reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Aaa tam, z teściowymi tak jest, jakby siostra eMa miała dziecko teraz to pewnie by ją biodra przestały boleć:cool:;-)
Damy se radę, nie ?:tak:

A to zapalenie to bakteria i bezobjawowe tzn 'tylko' kaszel ale nie jakiś straszny - no nic trzeba się wykurować na wakacje:-)
Lecę już do łóżka, jutro pewnie znów pobudka o 6ej i tańce śpiewy i zabawa od rana:-p
Aaa 65 cm Julka pewnie, że możliwe ale chyba tak się mierzy jak alex pisała to by Ci więcej pewnie wyszło ;-)
Papa!!

reklama
to jeszcze ja:tak:
przyszły wyniki Julkowe, na nic nie jest uczulony:tak::-) robiłam na soję, żółtko jajka, białko, mleko, gluten,jabłko, kurz, roztocza, pleśń, orzeszki, kazeine. M. kazał mi bookować sobie wizytę u psychiatry:eek:

a tak między nami...to ja tak na 100% nie jestem dalej pewna czy nie ma jakiejś alergi...ale to tak tylko Wam mówię:sorry:

hahahahhahaha Katiuszka no ladnie!! moze to byly po prostu potowki takie wieksze, a angielscy vel hinduscy lekarze sie nie znaja;-)
Gattinka mierzy 64 cm i mierzylam ja tak, ze polozylam ja na lozku, wyprostowalam nozki i pietami dotykala "czola" lozka czyli tej dechy, za glowa, na rowni polozylam poduszke, a potem zmierzylam metrem ile jest od dechy do poduszki i wyszlo 63. Wazy 6kg.

Muma tak ja tez mam macierzynski 2 miesiace przed i 7 po porodzie. Teoretycznie powinnam wrocic do pracy na poczatku pazdziernika, bo u nas jest tez tak, ze ja mialam date porodu wyznaczona na 27 lutego i to jest wyznacznikiem macierzynskiego (nie fakt, ze urodzilam 16 lutego:happy:) czyli do 27 wrzesnia jestem na macierzynskim i potem musze wykorzystac miesiac zaleglego urlopu jeszcze z roku 2012. Ja mialam ciaze sklasyfikowana jako zagrozona wiec od razu bylam na tzw przed-maciezynskim 80% platnym.

Ostatnia edycja:
Gatto potówki to pewnie też miał, ale te suche plamki też, no jest to ta egzema...ale z czego? wychodzi, że najpewniej od kosmetyków lub proszku, ewentualnie od sprayu do noska:eek:
eee to jakim sposobem mój Julek wyglada na sporo chudszego od Gattinki?:sorry: waży 6,42, długi na 65:eek: pewnie taka jego uroda:tak:
oki, spadam już, bo późno!
do jutra!!!!

hej!!ja juz po pracy.
Jutro jadę na 9-17.Bo w sobotę na rano mam przyjść od 6-14.....tzn..mam-czy nie mam....?!!jest okazja,więc idę,zawsze do godzinki nadliczbowe wpadną:tak:,więc korzystam ,jak jest okazja.;-)

zuzanko,to u mnie jest podobnie...ja mam 170 cm.a na obecną chwilę waże 65 kg.:szok:...dorodny kotlet,no nie?!!szok!!!!też chcę zrzucic jeszcze kilka kg.!!!To ty bardzo dużo ćwiczysz codziennie!!!.ja maszeruje tak godzinę dziennie......,no jak wcześniej pisałam,przez 3 dni nie maszerowałam,:zawstydzona/y:ale jutro jak wrócę z pracy to kij w dłoń i jazda!!!!!!!!!!:tak:
Gatto,spokojnie,narazie nie będę"szalała"z trzcionką,:tak:..no chyba,że wpadnę w trans!!!!!
Aleksis,rozwaliłas mnie tym hasłem,co kolesiowi powiedziałaś:-D,i dobrze...stary grzyb!!!!!!!!!
Jutro moja siostra do Karpacza z rodzinką na weekend jadą,no pogoda super im się zapowiada:cool2:,siostrzenica już od 2 dni swój plecaczek zapakowany,tak się cieszy,na ten wyjazd mała!!:-)

hej,hej,hej wszystkim

ja dzisiaj od 7 na nogach ;-)już zwarta i gotowa zaraz na targ jadę :tak:a później na działkę więc życzę od razu Miłego weekendu :tak:.

katiuszka ja też zawsze chciałam z dziećmi w domu siedzieć ,zresztą w ośrodku adopcyjnym zalecają siedzieć z dzieckiem w domu ,no chyba,że ktoś nie może to trudno ale to jest podstawa żeby do 3 roku życia z dzieckiem być ;-)
Gatto tak dziwnie ten macierzyński ;-)ale co kraj to obyczaj ,kurcze u katiuszki dziewczyny do końca pracują aby mieć 9 miesięcy z dzieckiem :baffled: to teraz u Nas lepiej bo nie dość ,że można od samego początku na L4 być to teraz rok mamy macierzyńskiego :tak:

kasica no to wysoka jesteś :tak: teraz lato ,można w diecie więcej warzyw, owoców więcej wody pić i waga spadnie szybko :tak:
Aleksis proszę mi odpoczywać a ja mocno kciuki będę trzymać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ani@k do Ciebie też się to tyczy leżeć i pachnieć proszę ;-)

o caterinie nie wspomnę ,że się gdzieś zapodziała i ani widu ani słychu :confused::baffled:

Muma pewnie weekend z rodzinką miło spędzi czas ;* i zdrówka dla Julci ,kurcze no się przyplątało jakieś gooowno no :angry:

kok.o a Ty chyba nie będziesz w papierzyskach w weekend siedzieć??;-)

,dziewczyny jeszcze raz Miłego weekendu życzę .

cześć Dziewczynki,
Katiuszka - i znów się sprawdza "z rodziną najlepiej na zdjęciu i koniecznie w środku"

Muma - zazdroszczę Karwii, super tam, a dla rodzin z dziećmi to już w ogóle - świat się budzi koło 10, a zasypia o 22. Koniecznie odwiedźcie Karwieńskie Błota, tamtejsze plaże okrzyknięto najpiękniejszymi w PL

a co do tego uropu rodzicielskiego w PL - pewnie, super, zazdroszczę tym, które mają, ale nie czarujmy się - 75% z tych dziewczyn nie będzie miało gdzie wrócić, bo pracodawca dawno postawił na kogoś innego

Zuzka -dzięki za przepis na szparagi, nareszcie będę mogła kupić i coś z nich zrobić, bo tak to tylko kusiły w warzywniaku

Ania - macie upały? jak Ty znosisz takie temp.?

Aleksis - nieustanne &&&

dzień dobry wszystkim:-)
Witam się z kawką, pranie zrobione, ale zastanawiam się gdzie je rozwiesić. Miało być słonecznie, a tu znowu chmurzyska:wściekła/y:pewnie w domu będzie się kisić:baffled:
kasica ale super się czyta Twoje posty:tak: że też nie wpadłyśmy na to wcześniej;-) Kochana, jak Ty o sobie mówisz"kotlet" przy takich wymiarach...nooo to ja już chyba baleron jestem...ewentualnie szynka świąteczna:szok::tak:
zuzanka tak, co kraj, to inne prawo. Tutaj pracodawca mówi, że nie musisz pracować do końca ciąży, przecież wolno odejść po 6 miesiącu...tak tylko, wtedy wcześniej się wraca...coś za coś:baffled:
Kurcze...widziałam w tv, ale Wam się upały szykuję:szok: u mnie na podkarpaciu we wtorek do 33st:szok: matko...znowu babcia będzie mi ględzić:baffled:
Idę do młodego, bo coś marudzi na macie. Pospaliśmy dziś do 7:30, ale widzę, ze oczy trze...może śpiący.
Do później!

reklama
hej babolki,

Zuza no fakt, ze ten macierzynski u nas to skromny jest, a ja i tak mam super, bo moja firma jest duza i mamy przywileje, ale normalnie to jest tylko 6 miesiecy (2 miechy przed i 4 po). Wiec prawie nic:baffled::-(
Milego weekendu tez ci zycze!!!

Ja juz bylam z Gattinka na spacerze i wrocilam w pocie czola, jaki upal....teraz az do 18 bedziemy sie kisic w domu, bo wyjsc sie nie da:-(
Wczoraj bylismy na spotkaniu przedchcielnym. U nas to w ogole nie potrzebuja zadnych zaswiadczen (moja siostra ze szwagrem beda chrzesntymi i nawet jezyka nie znaja i nikogo to nie obchodzi), sa tez chrzestni, co nie sa po slubie i rodzice, zyjacy w wolnym zwiazku. Nikt slowa nie powiedzial. Swiece i szatke dostaniemy, kasy zadnej placic nie musimy za chrzest, no chyba, ze ktos chce jakas oferte to wtedy te pieniadze beda przekazane na caritas. Zdjecia ma robic tylko jeden fotograf, za ktorego zaplacilismy 20€ i to jest naprawde malo. Tyle, wydaje mi sie, ze jest bardzo ok:tak:

Do góry