reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej:-)
Młody przysnął na chwilę, to mam dwie sekundy dla siebie. Dzisiaj nocka trochę lepsza, ale od 4 rano pobudka co godzinę, półtorej...ale i tak dociągnęliśmy do 8:45:tak:a że poszłam spać po 21 to nawet wyspana jestem. Juluś zjadł już kolejną dawkę ziemniaka z dynią, ale mu smakuje!!! zjadłby i cały słoiczek...no ale matka mu nie da:baffled: 1/3 i tak wystarczy. Aaaa no i co? na brzuchu polubił leżenie!!! :tak: jest silniejszy, lepiej mu się dźwigać, po zabawki sięga to pewnie dlatego. No a ja niepotrzebnie znowu stresa miałam:sorry2:
Aleksis trzymam nieustająco kciuki&&&&&&&&&&&&&&&& łykaj co się da, leż ile się da i pokazuj niedługo II kreseczki!!!!!!!!!!!!
Zuzanka kurczę...uważaj na siebie...przemęczysz się, połamie Cię w krzyżu i dopiero będziesz miała "udane" wakacje:baffled: sfolguj troszkę koleżanko;-)
Kok.o fajnie masz, że masz z kim pogadać nie tylko o polityce Kenii...tak to było?;-) ja tu sama jak palec, Julek też tylko ze mną w domu i już widzę, że boi się obcych:baffled: Dzisiaj przyszła szwagierka na Bitwę o dom, bo oni już spakowani do Polski, jutro wracają na stałe, to tak sie Julek darł jak go wzięła na ręce, że nie mogłam go uspokoić:szok: ale to może też dlatego, że ona to dość głośna jest...no ale fakt faktem jakby się obył z innymi dziećmi to może by się tak nie bał. Pomyślę po powrocie z wakacji czy nie zapisać się z nim do tzw. playgrupy. Są polskie, angielskie i mieszane. Może na początek do polskiej, tam przychodzą mamy z dziećmi w róznym wieku, są jakieś przedziały. Mamy sobie gadają, kawki piją, a dzieci się bawią z opiekunkami. Jakieś zajęcia muzyczne, rytmika, takie tam pierdoły. To chyba trwa 2 godziny, raz - dwa razyw tygodniu. Chyba to będzie dobre wyjście, bo tak to jakiegoś dzika wychowam:baffled::sorry2:
Ani@k ha!!! a widzisz!!! potwierdziły się moje przypuszczenia, ze wanienka może przeciekać na zgięciach. Koko. potwierdziła. Tak więc szkoda kasy!!!
Szyszunia piękna ta sukienka!!! na razie to przymiarka, wiadomo...ale na oryginalnym zdjęciu jest śliczna:tak: a Ty dobrze się w niej czujesz?
A gdzie reszta??? noo Gatto ma rodziców, to wiadomo, ze nie ma czasu...a Muma? ani@k? aaronka? bzzz? alex? Tasza? o kasi.natce nie wspominając nawet...pewnie już o nas zapomniała...
Uciekam do kochni obiad gotować, ale nie chce mi się przeokrutnie...:-p
Miłej niedzieli!!!!

reklama
hej!!!!witam się niedzielnie!!!Wczoraj grilek sie udał!!!super było:-)!!!,wesoło,towarzystwo extra,to i śmiesznie było!!Dzis wrócilismy do domku.Zaraz idę się "smażyć"na słonko,bo grzeje,że hej!!!:cool2::cool2::cool2:!jutro jedziemy do androloga,do warszawy,a najpierw do laboratorium po wynik Adama.
Aleksis KCIUKI&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

cześć

Kok.o, Katiuszka to teraz już mam problem wanienki z głowy.. jeżeli tak się franca zachowuje to ja jej w takim razie podziękuję :tak:
Aleksis Ty wiesz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ w natarciua fotki jako takiej nie udało się zrobić.. Maluch przytulony do łożyska.. widać tylko slodkie usteczka :happy2:
Zuza no właśnie weź Ty się trochę uspokój i zadbaj o siebie!!!! bo inaczej bedę zmuszona na masaż przyjechać do Ciebie (tzn ja bedę masować) ;-):tak:
a Kasica się w murzynkę bawi :-p:-D;-):-) po tylu % na słońce???? ja bym się nie kładła.. ;-)
Szyszka no elegancko!!!!!! :tak:

lecimy teraz na małą popołudniową herbatkę do mojej Mamy.. a jutro do apteki muszę skoczyć bo mi się witaminy skończyły..

miłej końcówki weekendu :happy2:
do jutra, paaa

Zuzu ty to jestes kobieta pracująca:biggrin2::-D
Ani@k smacznej herbatki :biggrin2:
Katiuszka no w tych materiałach obwieszona to jeszcze ze tak powiem nie mam jakiegoś punktu odniesienia;-), ale czuje się powagę sytuacji, ta biel daje po oczach....:biggrin2:
Kupiłam tez dziś obuwie ślubne w Mark&Spencer, kolor nude, czy jakoś tak to sie pisze i do tego zamawiam klipsy w kolorze mięta, będzie to piękny komplet i P.Młody będzie miał muszkę miętową:-D:-D:-D... do granatowego garnituru, białych conversów to w sam raz kolor....:tak:(krawcowa i pani od gajerów potwierdziła);-)
Dla bobucha kupiłam w H&M 2 pajace za które zapłaciłam 30zł, 3 body z dł rękawem po 10zł z tej bawełny organicznej....i w reserved czapeczkę w paseczki.... za 9,9zł, aaaaa i eMowi w H&M koszule. Fajne sa przecenki, lubie takie ceny...:tak::biggrin2:
Wczoraj tez opaskę, kolczyki i bransoletkę -rzeczy ślubne, wiec cały weekend był zakupowy, fajnie,żę juz mam z głowy...
Teraz czas zając sie przyszłym mężem, w końcu pierwszy jego "dzień ojca", z dzidzią w brzuszku;-)

uffff dziecię śpi, wykąpane, najedzone...a mama ma relaksik i pije Redd'sa:-) wyszedł nowy smak: ananas-grejpfrut yyyy to znaczu tu jest nowy...w Polsce pewnie już nie. Ale pysznyyyyyy!!!! a jak w głowę idzie:-D:tak: nooo jak się tyle miesięcy nic alkoholowego nie piło, to teraz nawet Reddsik ma kopa:tak::-D:-) przynajmniej ekonomocznie:-p
A jak tam Dzień Taty minął??? my nie obchodziliśmy, tydzień temu był tutaj, to tatuś dostał od synka kartkę z tej okazji robioną na zamówienie. Lekko się zdziwił jak przeczytał w środku po polsku:tak:
szyszunia czyli już masz wszystko pokupowane do ślubu? a jaką wiązankę wybrałaś? z jakich kwiatów? noo i jaki kolor? a nie wiem czy pisałaś o fryzurze:sorry2:
Muszę się pochwalić synkiem...Juluś leżał dziś na macie na brzuszku 17 minut:szok::tak::-) leżałby dłużej, ale chciałam mu soczku jabłkowego dać, więc mu przerwałam, a po soku już nie leżał, bo by wszystko było na macie zamiast w brzuszku;-) noo ale rekord jest!!! oby tak dalej:tak:
Nooo dobra...spadam już..ilez tak można samemu pisać...noo moze nie do końca samemu, bo na szczęście szyszunia wpada;-)
Do jutra!!!

Ja tylko na 5 sekund, próbowałam wysłać PW i to nie pierwszy raz ale ja chyba muszę nad tym popracować, bo nie idzie. Jak wysyłam jako odpowiedź na inną wiadomość to jest OK a jak nową to nie ok...łeeeeee. Ja świeżo po przyjeździe do PL i padam na pysk....więc tak na szybko. Alexis...! kciuki zaciśnięte tak mocno jak tylko się da. Odpoczywaj, czytaj, relaksuj się itp.....
I za wszystkie kobitki "niechcące @" też trzymam. Jak to mówi mój ulubiony szef..."Musi być dobrze, nawet jak nie jest dobrze." I wiecie...jemu się to sprawdza :).

katiuszka boże wspomniałaś o piwie, a mnie raz na tydzień taka ochota łapie ze szok, nawet mały łyczek by mnie zadowolił...:cool2:ale wiem wiem ze nie wolno, tylko wącham czasem, jak eM pije do meczyku...;-)
dodam ze ze mnie żaden piwosz, przed ciąża pół piwka na tydzien i wystarczy:-D
co do rzeczy brakuje mi tylko biustonosza, ale wstrzymuje sie z nim na 2tyg przed 31/08 gdyż piersi rosną i nie wiem ile urosną... majteczki białe kupiłam w sobotę w reserved....
bukiet taki, ew z białym środkiem, zależy jakie będą dostępne....
bukiet slubny.jpg
co do fryzury to teraz mam boba lekko za linie brody, jeszcze jest 2 m-ce wiec ciutkę urosną, ale beda ładnie wyczesane, bez upięcia, przedziałek na boku i opaska, tył lekko natapirowany. Opaska jest ze srebrnych cyrkonii, kolczyki sa małe, tylko aby były, i do kompletu bransoletka prawie taka sama jak opaska tylko podwójna i na gumeczkę, wszystko w tej samej tonacji i pasujące do siebie, nie mam zdjęć bo już to leży u rodziców, zęby eM się nie natknął na to...;-):tak:poniżej opaska poglądowo;-)
opaska.jpg

Załączniki

• bukiet slubny.jpg
    bukiet slubny.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 24
  • opaska.jpg
    opaska.jpg
    3,8 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki,

Buziaki wieczorne i kciuki dla Aleksis i Gatto :tak::tak::tak:

Jutro już jestem z Wami normalnie;-) Mam nadzieję, że dzis się wyśpię bo ostatnia noc to był jakiś horror burzowy:baffled:
Wczoraj dzień rodzinny a dziś działka u teściów i imieniny mojej Babci. Do tego wszystkiego matka w ataku;-)

Szyszunia ​ wszystko śliczne:tak:

Spokojnej nocy i do jutra !!!:happy2:

reklama
cześć Dziewczynki,
Mamuśki dajecie pociechom wit.D? konsultowałam się wczoraj z pediatrą, takim, do którego mam zaufanie, i mówił, że dawać niezależnie czy słońce czy nie, poza tym zaleca szczepienie na pneumo, więc najpóźniej w lipcu lecimy, tym razem nie do przychodni, bom tych małp nie znoszę, ale tam, gdzie on przyjmuje
Szyszka - ar ju zakupoholik? witam w klubie:-D

Ania - wyluzuj, bo Ci Dzieć (dalej bez decyzji co do imienia?) nerwowy będzie

Kok.o - poproszę o kopa w .... coby mi się chciało tak jak się nie chce (w sensie ćwiczeń)

Katiuszka - zakładasz Julkowi czapę na dwór? słyszałam opinie, że jak dziecko w UK poubierane to zaraz wiadomo, że z PL. Wczoraj robilam zakupy na sportdirect, bo sis za 3tyg. przyjeżdża (już się nie mogę doczekać - siostry rzecz jasna)

Muma - uparta ta Twoja mamuśka, dała by se już spokój

Aaronka - Ty tak zaabsorbowana Jagódką, że tak rzadko wpadasz?

Gatto - Twardzielu! Mocno zaciskam żeby szybko Cię wypuścili
Aleksis - zwolniłam Ci właśnie miejsce w szeregu bezmałpowych! mocno zaciskam:tak:

dobra Dziewczynki, spadam, miłego dnia for all

Ostatnia edycja:
Do góry