reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzien doberek,

witam sie znow z pokrzywka na calym ciele, wrrrrrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tere fere, ladniutko!!! ja tez uwielbiam takie kolory i tez mam posciel i ochraniacze waniliowe w takie misie jak ty :tak:
A ta rogowka to sie rozklada czy trzeba spac z nogami zwisajacymi ku podlodze :confused::-)

Nasza mloda ta noc tez z nami przespala...maruda jakas byla:-( Ja akurat srednio lubie z nia spac, bo ona kopie jak zrebak i wcale nie jestem wyspana:-(

Kok.o a Ewcia juz siedzi sama? czy jeszcze nie?

reklama
cześc Dziewczynki,
Gatto - a ta pokrzywka to od słońca?

co do samodzielnego siedzenia - jak masz zamiar coś se wkręcać to wyluzuj, pytałam lekarza (tego zaufanego), dziecko uczy się tej umiejętności w 9mies. (taka norma), zdarza się wcześniej, ale w 9 jest jak najbardziej ok

Tere - pokoik fajowy, chociaż u nas bardziej ostre kolory dominują

wybaczcie, że na szybko, ale u nas szpital - dzieci chore,mała na antybolu, wrr
no i ciąg dalszy problemów z netem, na montaż nowego kabla potrzebują 14dni:crazy:

Alex nie, nie absolutnie, pytalam z ciekawosci, bo Ewcia prawie 7 miesiecy i jestem ciekawa czy Kok.o wprowadzila juz to zywienie smiesne BT cos tam:-)

Pokrzywka nie wiem od czego:wściekła/y::wściekła/y:

eloo
witam sie nieprzytomnie...dziś Młoda budziła sie co 0,5 -1 h:szok: ...masakra...
Gatto dzieć nie siedzi sama, na kolanach tylko utrzymuje sie prosto. BLW wprowadzam, ale ortodoksem nie jestem. Młoda łyzeczką tez je, kaszki i papki owocowe 1x dziennie. Drugi 'posiłek' bezmleczny to własnie próby samodzielnego "jedzenia", ktore na razie polegają na bawieniu sie jedzeniem, rozpaćkiwaniu, rozrzucaniu, czsem poliże coś(i sie skrzywi;-))...i potem ,jak juz sie znudzi, to cyca dostaje jak jest glodna;-):-) Sadzałam ja na kolanach, ale teraz na lezaczku z podniesionym oparciem ja sadzam, bo wole miec kontakt wzrokowy i pokazywac co i jak sie robi z tym jedzeniem;-):-)

Hejka,

Witam się w szale przygotowań do wyjazdu co z moim pełzająco-drącym się Syneczkiem nie jest wcale łatwe ufff;-):-)

alex - trzymam kciuki za Maluchy żeby szybko doszły do siebie, kurczę chorować w taki upał niefajnie jest:baffled:

CO do siadania , raczkowania , chodzenia to ja też olewam co piszą inne matki ( w większości chyba jednak ściemniają:-D), u moich dzieci też raczej później niż wcześniej ale wszystko na spokojnie i we własnym tempie :happy:

Wpadnę jeszcze później,

Buziaki dla Wszystkich, miłego dnia !!!:happy:

Hej,

Kok.o wczoraj sie wyspalas, to Mloda dala Ci do wiwatu... Pewnie przez te upaly, dziecko sie meczy, a nie ida jej zeby?
Ani@k misie sweet, ale zalcznik mi sie nie otwira
Gatto mi sie cos wydaje, ze masz uczulenie na slonce.Powinnas unikac slonca
Muma dasz rade, Julka pomoze. Tatusia wyslij na spacer jak wroci i bedzie luz blues
Alex cos kurcze chyba pecha masz, znowu Malenstwo chore. Albo od Cuda sie zaraza?
Kasica sie stroi...Dawaj zdjecia, ja chetnie doradze.No jakas kopertowke tez byloby dobrze wybrac,co?
Piekna-bardzo pomyslowe prezenty.Ale to chyba nie robota reczna,co?buciki slodziutkie, a pan Pepa ich pilnuje czy cus?
Aaronka-jak nastroj?lepiej?
Terefere-tak, oni moga sie z nas nabijac, ale my to nie.
Moj tez ciagle sie o cos pyta i czegos szuka, jakby od wczoraj tu mieszkal.Wszystkie chlopy tak maja:tak:
Zuza dalej na wojazach, Katiuszka w PL, a Tasza w Afryce czy doglada zwierzyny? Caterina chyba juz nas zapomniala

Ale upal u mnie, o matko

Ostatnia edycja:
aleksis no nie wiem,te zęby to juz by tak ze 2 miechy szły...idą i dojśc nie mogą;-):-)
kurcze, ciekawe,kiedy te upały sie skończa??? jak tam ma zamiar byc całe lato to ja w domu skisne, nie znosze gorąca wiec miedzy 10 a 16 siedze na doopie w domu:-( i Młoda tez.
W weekend jedziemy do rodziców, z noclegiem...chyba zaczne zaraz pakować Młodą, bo ona to ma nadbagaż!;-):-)
a, a motory to pozyczaliście czy na swoich pojechaliscie?:baffled:..yyyyy...chyba za daleko na motorową podróz...;-)

Aha.
Motoru nie wypozaczalismy, bo cena 70€ na dzien, powariowali
Raz mielismy Vespe, to poszalelilismy:tak:I potem na 2 dni samochod, wiec moglismy pozwiedzac. Ogolnie Sycylia bardzo droga jest w okresie wakacji, moze sie wybierzemy na motorach ale tak na wiosne.

Moze Ewunia tak ma, ze se pomarudzic lubi,ale jak potem sie do Ciebie usmiechnie to i tak jest najukochanszym dzieckiem

Mama Was na pewno bedzie rozpieszczac, a Ty sie wyspisz znowu;-)

reklama
hej

Muma ale już za chwilę będziecie w podróży, więc pakowanie to mały pikuś ;-):-)
Tere fajny pokoik.. słoooodki :tak: a łóżeczko to z Klupsia???? a z eMami tak jest.. ja teraz np. bardzo często słyszę sarkastyczne: 'Ty teraz nic nie robisz' :dry: no bo nie mam siły se myślę..
Kasica tylko się nie wymigowywuj ze zdjęciem!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alex__ niech Cuda szybko zdrowieją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak: buziaki posyłam :**** dla nich
Aleksis nie wiem czemu się nie otwierają.. może coś źle załączyłam :zawstydzona/y:
Gatto no właśnie.. może wapno pomoże??? ja na prawym przedramieniu zauważyłam że się coś robi ale jak już bardziej się zainteresuję to nic nie ma.. a jak zapomnę i przez przypadek się dotknę to znowu czuję że coś.. ale ani mnie to swędzi ani boli.. :sorry2:
Kok.o a może to odzew Ewci za to zdjęcie za kratami, co??? ;-):-) (ja jednak stawiam jak Aleksis - jest zbyt gorąco)

Do góry