reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć dziewczyny

muma u mnie nic ciekawego się nie dzieje ;-)

stoję ostatnio w kuchni i przetwory robię :-) dzisiaj zamierzam upiec ciasto kruche ze śliwkami ;-) te akurat pierwszy raz będę robić to zobaczę czy wyjdzie :tak:

uciekam na miasto ,miłego dnia ;-)

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
hejka!
u nas dziś pobudka o 6 rano:wściekła/y: na szczęście eM jest w domu, to małego odtransportowałam do tatusia i się jeszcze kimnęłam:tak:
W nocy nawet było spokojnie, a już się bałam, że nie pośpimy:-p
eee no to ja nie wiem co z tym deserkiem...Lekarz w Pl mówił mi, że w 7 miesiącu dziecko już ma jeść 3 razy mleko (w tym kaszki) obiadek i deser - jako osobny posiłek. Poczytałam jeszcze w necie i różnie babki dają...jedne tak jak Wy,deser pomiędzy posiłkami, inne jako odrębne danie. Jak ja małemu dam te owoce między mlekiem o 16-ej a kolejnym karmieniem o 20-stej, to przed spaniem nie wypije mi za dużo:baffled: jak zaraz po obiedzie to tego mleka o 16 też nie wypije. No to co proponujecie? wczoraj dałam mu taki ryżowy deser (ryż rozgotowany z mlekiem mm i owoce) zamiast mleka o 16 i o 19:30 wypił mi ładnie butelkę. Ja tam bym wolała, żeby jeszcze pił to popołudniowe mleko..ale wtedy nie wiem gdzie zmieścić ten deserek:confused: i kok.o nie śmiej się, że jestem przewrażliwiona:-pno nie umiem tego poukładać i koniec:no:
Lecę kuchnię ogarnąć, bo chłopaki na spacerze. Może i mój M. odbędzie taką męską rozmowę jak Twój tere fere;-)
do później!!!!
aaa jeszcze jedno pytanie:sorry2: w co się ubiera takie około roczne dziecko w zimie? tak samo jak wczesniej czyli w kombinezon? czy już kurtka? mamy zamiar pojechać dzis do sklepu, na razie rozglądnąć się, dlatego pytam...chyba kombinezon jest wygodniejszy, nie?

Ostatnia edycja:
czesc i czolem

Katiuszka ja myslalam, ze ty piszesz o deserku w sensie owocow. No jak ty dajesz z ryzem to jasne, ze trzeba traktowac jak osobny posilek, bo to jest niezla bomba.
Jesli chodzi o kurtki czy kombinezon, to sama nie wiem, ale ja postawilam na kurtke i Gattinka ma dwie na zime. Nozki w wozku zawsze mozna przykryc kocykiem, a w tym kombinezonie to mnie sie wydaje, ze dziecko jak mumia sie czuje.

Moja mama nam przygotuje golabki na sobote...mniam!!

Ja wczoraj sie wzielam za domowe porzadki, bo mialam bangladesz normalnie:baffled:

Zuzanka ja tez dawno nie jadlam, dlatego sobie zazyczylam :tak:

Jakis wyjec mi wyje kosiarka za oknem, a dziecko mi spi:wściekła/y:

Kurcze, przynioslam torby z garazu z zamiarem pakowania sie, ale taaaaaak mi sie nie chce, ze szok! sama nie wiem co wziac, bo niby jest cieplo, a wieczorami zimno (przynajmniej taka mi mama mowila) i wyjdzie na to, ze mi pol szafy bedzie potrzebne na tydzien :baffled:
Wyciagnelam miecho, znaczy indyka i chyba zrobie takie bitki na winie....nie mam jakos innego pomyslu:eek: tylko, ze nic mi sie nie chce:-(

Jak któraś szuka inspiracji na obiad to daje linka, ja dziś to serwuje...
Kotleciki ryżowe ze szpinakiem i sosem jogurtowym Składniki: .. na kuchnia, potrawy - Zszywka.pl

Ja w super-farmie dziś zakupiłam, chusteczki nawilżone, CLEANIC 11.99 za 216szt, wiec tanio po 0.05gr, wzięłam 2 takie sety, w ogole dzis i jutro w super-farmie niezłe cenki, wyszłam obładowana i pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa w kasie
biggrin.gif
laugh.gif
a kolejka na koniec sklepu, po pieluchy lecę jutro bo tez cenka opada
yes2.gif

W realu nie było 1 i 2, od 3 sie zaczynało szaleństwo w pieluchach...

Szyszka no spoko po wizycie. Szkoda tylko, że tych fotek nie ma.

Zuzka mniaaaam
Gatto gołąbki mniaaaam
katiuszka u mnie jest to samo z deserkiem,(niejadki takie są) ;-)dlatego daję jako posiłek, ale wstrzelam go tak, że 2 godziny jest odstępu przed mlekiem i po mleku, tzn po deserku to szybko jest głodny, więc czasem po godzinie mu daję mleko. Tak robię w przypadku samych owoców, a jeśli mieszam z czymś to osobny posiłek, bo nie zje mi wszystkiego.

U nas dziś spoko. Teściówka była u małego, ja byłam w pracy. Humorek od rana małemu dopisywał. No i teraz też ładnie się bawi. Potańcował trochę i turla się po macie.

zuzanka i kto tu kusi???;-):-) Ty to dopiero narobiłaś mi smaka na to ciasto!!! a u mnie piekarnika dobrego brak...w sumie chęci też...no to skąd wezmę takie pyszności:-p
Gatto ja chyba obstawiam kombinezon...ale jeszcze nie jestem na 100% pewna. Byliśmy w sklepach, ale nie ma nic ciekawego. Niby dobrze mówisz, że nóżki kocykiem przykryć można...z tym, że nie mojego Julka!!! on się w trzy sekundy rozkopie. Mam wprawdzie taki zimowy śpiworek do wózka, może tego by nie skopał:baffled:
No a ten deserek, to właśnie były same owoce, ale stwierdziłam, że na oddzielny posiłek to coś mi to za liche jest i rozpaćkałam ten ryż na mleku mm. Ale chyba nie chce mi się tak wydziwniać. Dalej będę dawała mu to mleko o 16, ile wypije tyle wypije. Jak więcej to dostanie mniej deserku-owoców i na odwrót.
Czytałam teraz na opakowaniu mleka i tez tak pisze, że w tym wieku dziecko powinno wypijać między 500-600ml dobowo. U nas te 3 razy to jest 540ml, dlatego myślałam, że lekarz mi dobrze radził, żeby opuścić jedno mleko. Ale coś mi to nie wychodzi na razie...
Ahaa rozmroziłam dziś moją zupkę buraczkową dla małego. Jakaś taka wodnista była:baffled: tez takie macie? niby zjadł...ale te słoiczkowe to dużzzzo gęściejsze są:baffled:
szyszunia no to gratuluję udanych zakupów!!! rób zapasy, rób, bo potem to tak szybko z domku nie wyjdziesz;-)
oki, uciekam, bo młody powstał:-p

reklama
Katiuszka ja obstawiam kurtke, bo wiesz...u nas nie ma zim na minusie, wiec dla mnie to jest lepiej. Ale dla dziewczyn z PL i dla ciebie pewnie kombinezon jest lepszy.
Jak zrobilas buraczkowa? to znaczy co dodalas oprocz buraczka:-p aaa i jak zupa jest za wodnista zawsze mozesz zagescic jakim kleikiem czy kaszka manna :tak:

Do góry