hejka!
u nas dziś pobudka o 6 rano
na szczęście eM jest w domu, to małego odtransportowałam do tatusia i się jeszcze kimnęłam
W nocy nawet było spokojnie, a już się bałam, że nie pośpimy
eee no to ja nie wiem co z tym deserkiem...Lekarz w Pl mówił mi, że w 7 miesiącu dziecko już ma jeść 3 razy mleko (w tym kaszki) obiadek i deser - jako osobny posiłek. Poczytałam jeszcze w necie i różnie babki dają...jedne tak jak Wy,deser pomiędzy posiłkami, inne jako odrębne danie. Jak ja małemu dam te owoce między mlekiem o 16-ej a kolejnym karmieniem o 20-stej, to przed spaniem nie wypije mi za dużo
jak zaraz po obiedzie to tego mleka o 16 też nie wypije. No to co proponujecie? wczoraj dałam mu taki ryżowy deser (ryż rozgotowany z mlekiem mm i owoce) zamiast mleka o 16 i o 19:30 wypił mi ładnie butelkę. Ja tam bym wolała, żeby jeszcze pił to popołudniowe mleko..ale wtedy nie wiem gdzie zmieścić ten deserek
i
kok.o nie śmiej się, że jestem przewrażliwiona
no nie umiem tego poukładać i koniec
Lecę kuchnię ogarnąć, bo chłopaki na spacerze. Może i mój M. odbędzie taką męską rozmowę jak Twój
tere fere;-)
do później!!!!
aaa jeszcze jedno pytanie
w co się ubiera takie około roczne dziecko w zimie? tak samo jak wczesniej czyli w kombinezon? czy już kurtka? mamy zamiar pojechać dzis do sklepu, na razie rozglądnąć się, dlatego pytam...chyba kombinezon jest wygodniejszy, nie?