reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Olapalo dzięki :happy2:
Ten polecany przez panią materacyk to komplet (zapakowane wszystko razem jest) więc 'klin' jest jakby w pakiecie ;-) kupując np. materacyk, podkład ochronny i ew. klin każdą z tych rzeczy osobno - kosztowało by więcej, komplet ekonomicznie korzystniej wychodzi..
Nad śpiworkiem się zastanawiam ale to jest rzecz na jednej z ostatnich pozycji na liście 'kupić koniecznie' no i jak spacery uskuteczniać będziemy to już chyba z lekka chłodem powieje.. zatem śpiworek później
Oliwka - mam nadzieję że zda egzamin :tak: (wydaje mi się ze jest przezroczysta)
Płatków mydlanych nie stosuje się w pralce??? :shocked2: ręcznie prać nie zamierzam.. o to muszę w takim razie kupić proszek.. czyli lista zakupów do zmodyfikowania :tak:

reklama
cześć dziewczyny

Ani@k golonka wyszła przepyszna :tak: ja wrzuciłam ją do solanki na dwa dni ;-)woda (aby golonka się cała w niej schowała) sól,majeranek ,liść laurowy,ziele angielskie i wszystkiego po garści ,soli sypnęłam chyba z 5 dużych łyżek no i potem gotowałam ją w tej solance aż zmiękła i do piekarnika na 220 stopni z termoobiegiem i na chrupko :tak::tak::tak: pyyycha wyszła .

katiuszka
pewnie nie pierwszy nie ostatni "guz" u Julka ,najważniejsze ,że nie nie z dużej wysokości :** a emem się nie przejmuj zawsze jest Nasza wina cokolwiek by się nie działo :confused2::dry:odpoczywajcie i bawcie się dobrze .

kasica
przepis sobie sama układasz w małżeństwie jaki będzie zależy od Ciebie.

ja już spakowana i prawie gotowa ,jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i w środę ucieczka na wypoczynek ;-) dziewczyny byłam w sobotę u gin i na urlop dostałam zapalenia pęcherza moczowego z zapaleniem stawu biodrowego,żeby było mało bakteryjny stan pochwy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: antybiotyk na 10 dni,czopki różnego rodzaju aa no i olejny cykl mam bezowulacyjny jak wrócę mam porobić wszystkie badania hormonalne już dostałam skierowanie :confused2:bolał mnie brzuch i coś tam mnie swędziało ale myślałam,że od żelu który zmieniłam a tu taki klops ,no nic wykuruje się na urlopie ;-);-):tak:

piję kawkę i uciekam jeszcze do optyka dla M płyn do soczewek ja okularki naprawić i pierdoły kupić.

Muma jak zakupy się udały?

Hej,

zuzanka - to już Wam życzę super urlopu, kurczę nie miało kiedy Ci się to badziewie przyplątać:dry: Mam nadzieję, że szybko minie:tak: I mam nadzieję, że odpoczniecie od wszystkiego co Was na co dzień męczy:tak:

A nam się zakupy nie udały bo nie pojechaliśmy wcale.. M wreszcie zaczął składać tą ławkę do ćwiczeń co dostał na rocznicę (najpierw musiał zrobić przemeblowanie w pokoju;-)) i okazało się, że część elementów jest pogięta i nie da się ćwiczyć :wściekła/y: Wczoraj był 9 dzień od zakupu więc oczywiście złożyłam oświadczenie o odstąpieniu od umowy i odsyłamy to i będę się teraz bujać z tym sklepem o zwrot kasy. Oby to nie trwało tyle co z wózkiem katiuszki:cool:

Ani@k - wiesz z tym Bambino to ja też się teraz bardzo nastawiałam bo przy Julci używałam - ale ostatecznie nie używam oliwki tylko krem Balneum, jest baaardzo wydajny i nie plami ubranek i szybko się wchłania, no i nie ma po nim przesuszonej skóry. Ale sama zobaczysz jak zaczniesz wszystko testować :tak: Jejku to już tak niedługo, już się nie mogę doczekać:-)
Co do proszku to ja prałam 7 mcy w Loveli i spoko a teraz wszystkie ubrania nasze już razem piorę w Vizir Sensitive z Biedry i też spoko:tak:

Lecę Dziewczynki bo dziś płacę przez neta rachunki swoje i dziadków i zaległą korespondencję wysyłam i takie tam.
Ale pogoda smętna to w sam raz:-p

Miłego poniedziałku !!!:-)

helol babolki

Muma z tym shoppingiem, to wiesz...co sie odwlecze... :tak::-D

Wy smarujecie dzieciaki po kapieli???? ja tego nie robie:szok::szok: powinnam???

Gatto hehehe, Ja smaruję bo jakiś czas temu mocno mi się przesuszał i w sumie tak zostało z przyzwyczajenia , ciałko ma nawilżone i fajnie pachnie:-) Ty już w domku ?

Gatto a Ty maleńką już możesz na ręce brać? bo ja nie w temacie ostatnio :zawstydzona/y::blink:

Muma dzięki mam nadzieję,że mój M odpocznie od zmartwień dziadkowych chociaż troszkę a z tym sprzętem co za doopki wcisnąć chcieli zepsuty , mam nadzieję,że się uporasz z nimi szybko i odzyskasz kasę &&&&&

ja od 13 do 19 mam na manicure ,pedicure i wosk klientki ;-) jeszcze zdałoby mi się przejechać do ikei ale nie wiem czy znajdę czas :confused::dry:

Milego dnia kochane

Zuza jejku!!!!!!!!!!!!!!! ale masz fajnie z tą wycieczką.. chwila wytchnienia a akumulatory mozna naładować na jakieś pół roku (jak nie więcej) :tak: tak mi się przypomniało ze Szyszka z wycieczki w Paryżu Dzidziola przywiozła.. moze Wam wpadnie w Chorwacji???? mimo tego zapalenia.. myślę że pogoda dopisze i szybko się tam wykurujesz :tak:

mój eM od przyszłego poniedziałku bierze urlop.. pyta mnie 'pojedziemy gdzies???' taaa ja bardzo chętnie, najlepiej w góry bym sie udała :dry: nie wiem czemu mi takie pytania teraz zadaje :cool2:

Muma ja też się doczekać nie mogę.. zleciało nie wiem kiedy.. i jak ktoś pyta który to miesiąc, to aż sama się dziwię że to już ósmy :sorry2: cieszę się i jednocześnie mam stracha.. czy dam radę i takie tam :sorry2:

Dziewczyny ile razy prałyście nowo zakupione ciuszki, raz??? i potem prasowanie??? czy dwa razy i prasowanie.. :zawstydzona/y: bo sobie myślę ze chyba na dwa razy w pralkę wrzucę :sorry2: tak zapobiegawczo..

dziś muszę zrobić pranie ale moich ciuchów, nazbierało się a czasu jakoś nie wystarczyło w weekend.. pogoda jest to szybko wyschnie, mam nadzieję..

Zuzanka u nas sa upaly to i w Chorwacji bedzie niezle:tak: ale masz fajnie :tak:
Tak moge juz brac mala od soboty tej tydzien temu:tak:

Ani@k no wiesz, gdzies zawsze mozna sie wybrac:tak:moze tam, gdzie nie ma komarow:confused:

Muma o kurde to moze zaczne, bo widze, ze ostatnio tez ma jakas skore z lekka przesuszona. Oliwka mowicie? mam Ziajka, moze byc? taaaa, my juz w domu, od wczoraj wieczorem. Zabralam sie za generalne porzadki i na razie wypucowalam tylko sypialnie i czesc lazienki jednej :zawstydzona/y:

a u mnie późnym wieczorem wszystko wróciło, cała noc nie przespana, nadal czopki ida w ruch, do pracy nie poszłam, leze na boku i kwiczę
unhappy.gif
kurna blaszka, kółko zamówione, czekam na przesyłkę

reklama
Wy smarujecie dzieciaki po kapieli???? ja tego nie robie:szok::szok: powinnam???

Jak mała była mała, to czasem smarowałam, a czasem nie. Generalnie mi się nie chciało :zawstydzona/y: ale nie ma co ukrywać, że kranówa dość mocno wysusza skórę i jest ona o wiele 'lepsza' jeśli się ją nasmaruje po kąpieli. Można smarować oliwką lub balsamem - według mnie balsam lepszy, bo oliwka się wolniej wchłania no i niestety brudzi/zatłuszcza ubranka. Ja używałam taki: balsam-nawilzajacy-soothing-naturals-johnsons-baby-250-ml.jpg- pięęęęknie pachnie! Tylko, że to johnson's, więc trzeba uważać (wiele mam się skarży, że ich produkty uczulają, więc nie każdemu podpasuje).

Oliwka - mam nadzieję że zda egzamin :tak: (wydaje mi się ze jest przezroczysta)
Płatków mydlanych nie stosuje się w pralce??? :shocked2: ręcznie prać nie zamierzam.. o to muszę w takim razie kupić proszek.. czyli lista zakupów do zmodyfikowania :tak:

Radzę Ci sprawdzić tę oliwkę - może posmaruj się trochę, odczekaj aż się nieco wchłonie i przetrzyj się białą chusteczka higieniczną :confused:

Płatków mydlanych nie wolno stosować w pralce - mydło pozostawia osad (napuść trochę wody do umywalki, wrzuć kawałek mydł
a, poczekaj aż się rozpuści i zobacz co się będzie potem działo z umywalką jak spuścisz z niej wodę...). Jak się płatków używa w pralce, to potem taki sam nalot robi się w środku pralki i można sobie w ten sposób w ekspresowym tempie ją zepsuć :dry: Kup sobie białego jelenia w kostce do przepierek ręcznych (na pewno będą Ci się zdarzać, choćby żeby sprać wstępnie kupsztala z prześcieradła :-D), a oprócz tego jakiś dobry proszek dla dzieci. Ja tak jak Muma najpierw stosowałam jakiś łagodny proszek, a potem dość szybko przestawiłam się na zwykły.

A nam się zakupy nie udały bo nie pojechaliśmy wcale.. M wreszcie zaczął składać tą ławkę do ćwiczeń co dostał na rocznicę (najpierw musiał zrobić przemeblowanie w pokoju;-)) i okazało się, że część elementów jest pogięta i nie da się ćwiczyć :wściekła/y: Wczoraj był 9 dzień od zakupu więc oczywiście złożyłam oświadczenie o odstąpieniu od umowy i odsyłamy to i będę się teraz bujać z tym sklepem o zwrot kasy. Oby to nie trwało tyle co z wózkiem katiuszki:cool:

Muma, to nie tak!!! Broń Boże nie 'odstępuj od umowy' tylko koniecznie złóż reklamację. Jeśli odstąpisz od umowy korzystając z tego prawa 10 dni, to należy Ci się WYŁĄCZNIE zwrot kasy za towar - koszty obu przesyłek ponosisz TY. Jeśli złożysz reklamację, to oni muszą pokryć poniesione przez Ciebie koszty i albo wymienić towar na nowy albo naprawić albo zwrócić koszty zakupu. I to TY wybierasz którą z trzech opcji wybierasz!!!!

Zadzwoń najpierw do sklepu i powiedz im, że będziesz reklamować towar i spytaj czy mają swój formularz reklamacji. Jeśli nie mają, to skorzystaj z jakiegoś gotowca. Wejdź sobie na stronę uokik i poczytaj - tam jest mnóstwo informacji na temat przysługujących Ci praw!!!

Dziewczyny ile razy prałyście nowo zakupione ciuszki, raz??? i potem prasowanie??? czy dwa razy i prasowanie.. :zawstydzona/y: bo sobie myślę ze chyba na dwa razy w pralkę wrzucę :sorry2: tak zapobiegawczo..

dziś muszę zrobić pranie ale moich ciuchów, nazbierało się a czasu jakoś nie wystarczyło w weekend.. pogoda jest to szybko wyschnie, mam nadzieję..

Ja prałam jeden raz i raz prasowałam. Bez przesady :-D Dziecko nie może też mieć zbyt sterylnych warunków ;-) Jak Ci się już maluch urodzi, to trzeba będzie przez jakiś czas prasować wszystkie ubranka, żeby je 'wysterylizować', ale po kilku miesiącach już można sobie odpuścić, bo to nie ma sensu na dłuższą metę;-)

Załączniki

• balsam-nawilzajacy-soothing-naturals-johnsons-baby-250-ml.jpg
    balsam-nawilzajacy-soothing-naturals-johnsons-baby-250-ml.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 19
Do góry