reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

aaronka udanych wakacji!!!
tere fere Tymek skończył pół roczku!!!! pierwsze mini urodzinki:tak:wszystkiego najlepszego Bąblu:-)
spadam do łóżka, bo serio ledwo patrzę na oczy...

reklama
eloo:happy2:
ja znów po ciężkiej nocy:-( serio, czasem mam mysli takie,zeby na mm sie przerzucic i wyspac w koncu...heh:-(
i dzisiaj powiadomilam zlobek ze Ewa dzisiaj bedzie nieobecna... japitole, ja wcale nie chce jej tam posyłać chyba..:baffled::baffled:

Tymek wszystkiego najlepszego!! :** :-)

Ciekawe jak tam dzisiaj pierwsze dni w szkole u Julki, przedszkolu u Cuda i żłobku u Misi:-)

pozdrowionka, ide se kawkie zrobić:-)

Hej Dziewczynki,

No ja wracam na bb w normalnym trybie ;-) Zostaliśmy z Olciem sami w domku :tak: Oczywiście dziś już jest smętny, widać ,że szuka Julki, rano od razu poczworaczkował do jej pokoju a tam pusto ..:baffled: No ale zadzwoniliśmy do niej i mordka mu się śmiała od ucha do ucha:tak:
Julka zestresowana, nie nauką bo z tym sobie poradzi ale nowymi ludźmi , no wiadomo o co chodzi. Będzie mieć w klasie 3 chłopców ze starej klasy więc fajnie, że nie jest zupełnie sama. Dziś się wystroiła we wszystkie nowe ciuchy, do tego te -4kg i w miarę zadowolona pojechała.
Czy słyszałyście kiedyś żeby wychowawcą w gimnazjum był pan od WFu ?:-D Ciekawe czy chociaż młody i przystojny bo 18go mam zebranie :-p
11 września jadą wszyscy pierwszoklasiści na wyjazd integracyjny do Ślesina a słyszałyście, że ma lato piękne wrócić ? SUper, bo dzisiejsza pogoda to tylko usiąść i płakać...

kok.o - rozumiem Cię...:-( A może wystarczy od listopada, jak masz od stycznia wrócić ??? Jeszcze 2 mce i już by sobie chociaż przemieszczała się z miejsca na miejsce ?? Z drugiej strony to tak jak wczoraj kasia.natka napisała na fb my to gorzej przeżywamy niż dzieciaki..:sorry2:
i&&&&&&&&&&&&& za Misię i Cuda !! I czekamy na relację !!!:tak:

Aleksis jak się czujesz ?? Ja cały czas mocno wierzę i &&&&&&&&&&&&&&&&:tak::tak::tak:

aaronka - ale macie fajnie, będzie super pogoda i luz wszędzie, czekamy na piękne zdjęcia , bawcie się dobrze !!!:tak::-)

tere fere - uściskaj półroczniaka od ciotki Mumy - teraz to już duży chłopiec :tak:

katiuszka -
odespałaś trochę ??:-) Czas popisać na forum !!:happy2:

Buziaki dla Wszystkich !!!:-):-)

hej!!!!!!!!!
Dziś moja siostrzenica po raz pierwszy poszłą do szkoły,do pięciolatków.Dziś było spoko,tylko apel,rodzice byli,siostra mówiła,że w porzadku było...zobaczymy jak to od jutra będzie,jak nie na żarty szkoła się zacznie!!!Ach,było dobrze,jak "zerówkę"zaczynało sie od 6 lat!!!!,a nie nasz GŁUPI RZAD,wymyśla idiotyczne ustawy i małe dzieci muszą iść wcześniej do szkoły!!!!!!!!!dla mnie to jest CHORE!:angry::angry::angry:
Ja,z rana zrobiłam sobie przejażdzkę rowerkiem:tak:,8 km.przejechałam.
Do pracy mam na popołudnie.Pogoda okropna,zimno,wieje....:-(
Jutro do krawcowej,po odbiór sukienki:-)
Aleksis,trzymam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam,

Muma-nie smutaj sie.Olus sie przyzwyczai, ze Julka bedzie od popoludnia.Jednak przykre, jak taki maly ludzik teskni i szuka kochanej towarzyszki do zabaw. Taka duza core juz masz, o matko.Dumna jestes z niej, ze wyrasta na piekna i madra kobiete.Eh, az zazdroszcze...

Terefere i siup, Timek juz ma 6 miesiecy... Gratulacje i caluski dla Solenizanta!
Katiuszka wyspalas sie? A jak zakupy wczoraj'?Zapas czapeczek uzupelniony?zdawaj relacje
Kok.o a Ty?Chandra troche przeszla?
Kochane, nie dziwie sie Wam (Alex, Kasia.natka, Kok.o) ze tak trudno Wam jest powierzyc Wasze Skarby komus obcemu...Ale coz, taki system i takie zycie. Trzymam kciuki aby sie wszystko udalo!

Inne matki moglbyby zostac z dziecmi, ale sie "musza realizowac" na innym polu...Nie rozumiem za bardzo, bo sama wolalabym zostac z Maluszkiem w domu i nacieszyc sie macierzynstwem.Tyle zawsze, ze ta kasa

Mnie z objawow prawdziwych to bola (.)(.) dalej...Skurczy w macicy jakos od czwartku nie zaobserwowalam, ale wcinam progesteron, aspiryne w niskiej dawce, magnez, kwas foliowy. A ze schizowych to niw mam, bo sobie zdaje sprawe, ze dalam d..y na calego z ta ostatnia IUI i raczej wyjdzie guzik-chyba, ze Cud sie wydarzy

Ale z bolacymi syskami to czasem mialam tak, ze na @bolaly, choc termin @wyszedlby tak na 8-9 wrzesnia

Kasica a jak Wasze plany z IUI? Byliscie juz w klinice omowic strategie, bo cos mi umknelo

Aaronka-Zycze Wam wspanialych wakacji i szczesliwego powrotu do domku!

Ani@k Kochana daj znac choc slowko!Plizzz!

Zuzanka to chyba kosztuje naleweczke malinowa, czy aby dobra wyszla i moze juz sie kimnela po tym smakowaniu:-D

Muma, Aleksis :** dzieki ...
tak własnie siedze i mysle, czy nie pogadac z dyrektorka zloba zebym moze miejsce opłacała przez wrzesiem i moze jeszcze pazdziernik a Ewa w domu by była... albo co którys dzien zaprowadzałabym ją, jako taki wypad na zabawe z innymi dziecmi;-).. zobaczymy. Kurcze, ciezko jest, ale naszczescie tylko mnie, Ewa nieczego nieswiadoma jest;-):-)
Muma Olus szybko przyzwyczai sie,ze Julcia po południu bedzie go bawić, a rano ukochana mama z cycami;-):-):-)
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte nadal:tak: bedzie naturalsik jak nic!! :*

eeeeech do tego złego humoru zadzwonił kolega z pracy z jakimis pretensjami (niesłusznymi) i mnie wk..wił... spuściłam na szczaw, ale wnerw pozostał.. durny kutas:wściekła/y:

kasica heh, i jeszcze ogłoszenia społeczne, reklamy wszedzie jak to super zajefajnie ze dzieci od 6 roku zycia do szkoły idą... Wg mnie powinni rodzice decydowac czy 6 czy 7 latki posłac do szkoły. Dzieci roznie przezciez sie rozwijają i dla jednych jest to ok, dla innych za wczesnie..

Aleksis - po prostu tak się stało i kto wie czy to dobrze, że tak właśnie :tak: &&&&&&&&&&&&& Nie stresuj się już teraz tylko dbaj o siebie:tak:

kok.o no musiał Ci się ten kolega z pracy nieźle narazić !;-) TAk jak piszesz z tym żłobkiem to by było idealnie chyba:tak:
A co do tej reklamy to się śmiałam z eMem, że Olka zapiszemy bo na końcu tam mówią po prostu: zapisz swoje dziecko wcześniej do szkoły.
Już go widzę jak zapitala w skarpetach abs z tornisterkiem na plecach:-D

Szyszunia
widzę już szaleje na fb - czekamy na relację !!!:tak:

Witam sie jako ŻONA:-D:-D:-D
Dziewczynki pozbieram myśli, "wygonimy" gości, to zdam relacje!
A tak krótko to jestem bardzo szczęśliwa, myślałam ze wesele skończy sie max 1:00 a skończyło sie 4:30, wiec było pięknie! Goście dopisali i bawiliśmy sie świetnie.

hej dziewczyny!
Wpadam tylko na chwilę, póki mi laptok działa, bo mi się kabel od ładowania spierniczył...eee chyba Juluś się do tego przyczynił, ciągnąc go niemiłosiernie:crazy: Zamówiłam nowy, ale nie wiem kiedy przyjdzie. Gdybym nie dostała na dniach, to raczej nie będę za często wpadać...o ile w ogóle...bo na eMowym stacjnarnym to nie chcę...To tak tylko gwoli wyjaśnienia na przyszłość mojej ewentualnej nieobecności:tak: eee nie jest tak źle...przecież mam neta w komórce:-D damy radę!!!
kok.o ojjj współczuję...spróbuj można na razie tak jak piszesz, może zacznij od zaprowadzania na zabawę, niech się przyzwyczai do dzieci, Ty sobie siądzieszz boku i zobaczysz jak Ewunia to znosi. Jak się okaże, że ok (a tak na pewno będzie) to i Tobie będzie łatwiej ją zostawić na dłużej, bo będziesz wiedziała, ze dobrze sobie radzi i zbytnio nie tęskni. No a jak tam jeszcze jest monitoring, to już w ogóle super!!! zawsze rzucisz oczkiem na córunię mamusi:tak: No jakoś to będzie!!!!
Muma to Oluś pare dni może trochę marudzić, nie? zostanie sam z Tobą...może być lekko znudzony;-)nooo mój Julek to się ze mną ewidentnie nudzi:-p nakupowaliśmy mu wczoraj kupę zabawek, świecąco-grających...na razie jest szał!!!:tak:zobaczymy na jak długo...a i przede wszystkim dostał dziecięcego laptoka, żeby od mojego się odpierwiastkował:-p ale na razie woli maminego:angry:
Aleksis Kochana, nic już teraz nie poradzisz! nie ma co się zamarwiać...może tak miało byc?:tak: natural będzie jak się patrzy!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a czapeczek nie kupiłam...eee to znaczy jedną..zimową....no al eto jedna...to tak jakby wcale:-p
szyszunia miło Cię "widzieć" po weselu...zwłaszcza taką szczęśliwą!!!! super, że jesteś zadowolona i wszystko odbyło się tak, jak sobie to wymarzyłaś i zaplanowałaś. Czekamy na szczegółową relację:tak:
A nie wie ktoś co u ani@k??? wyszli już do domu???
Lecę jeszcze na fb, obejrze co tam się dzieje i pewnie tyle na dziś mojego siedzenia w necie:crazy:
Miłego dnia babeczki!!!!

edit: już widziałam! Patryś jedzie do domu! trochę ich przytrzymali...ale jak trzeba...Aniu, jak znajdziesz chwilkę, to napisz jak sobie dajesz radę i czy opanowałaś juz instrukcję obsługi małego bąbelka :)

Ostatnia edycja:
reklama
koko kurczę no ciężki orzech do zgryzienia, może pogadaj z dziewczynami, które też wcześnie posłały malucha do żłoba. Może będzie Ci łatwiej...a pomysł z wizytą co któryś dzień uważam za bardzo dobry, przyzwyczaicie się obie.
A mm ja polecam, ale każda mama musi działać według własnego sumienia oczywiście.:tak:

Muma no pogoda 16to dniowa mówi, że ma być przepięknie i ciepło, ale czy wierzyć? Jak przyjdziesz z zebrania, to daj znać czy WFista przystojny...:-);-)

kasica czekamy na fotki sukienki, pamiętaj...

Aleksis ja miałam jak Ty, objawy takie same. Niby na okres, ale na okres mniej bolały niby, a tu II krechy jak malowane! Życzę Ci tego i trzymam &&&&&&&&&&&&:-)

Szyszka super. Ja wspominam swoje wesele jako najbardziej zajebistą imprezę na jakiej byłam, Ty pewnie z tego co piszesz to też:-D

U nas dziś wszystko stanęło na głowie...hehehehe
Tymek przez sen bardzo płakał o 6.00, nie mogłam go uspokoić niczym, buziakami, głaskaniem, spokojnym głosem, płakał głośno jak nigdy na jawie nie płacze. No więc wzięłam go na ręce, przytuliłam i się obudził, przestał płakać. Ale już ze spania doopa. No więc jak po kaszce go zmogło o 9.00 to ległam z nim w sypialni na dużym łóżku. Wyłączyłam telefon, bo zawsze wtedy coś chcą laski z salonu, a że najdłużej 1,5godz śpi zazwyczaj to niczym się nie przejmowałam. Budzi mnie domofon, wcale bym nie odebrała, ale Tymek się obudził, to wstałam. A tam przyjacióła: k..wa co się z Tobą dzieje! Dzwonimy wszyscy do Ciebie! Salon , eM, ja, co Ty odp..asz! Telefon Ci się zepsuł!?! ...Ja patrze na zegarek, a tam 12.20:szok::szok::szok: o fak!!!!!!!!!!!!

Do góry