reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto, Katiuszka to ja się martwiłam moim, że nie zawsze zje obiadek. Teraz raczej zupki ładnie zajada, tylko nie wszystkie mu smakują. Owoce lubi.:tak: Banana, jabłko, gruszkę tak, śliwkę średnio. Brzoskwinie muszę spróbować. Ogólnie też zerkałam do schematu żywienia i nie pokrywa się to z dawkami na opakowaniu mleka.:no: Na mleku jest napisane, że powinien pić 210+mleko, czyli wychodzi 240 po zmieszaniu. Nie ma szans, żeby tyle zmieścił. Ale w schemacie jest już 180ml + mleko, czyli 200 razem, no i tak zostawia zwykle 30ml. Zupki miałby zjeść koło 200ml, zjada 125ml. Kaszki też zje mniej, ale zje. Owoce bez problemu (max 150ml). No ale każdy z nas też różnie je, więc nie ma co panikować, tylko żeby pojadał po trochu tych wszystkich rzeczy.:happy:
A i jeszcze doczytałam, że już żółtko co drugi dzień mam dodawać do zupki. Tzn pół żółtka. Dajecie??

reklama
Tere fere samopoczucie ok, dziekuje:-) Aczkolwiek ta pogoda deszczowa i nie nastraja mnie i smęcę, dobrze ze eM 3mce z domu pracuje:tak:
Dziś przejrzałam ciuszki dla Mieszka i nie wiem czy mam mało, dużo czy w sam raz... najwyżej będę eMa lub sisterke wysyłać po zakupy
wink2.gif
yes2.gif

A co do laktatora to faktycznie Gatto masz racje, dziekuje Ci.

A z takich maści/lekarstw na początku to co potrzebne dla dziecia, żeby w domu mieć?
Co na sutki?

Szyszka kup sobie sudokrem na pewno, ostatnio bedac w Pl widzialam takie podwojne opakowania, jeden duzy, drugi malutki. Fajne to jest, bo na jakis wyjazd mozesz wziac tylko malutki:tak: Na pewno tez potrzebna masc majerankowa dla dziecka w razie katarku. Na brodawki nie pomoge, bo ja stosowalam akurat wloski specyfik, choc Linomag mi sie obil o uszy, ale to matki karmiace pomoga:tak: Na pupe dzieciaczka tez trzeba jakis bepanthen, ale to tez polskie mamy najlepiej pomoga:tak:

Tere fere mojej ostatnio nic nie pasuje z jedzenia:eek:

elooooo witam się pobiegowo:-) pół godzinki wybiegane, tylko przez ta pogode musze po chodniku wzdłuż ulicy biegać, a to już średnio fajne jest:wściekła/y: moje trasy biegowe w błocie toną;-):-)
kurcze dziewczyny jak tak patrze jak Wy te mililitry odmierzacie to..yyy... ja nawet nie wiem ile moja je:eek: tzn. wiem ile jej kaszki robie + owoce, a tak poza tym pozostałe niemleczne jedzonko to ..hhmmm... je ile chce;-):-) czasem ledwo skubnie, ale to potem mlekiem nadrobi...;-)
mleka tez dopiero od niedawna 180ml da rade czasem wypić, do tej pory 150 to był max jej mozliwości

ha! Młoda pierwszy raz raczkowała :-) jakies pol metra przeszła chwiejnym krokiem na czworaka:-) ... chyba za trudne to było bo tylko raz spróboała i teraz tylko się czołga;-)

aaaaa zadzwonili do mnie w końcu z przychodni w spr.rehabilitacji:-D po4 m-cach!:szok: ... pewnie Młoda już na te ćwiczenia się nie nadaje... jutro idziemy do lekarza, zobaczymy

Ostatnia edycja:
Gatto mam 4 małe sudokremy:-) wiec na razie je zużyję....
Własnie maść majerankowa:tak:, wpisałam na listę...o cycach poczytam co dobre, ale tez ten linomag mi się o uszy, wlasnie babka w poradni narzeczeńskiej mi coś wspomniała, co ona używała, muszę w notatkach poszukac:tak:
dziekuje za pomoc;-)

Ahoj kobitki:-) a co tu taka cisza :eek:Wywiało was gdziś :confused:
Ja kolejny dzień w pobieralni siedzę :zawstydzona/y:

Aleksis my na razie bez nacisku się smyramy :-p Zajelismy się urządzaniem pokoju i takie tam :tak:
Za ciebie nieustające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Buziaki dla wszystkich mamusiek i staraczek i naszej ciężarówki :-***

Pozdrawiam z Krainy Deszczowców:ninja2:

P.S Kawunie sączę gorącą

cześć wszystkim!!ja właśnie wykąpałam się i popijam kawkę:)
Jutro po południu moja kuzynka z mężem przyjeżdza i z 3 dzieci,na kilka dni,na grzybki chcą sobie pryjechać,choć u nas narazie słabo z grzybami,ale posiedzą sobie na świeżym powietrzu:).
Wiecie,tak wczoraj zastanawiałam sie,w pracy i nie tylko o tym co dr.nam w poniedziałek powiedział itd....i tak sobie myślę,że przez 2 lata nie udało nam sie zajść w ciąże,to przez 3 mc.jakim cudem to ma się stać???!!to bardzo krótki okres czasu itd....:sorry:,tak sobie myśle,że już mógł mnie przygotowywać do iui............Mam mega metlik w głowie i chyba jeszcze bardziej tym wszystkim się stresuje!

Hej hej :-)

Ja też z ciepłą jeszcze kawą, Oluś od rana milutki :-) Wybaczam mu jego fochy, gdybyście zobaczyły jego dziąsła:szok: kurczę boję się , że do końca roku to będziemy już ósemek wypatrywać :tak:

Dziewczynki, ja tak jak kok.o nie mierzę, nie odliczam, widzę, że jest dziecko najedzone, je zróżnicowane produkty i heja;-):tak:

Szyszunia
ja na brodawki używałam Maltan , to jest maść, której nie trzeba zmywać przed karmieniem - mi pomogła i polecam:tak: Na dupkę Sudocrem i Nivea przeciw odparzeniom:happy: Ale fajnie, że będziesz mieć na Święta Dzidzia, super:tak:

Coś jeszcze miałam napisać ale zaraz wrócę bo mam :-p

Aaa już wiem:-)

katiuszka - sąsiedzi nie zabili jeszcze kaczki :-D Ale nie rozmawiałam z nimi, to nie wiem czy nie mieli sumienia czy po prostu im się nie chciało szarpać z kaczką w zimną niedzielę ;-) Niestety znając ich obstawiam to drugie:eek:

kasica nie
kombinuj juz bo Ci prolaktyna skoczy , ma być dobrze to będzie !! &&&&&&&&&

tere fere a foty gdzie kochana ???:-)

Ostatnia edycja:
Muma foty będą po powrocie raczej. Nie robiłam sama zdjęć, tylko ten mój fotograf, on musi je ogarnąć, a ja i tak wyjeżdżam.

Caterina u nas nie pada, nawet słonko wyszło, oby na dłużej...

Szyszka
na początek to właśnie sudokrem i linomag dla dzieci będzie ok. Ale równie zajebista jest nivea na odparzenia (ale uważam, że tylko na odparzenia, bo na co dzień za mocne) a jak nie będziesz miała problemów z dupką, to nie ma sensu dłużej stosować linomag,czy sudokrem (który też jest mocny), a na przykład taniutki bambino jest rewelacyjny i na dłuugo wystarcza. Tak na prawdę sama musisz sobie dobrać jak popróbujesz...

reklama
tere fere pytałaś o żółtko , ja dawałam/daję jak sobie przypomnę:zawstydzona/y:;-) Czasem daję :tak:

No słonko piękne, lecimy na dłuuugi spacer właśnie:-)

kok.o to się teraz zacznie z raczkowaniem zabawa hihihi, sprzątaj chatę już !:-D

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&:happy::happy::happy: Idę bocianom nagadać, żeby nie odlatywały jeszcze:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry