reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

tere fere a jaka konsystencje robisz? moze za geste? ja daje takie połpłynne, że spływa z łyzeczki jak przechyle ją w dziobie.
No jak tak pluje to moze na kilka dni przerwe zrób z kleikiem/kaszką i potem jeszcze raz mu zaproponuj;-)

a! a stosujesz jeszcze doping wiwat i hurra megapochwały wyrażone ze szczesliwym usmiechem od ucha do ucha, jak tylko wezmie do dzioba ociupinke kaszki?:-) ja jeszcze dodaje do tego pogłaskanie po główce i buziaka za przełknięcie wiekszej porcji:-D

Ostatnia edycja:
reklama
tere fere wiesz co, tak se myśle, ze nie masz co sie na razie martwic. Tymek jeszcze maluśki jest, ledwo 4 miechy skonczyl i ma prawo nie chciec innego jedzenia niz mleko. Właściwie to na mleku tylko może jeszcze jechać;-) Probuj codziennie serwować mu różności ale bez coiśnienia, niech sobie kosztuje ociupinke, w koncu z czasem sie przekona do jedzenia inności:tak:

koko Dzięki kochana, chyba chciałam to usłyszeć , bo jakoś mi lepiej na duchu.;-) Okrzyki radości stosuję, ale głaskanie po głowie i buziaki nie. Wprowadzę zatem tę metodę również. Dziś to jabłuszko spróbuję i jak nie pójdzie to zrobię przerwę, bo na tą chwilę to cofamy się w tej kwestii, było lepiej.:baffled:

Jadłyście czekoladę Wedla Panna Cotta malinową ??? Mniamm:-p
ja lubię schogotten orzechową, tiramisu i ostatnio milke wiśniowo-jakąś tam jadłam, jak dla mnie za słodka.. a wedlowską muszę kupić bo nie próbowałam.. w ogóle ze słodkości to pączki lubię :-p i torcik czekoladowy z mojej ulubionej kawiarenki :happy: i pryncypałki i teraz kończę szarlotkowe krakuski :-D:szok: i do tego pepsi.. i jesteśmy z Synkiem zadowoleni ;-):tak:
Szyszka weź sobie kilka dni wolnego.. jak nie chcesz tracić urlopu to L4 tygodniowy na przykład.. 100% płatny a się wyśpisz.. bo teraz to będzie częściej się zdarzało.. choć mi dopiero po 30 tc spanie naszło :tak:
Kasica ja kiedyś czytałam o dziewczynie której lekarz kazał zrobić wyniki (właśnie jakieś tam hormony) i ona poszła do labo i je zrobiła.. podobno nie wiedząc nawet w jakim dniu cyklu.. a może dowiedz się jakie badania są konieczne, bo wydasz kasę a później będą Ci kazali zrobić całkiem co innego..
Prolaktynę robiłam między 3a5 dc ale później zdarzało mi się nawet po owulacji robić, wynik nieznacznie się różnił.. aaa i podobnież prl nie robi się już po obciążeniu, chyba że ostatni wynik prl był wysoki.. tak mi pani w labo mówiła.. zresztą poczytaj linki które Kok.o podała, tam dziewczyny pewnie podzieliły się dokładnie wiadomościami na temat badań...
Tere ja tu zgodzę się z Kok.o.. ja też myślę że ciut za wcześnie dajesz Timkowi kaszki.. jemu pewnie jeszcze mleko wystarcza.. :tak:
Kok.o! jakoś się dziś z Tobą zgadzam od samego rana :tak:

a zobacz w prawie pracy czy kobieta w ciąży nie może wychodzić na badania.. wiem że jakiś zapis kiedyś był.. wiedzą w pracy ze jesteś w ciąży więc na badania bedą Cię wcześniej z pracy wypuszczać.. i wtedy pośpisz..

A jeszcze koko i ani@k, w cale o tych kaszkach i kleikach i tych papkach to nawet bym nie pomyślała, tylko wszyscy trąbią, że po 4 miesiącu należy podawać. A może każdy dzieciuch ma inaczej...:happy:

szyszka a o której kończysz?

cześć Dziewczynki,
Tere - i ja się z dziewczynami zgodzę, Timek malutki jeszcze, ja bym się nie spieszyła, a bębnią, że do skończenia 6mies. wystarczy tylko cyc. Chcesz próbować - próbuj, ale nic na siłę, sprobuj za kilka dni

Ania - matko, Ty zaraz na finiszu:-D ucałować domek Patrysiowy od ciotki

Szyszka - niezła akcja z tym dochtorem, trafić teraz na takiego z powołania - cud! u mnie też co chwilę akcja z poradnią, wrr. chociaży morfologia małej - z rejonu lekarka interpretowała, że mała ma tendencje do spadków żelaza, póki co mam ją faszerować zielonymi warzywami, a we wrześniu kontrol. prywatny pediatra (do którego mam zaufanie 100%, ale drogi jest:crazy:) na dzień dobry zapytał skąd miała krew pobieraną. i skoro z palca to wynik jak najbardziej okej

Kok.o - jak tam Ewcia? daje pracować?

Muma - jakie słoiki Olusiowi podajesz? małe czy duże?

Kasica - podziwiam zapał do opalania. ja kiedys mogłam się smażyć, teraz nie wyleżę

Zuza - a Ty co? kiedyś z rana zawsze Twój wpis, a ostatnio się jakoś obijasz. nie mówiąc o Bzzz, która ma już zdaje się wakacje:tak::tak:

przyjemności Dziewczynki Wam życzę, za staraczki niesutanne &&&&&&&&&&&&&&

lecę, bo mi mała pod stół wlazła właśnie:-D

reklama
Alex__ Zuza się na Chorwację stroi ;-) no i jak zwykle zapracowana.. ciekawo czy się pojawi przed wyjazdem.. i kawki chyba już nie pije z rana.. :-(

Brzusio się pocałować nie dał.. nie sięgam.. dziś się też nie dała wbić strzykawka.. jestem bez codziennej dawki:baffled: ale magik powiedział że jak nie wstrzyknę to się nic nie stanie.. więc jestem spokojna..

Dziś się ze mnie eM rano śmiał.. bo obudziłam się w pozycji na wznak i się podnieść nie mogłam.. :zawstydzona/y: w sumie to nie kazał mi wstawać (robię mu kanapki) ale siku było silniejsze.. w nocy częściej na siku wstaję.. i potem w ciągu dnia odsypiam :dry::sorry2:

Szyszka śpisz???

Do góry