierpię, ale z urlopem i to w Turcji już tak:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)

Aleksis Uda się :tak: Zobaczysz :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kasica - mam nadzieję, że nie próżnujecie z Adasiem ? Już czas kochana !! Wiem, bo miałyśmy razem @ i ja wiem, że czas się pilnować:-p
tere fere - no fajnie masz, że znów do ciepełka lecicie..:happy: Bawcie się dobrze, ale jeszcze się przecież tu 'zobaczymy';-)
Ta lista, którą przyslalas Szyszuni strasznie 'zabutelkowana' . Co by nie zapeszać to ja mniej tego 'osprzętu' na początek proponuję ;-):-):-)

katiuszka - no są podobni nasi chłopcy:tak: Nawet mój eM przyznał, że tak ale stwierdził, że Juluś ma fajniejsze włosy bo mu obcinacie. Obcinacie mu ??:-D Chyba byś pisała , nie ?;-) Ja do roczku nie obcinam, w zabobony nie wierzę ale tego jakoś się trzymam;-)

aaronka -
jestem bardzo ciekawa jak tam na wakacjach no a przede wszystkim czy było hipstersko ?:-D

Szyszunia - super ta fotka z butami na fb, wiedziałam, że się tere fere pod nią uaktywni !!:-D Nawet wykładzina była super:tak:

A my dziś kominek rozpaliliśmy na dobre, lubię ten czas bo fajnie się robi w chatce. Potem jak już piec włączony to się nie chce palić, czyścić itp No chyba, że goście z bloków mają być:-p:-D

Dziś znów 3 za 2 w Smyku, chyba idę na zakupy - muszę jakieś galotki domowe zakupić i może bluzę.
http://www.smyk.com/promocja/ubrani...ontent=18092013_Ubranka3za2&utm_campaign=post

Ogólnie to szukam już czegoś ekstra na roczek ale jeszcze nie znalazłam.

Ostatnia edycja:
Do góry