reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka no co Ty???:eek::baffled: pewnie ze nie odebralam tego tak:baffled: ja tez tylko napisałam jak ja robie;-):-) Gdyby dzieć mój był mniej wybredny to jednocześnie dawałabym troszke papek i stosowała metode BLW. No ale skoro sie nie da, to pozostaje mi zaufać dzieciowi, w koncu załapie przecież jak sie je;-)

aaa i wiesz co, u mnie tak właśnie wyglądały poczatki przebijania sie zębów;-) kwękania, marudzenia cały dzień i pobudki w nocy co godzina.... jeszcze kilka dni i przejdzie;-) a potem następne zęby:-D

Ostatnia edycja:
reklama
kok.o mówisz, że to zębole??? powiem Ci, że z dwojga złego to wolę, żeby to było z przyczyny zębów, bo wiem przenajmniej...eee mam taką nadzieję, że w końcu mu to przejdze. Bo już się obawiałam czy aby nie przestawiło mu się przez ten pobyt w Polsce:baffled:
Nie orientujesz się może czy te czopki można dawać co noc? ewentualnie zostaje paacetamol:sorry:szukam w necie, ale nie mogę nic znaleźć. U nas na razie bardzo się sprawdzają, mały całą noc prześpi, budzi się tylko na jedzonko. To są homeopatyczne, niby na ulotce jest napisane, że stosować przy ząbkowaniu...ale sama nie wiem...Muma a Ty coś wiesz na ten temat? stosowałaś je?bo pamiętam, że pisałaś o nim chyba kok.o właśnie...
Żadna nie ma jakiś wieści od Ani??? kurka...wysłałabym jej smsa, ale może nie wypada:baffled:

zuza bawcie się dobrze !!! :tak::tak:

Ciekawe co u Ani ??? &&&&&&&&&&&&&& Nie odpisała mi na smsa porannego tzn że chyba niedługo będziemy znów ciotkami:happy::happy::happy::tak::tak::tak: Już i tak niezłe z nas ciotki :-D

Oli nauczył się spać w dzień na wakacjach i narazie mu tak zostało, SUPER !

katiuszka ja stosuję tylko Dentinox jak marudzi na dziąsła + chłodne gryzaki + jak już mega jest ciężko Pedicetamol przed zaśnięciem.
On się na szczęście rzadko w nocy budził nawet przy zębach, jak już zasnął to spał..
Czopki homeopatyczne Viburcol z julką stosowałam, działały ale teraz chyba na receptę są.

Ostatnia edycja:
Ania &&&&&&&&&&&&&&&&&&. Dziś jak się kładłam o 2:00 właśnie myślałam o Tobie.... Teraz odpalam BB i czytam że Wy już w szpitalu..&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

koko. podawałaś Ewie dyńkę??? jest słodka i rzadko które dziecko jej nie lubi.

katiuszka
u nas zęby też objawiały się w ten sposób, że co 30-50 min wstawałam do Jagody. U nas paracetamol ani żel nie pomogły Trzeba było przetrwać...a jak sie przetrwa to sie uspokoi:)

Dzięki dziewuszki:tak:
Muma z tymi czopkami to jest tak, że co apteka to jest inaczej, w jednej każą receptę dać, w innej nie. No ja sobie zakupiłam ze 3 opakowania i jeszcze polecane krople Camilla. No nic..jakoś przez to przejdziemy:baffled:
Ojjjj to jak Ania nie odpisuje na smsy, to nie ma innej opcji jak Patryś się rodzi!!!!! :szok::tak:
aaronka a jak tam wstawałaś do Jagódki, to co z nią robiłaś jak marudziła czy płakała? uspokajałaś, zasypiała i tak w kółko? może głupie pytanie...ale ja to nie wiem co innego z nim robić:sorry:
aha a ten Pedicetamol to odpowiednik Paracetamolu? bo tu oczywiście tylko to drugie, ale jakieś junior chyba czy baby...lekarze każą dawać ile się chce...eee to znaczy ile trzeba, ale ja też daję w ostateczności.

reklama
aaronka probowałam taki wynalazek słoikowy "dynia z ziemniakami", tez nie weszło;-) w piekarniku mam teraz bakłażan i kalarepe... zobaczymy:-)
a może spróbuj "dynia z jabłkiem". Skoro owocki lubi, a dynia słodka, może się nie pokapuje i zje. A potem łatwiej przyjmie samą dynię czy z ziemniakiem. yyy to jak dyni z ziemniakami nie połknęła, co to słodkie przeciez jest, to o szpinaku z ziemniakami czy brokułach to pewnie nie ma co myśleć, nie? to takie paskudztwo, że serio pełen szacun dla dzieci, że to jedzą (no niektóre;-)) a łosoś z cukinią i ziemniakami??? feeee śmierdzi mi do dziś jak sobie o tym pomyślę:-pnooo aleee zdroweeee:tak:

Do góry