reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma, widzę że masz swoich zwiadowców, dobrze dobrze.:tak:

Gatto a kiedy ostatnio byłaś na Polskiej Ziemi skąd nasz ród:-p

Szyszka
mój cukier ma zawartość cukru 93% i taki radziłabym Ci kupić...hihihihihihihi

An@k
z karaibów to przecież nie pociąg tylko samolot. Już robię z dużą ilością mleka!
A to uczucie parcia, wypychania na dolne partię łona to ja miałam ostatnie tygodnie non stop. Ponoć to normalne, bo mięśnie już nie wytrzymują i ledwo trzymają bęben i dziecia.

Ostatnia edycja:
reklama
to jak Ty będziesz bez doopy funkcjonować???? :-p
hu nołs....:-D
a tak na serio to myślę ze dwa/trzy dni dam rade, eMa będę wykorzystywać jak się da;-)
będę na boku lezec i juz, nie mam jeszcze żadnych konkretów, dziś w ogóle zapytam czy ten lekarz co mnie prowadzi robi takie zabieg, albo gdzie na NFZ robią, wiem ze nie chce wycinania tylko podwiazanie:tak:

Tere bo kicham też inaczej niż zwykle.. teraz takie 'kich' jak cnotka niewydymka ;-)albo starszak z przedszkola.. :dry: czyli przez kolejne 3-4 tygodnie będę się wlekła w żółwim tempie.. :elvis:
Szyszka jak leżeć to na lewym boku :tak: dopóki można oczywiście (do dziecka jest wtedy lepiej transportowany tlen - ma czym oddychać) a czopy jakieś jeszcze bierzesz????

Praktycznie tylko na lewym leżę, ale wiadomo jak to podczas snu, każdy bok zaliczam :tak:...
W nd odstawiłam czopy i maść, dziś kontrola, teraz jest ok...

Czuje straszny ucisk pod lewym żebrem, czyżby bobuch tak się ułożył i uciska?:eek:
Jejku Ania zerknęłam na twoj suwaczek i 35tc:szok:

tak to Bobuch :tak: na pocieszenie powiem że to przedsmak tego co będzie później.. te rozciągania są cuuuuudowne!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:
póki możesz śpij na boku na którym Ci wygodniej.. bo ja od kilku dni (3 albo4) próbuję się ułożyć na lewym boku, czasami mi się udaje tak zasnąć ale budzę się na wznak a wtedy jest prawdziwy maraton ze wstaniem :-) (jak taki robaczek który próbuje się przewrócić z pleców na nogi ;-))

yyyyyyyyy co 10-12 minut wyczuwam regularne napięcia Malucha.. boszszszsz :szok:

nie mylić z początkiem porodu, nie mylić z początkiem porodu, nie mylić... eeeee to chyba jeszcze nie tooooo...:dry:

o tak Szyszka.. na początku za sukces ustanowiłam sobie zdobycie 30 tc.. teraz 38 chcę zdobyć.. albo i 40 tc.. :zawstydzona/y::tak::sorry2:

Ani@k no weźcie się nie wygłupiajcie , ja wracam 11go wieczorem i masz być w dwupaku !! :tak: &&&&&&&&&Kładź się i uspokój łobuziaka:happy:

Matka była dwie godziny u dziadków, odegrała dobrą córcię, ani słowem nie wspomniała o mnie ani o dzieciach. ROzmawiała z babcią o pogodzie, pierdołach. Babcia podobno średnio zainterosowana a dziadek spał.
Mamy ja z głowy na jakiś czas...

tere fere -wczoraj trasę opracowaliśmy, pojedziemy jedynką ale tylko do Pelplina , potem przez Starogard Gd na Kartuzy i bokiem do Karwii :-) Może się uda nie stać nigdzie.

Ostatnia edycja:
mam kilka pustych po dr witt'cie.. większe i mniejsze.. mogę podesłać :tak:;-)

Nieeeeeeeeee, dzieki, juz wylookalam takie sloiczki fajne, ale moze se cosik w pl zrobie jak pojade :-):-)

aaa nie wiem czy to ma znaczenie ale moje (.)(.) są jakby 'sflaczałe' czy to może oznaczać że nie będę miała pokarmu??????

:confused:

One sie dopiero przygotowuja na ten nawal co przyjdzie :tak::tak::tak:

Kurde ty to jeszcze zaczekaj z tym rodzeniem!!!!

Tere fere eee w maju bylam....ale zawsze sie ciesze jak jade, bo tam wszystko taniej :-D no i hotel ***** z pelnym wyzywieniem mam za darmoche:-D

reklama
Muma, Gatto w ogóle to nad ranem obudziłam się z wrażeniem że Dzieć jest już 'na dole' u wyjścia.. ale mały spacer do łazienki wyrównał odczucie i ok, później ten spacer do sklepu.. napinania co 6-7 minut.. zadzwoniłam do koleżanki (tej co jest 2 tyg. nizej ode mnie w ciąży) powiedziała że też czasem tak czuje, aby się tym nie martwić.. i podczas rozmowy rzeczywiście się uspokoiło..
jak czytałam o fazach porodu to była mowa o skurczach.. podobnym bólu jak przy @.. ja tego nie mam.. tylko te napinania Dziecia.. tzn. tak jakby brzuch z lewej strony uwypuklony był przez plecki a prawy przez albo główkę albo du.pkę.. :sorry2:

Muma a może Twoja Mama była pod wrazeniem tego co zobaczyła :tak: że jednak nie jest tak jak to sobie wyobrażała.. że jednak Twoja opieka nad dziadkami jest wzorowa.. i to właśnie Ją zatkało.. :sorry2:

Do góry