reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

a co to ma znaczyć??? jakieś private spotkanko się szykuje????:confused:nooo ładnie...Aleksis z aaronką coś się umawiały...zuzanka z bzzz widzą się też często...Niedługo to wszystkie się poodwiedzacie, tylko ja zostanę sammmaaaaaa:-(
Kasia, wskakuj w Ryana i przylatuj do mnie !! *** Albo wiesz co , ja przylece do Ciebie, ok ?;-)
!!

reklama
ooooooho! widze,ze spotkania w podgrupach sie szykują;-):-)
ter fere uuuuuuuuuuuuuuuuuuuufffff ulga, super ze Timus juz dobrzeje!!:tak: a wysypka- to pryszczyk!;-):-) wazne,ze goraczka minela:-)
Muma dzieki!:-) Oli-Gustlik zapitala nieźle juz!!! wow! materdyja, jak Młoda tak zacznie to bede musiała za nia ganiac i w ogole nic juz w chacie nie zrobie;-):-) kask fajny i faktycznie, nie przeszkadza mu...ale Ewcia wk..wia sie jak jej zwykła czapke zakładam...kask to chyba nie przejdzie..
katiuszka ano normalnie przyuczaj: posadz dziecia tak,zeby prosto siedział, daj w łapke cos do jedzenia (takie,zeby mógł dziąsłami to rozmemłac) i niech probuje.. najlepiej niech siedzi z Wami przy stole w krzesełku i podpatruje jak sie je. Sprobuje raz, drugi ,dziesiaty i zakuma jak to sie robi:tak::-)

Ahoj kobitki:-) Witam się w weselnym nastroju w weselny dzień:tak:
Wczoraj fryzjera zaliczyłam coby złotowłosą być bez odrosta :-p
Dzisiaj tylko peeling, maseczka ,manikiur i padikiur a i brew Breżniewa se wyskubię i będę gotowa:-p
Co myślicie dziewczyny : zamiast kwiatów młodzi zażyczyli sobie zabawki dla dziecka którego się spodziewają.
Jako że ja do pluszowych zabawek nie jestem przekonana i lubię przydatne prezenty kupiłam taki wypasiony gryzak . Który masuje dziąsła i czyści pierwsze zęby i ma wszystkie atesty tego świata .
No i z M się pokłóciłam że taki mały prezent kupiłam w sensie gabarytowo.:wściekła/y::eek:

Katiuszka się nie martw będę leciała do brata do Londka to nie omieszkam zahaczyć o ciebie:tak:

Pozdrawiam ze średnio słonecznego wschodu.

Aaaa Gatto mam dla ciebie zięcia :-pZa tydzień będę miała fotki syna mojego kolegi to na fb wstawię :tak:
Taki hojnie włosami obdarzony jak Cristina :-p

hej hej :-)
o kurka...dziewczyny...to muszę chałupę odgruzować:tak::-D Muma, Caterina wpadajcie!!! eMa zostawimy z młodym, a my w miasto uderzymy:tak::-)
kok.o no tak próbuję, ale jak odgryzie większy kawałek, to nim pluje i nie bardzo chce połknąć. Herbatnik mu się rozpuszcza, to połknie. Ale tak jak piszesz, za którymś razem załapie:tak:Też się zastanawiam nad tym kaskiem. Na razie młody tylko się podnosi siedząc w łóżeczku, wczoraj wchodzę, a on stoi:szok: no ale giba się jeszcze na nogach i zaraz bęc! do tyłu i wydzwonił w szczebelki:cool: jak tak dalej pójdzie to prędko będę nabywała ten wynalazek:shocked2:
caterina ooo następna się ztuningowała przed weselem;-) Baw się dobrze Kochana!!! pojedz, popij, potańcz i fotki rób!!!
A ja znowu coś mam ze spaniem...to znaczy z ejego brakiem:crazy: No tłukłam się na łóżku tak gdzieś do 2 w nocy, o 4 młody pobudka na jedzenie, o 7 już wstał do zabawy, no i lekko senna jestem;-) kawkę spijam to może mi przejdzie..bo oczywiście młody śpi, a ja zamiast się zdrzemnąć, to na kompie siedzę:-p

cześć :tak:

ja spijam kawkę ,wyspana wypoczęta i na 13 do fryzjera zmykam na czesanie ;-)Caterina ,ja już brew zrobiłam ,pazurki i depilację też ,co do prezentu to bez przesady duży nie znaczy fajny :cool::tak:a ja wolę takie przydatne niż kurzołapki na półkach chodź sama mam komodę całą w pluszakach :laugh2::laugh2::laugh2:
u NAS Młodzi zażyczyli winko :tak: Caterina baw się dobrze :-)

Muma kask super a Oli fajny chłopczyk też takiego chcę !!!!!:wściekła/y::tak:;-)Muma a do mnie też miałaś przyjechać :-p
katiuszka zrób coś dobrego to zobaczysz ,jak wszystkie przylecą :laugh2:

tere dobrze ,że u Was już po chorobie.
Aleksis :** jak u Ciebie jakie plany na weekend?Ty to zawsze masz coś fajnego ;-)
kok.o ,Gatto,alex :*** ,aronka (mam nadzieję ,że nikogo nie ominęłam ) ja ostatnio zabiegana :-( robiłam wczoraj jeszcze dżemy ze śliwek i sok z malin :confused2:

a ja mam dylemat w co się ubrać :wściekła/y::no:

Helol babki

Katiuszka tez bardzo chetnie sie do Ciebie wybiore:tak: Jesli chodzi o jedzenie samodzielne, to w sumie mloda tylko ciasteczko wlasnie takie rozpuszczajace sie je. Je bardzo chetnie melona, ale ja jej musze trzymac, bo sie slizga i banan to samo, tylko, ze bananem sie krztusi. No skorke od chleba tez je sama i obrzeze od pizzy. Ale wlasciwie ona jeszcze sama nie siedziala, wiec sie balam jej dawac cosik. Teraz zaczyna ladniej siedziec w krzeselku to pewnie zaczniemy jakies warzywka.
Ciesze sie, ze mloda sie przeprosila z surowym jablkiem, bo od niedawna znow je jak jej zetre.

Caterina dawaj ziecia, obejrzymy;-)

Zuzanka ty we wszystkim super wygladasz, wiec cobys nie ubrala bedzie na pewno dobrze!

zuzanka Ty masz dziś wesele i nie wiesz w czym iść:szok::eek: noo podziwiam....ja bym chyba umarła, gdybym na tydzień wczesniej nie miała skompletowanej całej "wyprawki":sorry:ale tak jak Gatto pisała, cokolwiek założysz i tak będziesz wyglądała super!!! Ty tez baw się dobrze!!!! nooo ale nam sie dziewuchy wyszaleją:-p
Gatto zapraszam!!! zapraszam!!!:tak: no mój też skórkę zajada, chrupki kukurydziane, te herbatniki...yyy jakoś mu chyba to idzie:eek: spróbuję mu dać jakieś warzywka...ale gotować je wcześniej? tak na pół miękko chociaż? czy surowe??? kok.o pomóż:sorry:

Julkowi apetyt wrócił, co mnie oczywiście bardzo cieszy:tak::-) ostatnie kilka dni zauważyłam, że na obiad wsunie cały mały słoiczek bez mrugnięcia okiem, za pół godziny owoce jako deser, popije i za 3,5 godziny już widzę, że głodny. Tak więc dzis znowu wróciłam do dużych słoiczków i poszedł na raz:szok: potem popił soczkiem z wodą i poszedł spać:tak:nooo i to mi się podoba:tak::-p
tere fere niby czytałam wczorajszego Twojego posta, nawet coś tam odpisałam...ale dopiero dziś jakoś do mnie dotarło, że co Ty robiłaś??? wosk przelewałaś???:eek: ale że jak...to jakieś "czary"??? :eek: jakieś uroki odczyniasz czy jak to tam się mówi...:happy: nooo aleś się musiała wystraszyć tych Tymkowych płaczów, skoro łapiesz się takich metod;-) ale nie nabijam się, nie komentuję...sama siedziałam co niedzielę w kościele po złych wynikach Pappa i przed amnio....:sorry:

Ostatnia edycja:
Hej,

Ciesze sie, ze tymus juz zdrowy i jego mama spokojniejsza

Katiuszka Kochana, ja tez na koncu swiata, wiec do mnie chyba nikt nie zajrzy.. Ale jadac z Londka autem i tak przejezdzacie kolo Aachen, wiec kto wie? Zapraszam na kawe i ciacho
Z aaronka raczej sie nie spotkam, bo nie dostalam urlopu we wrzesniu ani w pazdzierniku. Jedynie w listopadzie zgodzili sie laskawie na 7 dni, no i w okresie swiateczno-sylwestrowym..Malo tego urlopu mam

Kasica, Zuzanka, Caterina wyhasajcie sie do rana, popijcie i pojedzcie dobrze! I polamania "obcasow" zycze
Caterina fajny prezent, nie kolejny setny misio pluszowy. Takiego gryzaka pewnie by sami nie kupili, bo drogi a tak potomek bedzie mial wypasiony

Alex sie nie ujawnia nam to.. Kochana, daj znac jak sobie radzicie

Muma podobalo sie Julce?Zadowolona jest? Rodzinka w komplecie to i Olus happy
Gatto a co u Ciebie?

Ja dzis zero planow.. Wyskoczylabym gdzies dzis poskakac.. Ale moj M to "uwielbia" takie klimat

Wczoraj doc mi powiedziala, ze znalazla kolejna mala cyste... Cholera.Ale IUI nie przerywamy, kolejna wizyta w ten pon, jak pecherzyk bedzie dobrze przyrastal, to IUI w srode moze juz...Raczej watpie, licze na 14dc na sobote.. Troche brzuch mam skluty bo zle jakos sie wbijalam, e tam, do wesela sie zagoi;-)

Wlasnie kombinuje wypad na miasto wieczorem z przyjaciolka...Jak nie pozasypiamy, to wyskoczymy.

Milego weekendu Kochane

elooo
caterina ooo Ty faktycznie tez dzisiaj wesele obskakujesz! baw sie dobrze, wyszalej, zjedz ile wlezie, w koncu jak dają to trza jesc;-):-D:-D
Aleksis :*** to pewnie clubbing bedzie uprawiany tym razem? ;-):-) udanego wieczoru i trafcie potem do domu;-):-)

katiuszka hyhy z surowymi warzywami nie da rady samymi dziasłami. Moze spróbuj od brokuła zacząć, bo taką różyczke łatwo chwycic za "nóżke" (taka zeby,ja wiem..ze 3-4 cm miała, nie za mała). Tak samo z kalafiorem mozesz zrobic. Ja gotuje na parze do miękkości, ale nie całkowitej, tak,zeby nie rozwaliło sie jak weżmie do łapki (chwyt niekontrolowany maja te dziecie, jak złapie i ścisnie to koniec;-):-)) Najlepiej sprawdzic samej czy dasz rade samym językiem i podniebieniem rozgniesc kawałek, (niekoniecznie na miazge;-)). Fasolka szparagowa tez jest super do takich treningów. Inne warzywa gotuje albo pieke w piekarniku (hitem jest burak;-)) a potem kroje w słupki, niegrube, tak zeby swobodnie w łapke chwyciła ale tez zeby same sie nie łamały.

a ja mam teraz z godzine wolną bo eM wziąła Mloda na spacer... kawke se popijam i chyba zalegne przed tv:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny (wszyściuchne) za miłe słowa i w ogóle!:tak:

No katiuszka szkoda, że tak daleko jesteś, bo można by było się kiedy umówić z dzieciuchami. :-p
A te czary to przelewanie wosku. Jakieś stare wiejskie zabobony, ale jak już wszystko zrobiłaś z rzeczy faktycznych, to nie zaszkodzi spróbować metody niekonwencjonalnej. Nie wierzę w takie rzeczy, ale dla świętego spokoju...

Od imprezowiczek poprosimy zdjęcia na fejsie oczywiście. Ja jak już coś będę miała po chrzcinach to wstawię.
Tymkowi schodzi wysypka, ale dziś rano wyglądał tragicznie, byłam przerażona, bo wyglądał jak by miał poparzoną skórę, albo jakby miał naczyniaki płaskie.

Spadam. Wpadnę w poniedziałek, jak się ogarnę, albo nie wpadnę, bo mam imieniny i chyba zajrzę do salonu ze słodkościami.

Ahoy!

Do góry