reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

alex dzięki za linka kupiłam kilka rzeczy.:tak:

Katiuszka fenks. Dałam mu ciut pózniej ale i tak malusio zjadł. Dziś nie jest za bardzo głodny. Kupiłam kleik, kaszkę i herbatkę rumiankową. Pokombinuję po ciupelku.:-)
Ja dostałam zwrot podatku, bardzo się cieszę. :tak:

reklama
no i się połączyłam!!! po 45 minutach!!! jakaś kpina dosłownie...na szczęście mały spał, załatwiłam sprawę i wtedy się dopiero obudził:tak:
Ta maść to ta sama co Muma pisała:tak: ale mi się udało!!! czyli to nie polska jest,a angielska:-p
aaronka koniecznie daj znać jak Twoja Jagódka będzie konsumować nowe jedzonko;-)
Dziewczyny powiedzcie mi czy mus z brzoskwiń może jeść już mój Julek? byłam dziś w supermarkecie i tam mają tylllleeeee dla takich bąbli deserków owocowych, ze szok!!! no i 1/3 ceny polskich:szok: kupiłam mu jabłka z gruszkami, jabłko z bananem i mix owoców. W tym mixie jest banan, jabłko i brzoskwinia właśnie...pisze, że od 4 miesiaca...ale ja Angolom nie wierzę:sorry2:

tere fere,dietki jako takiej nie mam,tzn.tak-nie jadam kolacji i słodyczy unikam jak moge...no nieraz,ale to nieraz skusze sie na jakieś ciastko czy coś,ale raczej nie jadam słodkości!!i tylko tyle!!ja,w pracy też nachodze sie codziennie,więc to pewnie tez robi swoje itd...dzis np.nie poszlismy na kijki...robilismy porzadek na podwórku,Adaś kończył taki daszek na drewno robic,zwoził końcówke drzewa,ja mu pomagałam i układałam,więc ruch też był:tak:...jak nie mam czasu,albo mam inne zajęcia koło domu to nie idę maszerować,nie "zażynam "się Bóg wie jak itd!!!!,mam czas -idę,nie mam czasu-nie idę..tak to wygląda,ale ogólnie staram się chodzić praktycznie codziennie:tak:

Katiuszka - a jak myślisz?:-p mam pakt z c&a:cool2: a poważnie - czasem mam szczęście trafić na rzut, wiesz - jak chcę dwójkę dzieci ubrać w "niebeleco" to muszę poszukać, do tego eMa wypadałoby uposażyć, o sobie nie wspomnę, a morza funduszy niestety brak

u nas upały takie, że olaboga:-D a ja gupia okna wszystkie dzisiaj wymyłam zamiast z d... w basenie siedzieć

Katiuszka - brzoskwinie może, i jagody, i śliwki. zasadniczo - musisz próbować, ja się tam nie zastanawiałam tylko po słoiku całym od razu ładowałam i Cudowi i Martuli, i żadnemu nigdy nic

a zęby - masakra, młoda dzisiaj chyba z 8 razy nocna pobudka, do tego Cud 3 razy cyrk, i jeszcze ten popieprzony bażant spać nie daje, wrrr
idę pytać wujka google ile trwa okres godowy bażantów, bo tych jego wrzasków nie można wytrzymać. już sąsiadom zapowiedziałam, że jak któryś go przegoni to flaszkę stawiam

Ostatnia edycja:
kasica no to jak na sam ruch 4 kilo to elegancko!:szok:

alex ale Ty masz wesoło z tymi bażantami. A ponoć dobry rosołek jest z bażanta...hihihihihi ale ja nic nie sugeruję:-D:-D:-D

Ania coś Cię nie mogę pogrubić, wybacz! Jak się czujesz w te upały??
spoko ;-) ja ostatnio sama się w 'magiczny' sposób pogrubiam :-) :cool2: a upały znoszę.. z wielką ilością wody :tak: do picia..

Alex__ dzięki za linka, zrobiłam rekonesans ciuszków jakie do tej pory zakupiłam i muszę powiedzieć że mam tylko 2 pary śpioszków na 56.. większość mam na 62 i szaleję z rozmiarem 68 :tak: te 68-ki wydają mi się taaakie małe :sorry::cool2:
Muma jesteś zdecydowana na bransoletkę czy wyszperałaś cosik innego??? relacja z rocznicy pewnie dopiero w piątek.. już się nie mogę doczekać ;-):tak:
Zuza????????????????????????????????

aaaaaaaa Alex__ przypomniało mi się.. daj spokój bażantowi.. kotom w marcu też nie popuścisz???? :-p;-):tak:

Ostatnia edycja:
nooo i jestem wolna;-) tzn. maluch śpi:tak:
alex no jasna sprawa!!! tylko jestem pełna podziwu, że to ogarniasz co? gdzie? kiedy?;-):-) zerknęłam sama na tą wyprzedaż w c&a, spodobały mi się takie rompersy czy jak to się nazywa...w paski z myszką Miki, ale tam są podane rozmiary polskie, a ja nie mam pojęcia ile ma mój mały:confused: tzn. dziś wyszperałam w jego przepastnej szafie jakieś śpiochy z Pl i tam jest rozmiar 74, wszedł w nie....ale tyle o ile...No a takiego rozmiaru na tej wyprzedaży nie widziałam, no to tez i nic nie kupiłam:no: chyba przejadę się do stacjonarnego jak będę w Pl, tutaj tego nie mam, a mama w Austrii mówiła, że u nich tez jest i fajne ciuszki mają. Serio ten bażant tak głośno się zachowuje??? nie da rady wezwać jakiejś straży miejskiej czy cuś??? odstrzelić samemu tez pewnie nie wolno...jakos przegonić może???:confused:
kasica nooo gratulacje!!!! aleś sie zaparła kobito!!!! pełen szacun!!!!!:tak:
ahaaa alex dzięki za info o owocach:-) na jutro mam deserek owocowy, ale w piątek przed południem zaserwuję mu te gruszki najpierw, no ale nie cały słoik:-ptak 1/3 na początek wystarczy.

Aaaa no właśnie a jak to teraz z robić? no bo teoretycznie deserek podaje sie raz dziennie, tak? no to ja daję, to co mamy sprawdzone, tak około 17-18. No a teraz jak chce coś nowego sprawdzić to podam przed południem, tak po kilka łyżek ok.1/3 słoiczka. I to się liczy już jako deser? nie dawać nic wiecej o tej 18-stej? bo już zgłupiałam:sorry2:

Aleksis
a gdzie Ty się podziewasz??? no chyba się tyle nie pakujesz, co???? na jak długo lecicie? bo chyba przeoczyłam:sorry2:
aaronka sama się zastanawiam co z cateriną....pytałam już dziewczyn, ale nikt mi nie odpisał...to nie wiem...czy top secret czy nikt nic nie wie...

Ostatnia edycja:

hej hej
wczoraj o 23:00 juz robiłam zakupy:-D:-D:-D tzn, eM płacił, ale wiecie co, wczoraj cenki były niższe, bluzeczkę którą sobie zakupiłam wczoraj po 17,9 dzis ok 15:00 byla po 34,9, w szoku byłam, spodnie tak samo...:confused:
My właśnie wróciliśmy z randki wiec tylko na sek tu jestem, później spacer i na deser lody.
Uciekam na przytulaki do narzeczonego ;-);-);-)

reklama
Czesc,

Jestem jestem. A staranka to tak sobie, wczesnie chodze spac, a eM jest nocny Marek i nam jakos tak nie wychodzi czasem
Okolo 7 lipca tzn.na weekend powinnam miec dni plodne to wtedy pokombinujemy;-)

Zakupilam za 32 Eur takich preparatow homeopatycznych dla siebie na bazie ziol. Byc moze wyrzucone pienadze
Alchemilla Urtrinktur firmy ALCEA
Pulsatilla D6
Follikelhormon synth. D12 firmy Staufen Pharma. Polecane sa przez babke Margret Madejsky, ktora prowadzi gabinet i leczy na bazie ziol i homeopatii.

Gatto juz wkrotce wycalujesz Cristinke. Dzieki za pozdrowienia

Ani@k wlasnie, niech sobie stoppery zalozy jak mu przeszkadza chrapanie:-D ta ksiazka Mama,smoczek! jest super!!! Zostawie sobie na na przyszlosc

Alex pare mi jeszcze zostalo. Lukne na weekend i napisze co mi zostalo. Czesc oddalam koledze, ktory zbiera na podroz dookola swiata.Pare groszy juz za nie dostal:)

Kok.o Ewunia zostanie chyba znana plywaczka:tak: Ta idea jest fajna: Maluch ma radoche a mama troche czasu tylko dla siebie.

Kasica teraz w planie wakacje na Sycylii. @ wypadnie okolo 20 lipca, wiec nie ma mozloiwosci raczej w lipcu. Po wakacjach na pewno. Gratuluje pozbycia sie kg:tak:

Piekna a Ty gdzie sie podziewasz? all ok?

tere fere i Katiuszka i Muma ja tam lubie takie opowiesci, bo mi sie to wszystko przyda przeciez:-D

Podaje linka na ksiazki w pdf
Książki

pa pa

Do góry