reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Gatto kroisz kabaczku tudzież cukinie w kostkę do gara, ciut podlewasz wodą, żeby się dusiło. Jak się poddusi dodajesz paprykę w kostkę. Głównie czerwoną, ale dodaję jeszcze żółtą i pomarańczową, po 10-15min dodaję rozdziabdziane pomidory surowe albo z puszki, doprawiam po swojemu (pieprz cayenne, papryka ostra, sól i majeranek) Robi się paciaja, można dodać mięsko jak chcesz i jesz jak bigos. Pyszota! Typowo polsko-węgierskie danie.

Tere fere ja nie jestem zwolennikiem pompastycznych tortow, wiec jakos nie bardzo pomoge, bo mnie sie podobaja te najprostrze (31 i 32) no ewentualnie ten z bucikami (27) :-D

Wlasnie weszlam sobie w google poczytac o tym leczo i jak ja sie uchowalam tyle lat nie znajac tego? toz to ponoc bardzo popularna potrawa:zawstydzona/y:

Nie mogę tych mniejszych, bo mam 40 osób na chrzcinach i musi być piętro chociaż jedno. Ale ten 27 jest ok.
No a leczo to danie na prawdę popularne. Może po prostu Twoja mam nie lubi lecza, więc tez nie robiła i dlatego nie znasz.

Dobra babusy, mam FB.
Zapodajcie na priv siebie.

Ostatnia edycja:
tere fere

sorki za jakość (zdjęcie z telefonu) My mieliśmy tort z białej czekolady z marakują z żelką malinową. Sam tort pycha. Masa lukrowa - mocno słodka.

tort.jpg

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry